Þafak Pavey: Milletvekili maaþý 2 gün yetiyor
CHP’nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Baþkan Yardýmcýsý Þafak Pavey: Milletvekili maaþýyla 2 gün geçinebiliyoruz.
Balýkesir’in Ayvalýk ilçesinde CHP Ýlçe Baþkanlýðý tarafýndan düzenlenen toplantýya katýlan CHP’nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Baþkan Yardýmcýsý Þafak Pavey , Milletvekillerinin maaþlarý gündeme gelmesine çok üzüldüðünü dile getirdi.
MÝLLETVEKÝLLERÝNÝN ALDIKLARI MAAÞ SADECE 2 GÜN YETÝYOR
Milletvekillerinin maaþlarý gündeme geldiðinde oldukça üzüldüðünü kaydeden CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Þafak Pavey , “Çünkü milletvekilleri aldýklarý maaþla sadece 2 gününü geçirebiliyor. Buna karþýn toplumda hemen herkes milletvekillerinden nefret ediyor. Buna raðmen vekiller ceplerinden para ödeyip diðer yandan da yoksullaþarak bu görevi yerine getirmeye çalýþýyor. Bizler bu olumsuzluklarý deðiþtirip þeffaf siyaset yapabilmek için mevcut Siyasi Partiler Yasasý'ný deðiþtirmek zorundayýz. Ben bu dönem elimden geldiðince TBMM’nin ve TBMM’yi teþkil eden milletvekillerinin halkýn gözünde yitirdiði itibarý yükseltebilmek için mücadele edeceðim çünkü ben bir gün parlamentonun kurumsallaþacaðýna inanýyorum” diye konuþtu.
Bugün bir milletvekilinin aylýK maaþý: 5920 $

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri