REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: PKK Milletvekili Kaçırdı.

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart PKK Milletvekili Kaçırdı.



    PKK milletvekili kaçırdı

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK'lılarca kaçırıldı. CHP'den 'ilk kez bir milletvekili kaçırıldı' açıklamasıyla birlikte, Aygün'ün PKK'lılara direndiği bilgisi verildi.


    ntvmsnbc
    Güncelleme: 22:15 TSİ 12 Ağustos. 2012 Pazar

    CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, vekili olduğu Tunceli’de kaçırıldı.

    Aygün'ün PKK'lılarca kaçırıldığı açıklaması, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’den geldi.

    Aygün'ün 8 Ağustos'tan bu yana bulunduğu Tunceli'de, bugün Ovacık köyüne gittiği ve kent merkezine dönüş yolunda aracının önü kesilerek kaçırıldığı kaydedildi.

    Alınan bilgiye göre, Aygün ile birlikte, danışmanı ve Akşam gazetesi Tunceli Muhabiri Kadir Merkit’i taşıyan otomobilin yolu, saat 19.00 sularında Ovacık karayolunun 35 kilometresinde kesildi.

    2 kişi oldukları belirtilen PKK militanları, muhabir ve danışmanı serbest bırakırken Hüseyin Aygün’ü alarak ormanlık alana girdi. Kaçırılma olayı da, serbest bırakılan muhabir ile danışmanın Tunceli kent merkezine dönmeleriyle öğrenildi.

    İki kişinin ifadesi alınırken, bölgede operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den de, ''Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı'' açıklaması geldi.

    CHP'DEN AÇIKLAMA: İLK KEZ OLUYOR
    Aygün'ün kaçırılma haberinin ardından CHP Genel Merkezi hareketlendi.

    Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte genel başkan yardımcıları Adnan Keskin, Nihat Matkap ve Gürsel Tekin genel merkeze gittiler.

    Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarıyla yaptığı toplantı sonrası parti sözcüsü Haluk Koç konuştu:
    Milletvekilimizin yolu PKK'lılarca yolu kesiliyor ve direnmesine rağmen alıkonuluyor. Biz Aygün'ün danışmanıyla görüştük ve kendisinin direndiğini ve bunun üzerine tehditle götürüldüğünü öğrendik.

    Vali ile bizim aramamız sonucu konuştuk ve 'takip devam ediyor' dediler.

    İlginç olan, hükümet tarafından genel başkana ya da kurumsal yapıya bigilendirmek amacıyla herhangi bir dönüş olmamasıdır.

    ilk kez bir milletvekil terör örgütü tarafından alıkonuluyor ve bu terörün ulaştığı boyutu gösteriyor.

    Herkes iyi bilsin ki, CHP Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, dirliği ve kardeşliği için üzerine düşen görevi sonuna kadar yapacaktır. Ayrıca 5 CHP milletvekili konuyla ilgili olarak Tunceli'ye hareket etti. (Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul milletvekilleri Müslim Sarı ve Mahmut Tanal, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Milletvekili Levent Gök)

    EŞİ NTV'YE KONUŞTU
    NTV'nin telefonla ulaştığı Aygün’ün eşi Emine Aygün, üzgün olduğunu söyledi. Tunceli'de olduğunu söyleyen Emine Aygün, olayla ilgili gelişmeleri validen öğrendiklerini kaydetti.

    VALİ: ÖRGÜT KARARIYLA
    Bu arada NTV'nin görüştüğü Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, aracı özellikle durdurulan Aygün'ün örgüt kararıyla alıkonulduğunu ve bunun dışında herhangi bir bilgi edinilemediğini söyledi.

    DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALARI VARDI
    Bu dönem Meclis’e giren Hüseyin Aygün, insan haklarına yönelik çalışmalarıyla tanınıyor.

    Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan ve vekillik öncesi 14 yıl Tunceli’de ceza avukatılığıyla birlikte baro başkanlığı yapan Aygün’ün 3 de kitabı bulunuyor.

    Aygün, son dönemde dikkat çeken açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmişti: 'Dersim katliamı bir soykırımdır', 'Uludere bir katliamdır ve bu AKP’nin 33 kurşunudur', 'Alevilik bir dindir'...

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    vayy beee.
    ne halere düştü ülke.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    iyi olmuş bence o masum askerleri kaçıracaklarına vekilleri kaçırsınlar hemde askerlerimizin neler çektiğini belki anlamalarınada bu yardımcı olabilir herhalde

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    kaçmamış teftişe gitmiştir

    al birini vur ötekine

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    buda oluyorki pkk artık bu saaten sonra dagılıyor sonlar geldi demektir bu köpklerin

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Hüseyin Aygün serbest bırakıldı

    PKK'nın pazar akşamı kaçırdığı CHP'li vekil Hüseyin Aygün serbest bırakıldı



    Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, yaklaşık 48 saat sonra Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne bağlı bir köyde serbest bırakıldı.
    Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, PKK tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık'ta serbest bırakıldığını ve kent merkezine getirildiğini açıkladı.
    SAVCIYLA GÖRÜŞÜYOR

    Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aygün'ün, Aşağı Torunoba civarında serbest bırakıldığını belirterek, "Şu anda Aşağı Torunoba Karakolu'nda. Herhangi bir sıkıntı yok. Bir sıkıntı olmadığını biliyoruz. Savcıyla görüşülüyor" dedi.

    Serbest bırakılan Aygün, karayoluyla Tunceli'ye dönüyor.
    CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

    CHP Sözcüsü Haluk Koç, Hüseyin Aygün'ün serbest kalması sonrasında yaptığı açıklamada, "Aklıselim galip geldi" dedi.
    Hüseyin Aygün'ün eşi Emine Aygün de, ''Çok mutluyum. Destek olanlara teşekkür ederim'' dedi.
    2 PKK'LI YOLUNU KESTİ

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 12 Ağustos Pazar akşamı 17.00 sularında Ovacık'tan çıktıktan sonra 18.30 sıralarında Ovacık Tunceli yolunun 35'inci kilometresinde Pkk tarafından kaçırıldı. Akşam gazetesi muhabiri Kadir Merkit ve danışmanı Deniz Tunç ile birlikte Ovacık'ta incelemelerde bulunan Aygün'ün yolu, ilçeden ayrıldıktan yaklaşık 80 dakika sonra 2 PKK'lı tarafından Tunceli'nin Fırtına Veli mevkisinde kesildi.
    AYGÜN DİRENDİ

    Ellerinde uzun namlulu silah bulunan 2 PKK'lının otomobili durdurduğu zaman Milletvekili Aygün'ün otomobilden inmek istemediği öğrenildi. Aygün'ün PKK'lı teröristlerle yörede konuşulan Zazaca dili ile konuşmak istediği, ancak PKK'lıların "Biz bilmiyoruz" demesi üzerine Türkçe konuştuğu belirtildi.
    Aygün, PKK'lılara, "Arabadan inmeyeceğim, kaçırılma olaylarını doğru bulmuyorum. Ben milletvekiliyim, beni halk seçti. Vuracaksınız beni vurun, danışmanımı ve diğer arkadaşı bırakın" dedi. PKK'lılar Aygün'ün isteği üzerine yanındaki 2 kişiyi otomobille gönderdikten sonra milletvekilini yanlarına alıp yaya olarak ormanlık alana gittikleri öğrenildi.
    Aygün'ün kaçırılmasının ardından milletvekilinin bulunması için bölgede hava ve karadan arama çalışmaları başlatılmıştı. Ancak Aygün'ün güvenliği gerekçesiyle arama çalışmalarına son verilmişti... not kaçırılan 3 askerimizden hala haber yok değilmi arkadaşlar bu ülkede millet vekili yada yakını olacaksın polismişsin askermişsin kimin umrunda 3-5 mehmetçik için tatillerini dahi kesmeyen bir zihniyetten daha ne beklenir yazıklar olsun pazarlığı yaparken içinizden biri şu askerleride kurtaralım demedimi onlar bu ülkenin evlatları değilmi unutmayınki onlar ayşenin alinin değil asker oldukları için türkiye cumhuriyetinin evlatları..millet vekili yörede konuşulan Zazaca dili ile konuşmak istediği, ancak PKK'lıların "Biz bilmiyoruz" demesi üzerine Türkçe konuştuğu belirtildi. bende soruyorum niye türkçe ikinci plandamı
    Konu ASİL tarafından (14-08-2012 Saat 19:44 ) değiştirilmiştir.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ASİL dediklerine aynen katılıyorum bu ülkede ayrıcalık sadece milletvekillerine. inşallah kaçırılan askerlerimiz tez zamanda ailesine kavuşurlar. hükümet bu konuda sınıfta kalmıştır

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    pkk ve aygün iyi reklamını yaptı

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


    Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, yaklaşık 48 saat sonra Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne bağlı bir köyde serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Aygün, karayoluyla Tunceli'ye geldi.
    CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programına telefonla bağlanan Aygün, kaçırılma olayıyla ilgili ilk kez konuştu. Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Aygün, can güvenliği ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirtti.

    "Başından beri kaygılı değildim. Propaganda amaçlı bir eylem olduğunu biliyordum. Onların deyimiyle bir misafirlikti. Siyasi propagandaya yönük bir eylemdi. Üstü kapalı olarak bağımsız siyaset yaparsam mutlu olacaklarını söylediler.
    Dersim milletvekili olarak benden de çatışma ortamına son vermek için daha çok çaba sarf etmemi istediler.
    "CHP'DEN AYRILIRSAM MUTLU OLACAKLARINI SÖYLEDİLER"

    Doğrudan olmasa da CHP'den ayrılırsam mutlu olacaklarını söylediler. Ben de silahların gölgesi altında bir yorum yapamayacağımı, bu kararı sadece özgür irademle alacağımı söyledim.
    Akan kanın durması ve Kürt sorunun çözümü için bu eylemi yaptılar. Kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istediler. Herhangi bir kötü muamele görmedim.
    Dersim dağlarında derelerinde buz gibi sular akan, etrafı ağaçlarla kaplı bir yerde tuttular 2 gün boyunca.
    Ben CHP milletvekiliyim ve bu onuru sırtımda taşıyorum. Ama barışı savunmak Türkiye’nin her yerinde bazı çevreler tarafından PKK yandaşlığı ile eş tutuluyor. Bu tutumu doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum.
    Can güvenliğime dönük bir kasıt yoktu. Sadece Türk toplumuna bir mesaj göndermek amacıyla yapılan bir eylemdi."
    "SON DERECE SAYGILI DAVRANDILAR"

    İki günlük dağ maceram akşam 17.00'da sona erdi. Örgüt siyasi propaganda yaptı. Dağdaki saatler boyunca son derece saygılı davrandılar. Bu eylemi yapan arkadaşlar bu ülkenin genç arkadaşları. Ölen bütün çocukların bu ülkenin çocukları olduğunu, savaşın gereksiz olduğunu söylediler. Biz de yürüttüğümüz mücadelenin çok anlamsız olduğunu biliyoruz dediler.
    "4 PARTİNİN SORUN İÇİN BİRLEŞMESİNİ İSTEDİLER"

    Bana bağımsız milletvekilliği yapmamı söylediler. Ben de silahların gölgesi altında böyle bir karar vermeyeceğimi söyledim. Yeni CHP'de siyasete devam edeceğimi söyledim.
    Kürt sorununun çözüm için bugün parlamentoda 4 partinin bir araya gelerek çözülmesi gerektiğini söylediler.
    "CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT ETMEMEK İÇİN GÖNÜLLÜ GİTTİM"

    Bana yönelik herhangi bir tehdit yok. Son derece anlayışlı bir yaklaşım vardı. Akan kanın durması için CHP'den ve benden daha çok çaba beklediklerini ifade ettiler.
    Yolumuzu kesen grup beni tanıyordu. Bana karşı zor kullanılmadı. Bana silah bile doğrultmayacaklarını söylediler.
    Normalde direnebilirdim. Silah kullanacaklarını sanmıyorum ancak arkadan gelen arabalar çoğalınca kimsenin can güvenliğini tehdit etmek istemedim.
    "DERSİM DAĞLARINI ÖZLEMİŞİM.."

    6-7 saat yürüdük. Benim de aşina olduğum Dersim dağlarında kaldık. Dersim dağlarını da özlemişim.
    Ankara'da oluşan tepkilerin, başta Dersim halkının tepkilerinin de bu süreci hızlandırdığını sanıyorum.
    "KEŞKE O GENÇLER ARAMIZDA OLSALAR.."

    6-7 kişilik genç kişilerdi, Keşke bu toplumun içinde yer alsalar da üniversite okusalar.
    Sabah uyandığımızda bulunduğumuz bölge arandı ve kılıma dair zarar gelmemesi için talimat verildi.
    Giderken sarıldılar öptüler. "Burada bulunan kardeşlerini unutma abi" dediler. Yürüyerek geldim. Ben Dersim'in dağlarını karış karış biliyorum.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı hallederiz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    pkk ve aygün iyi reklamını yaptı

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •