Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Fenerbahçe taraftarý Alex'in heykelini ne yapacak

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Fenerbahçe taraftarý Alex'in heykelini ne yapacak

Ertuðrul Özkök, Alex'in Fenerbahçe'den ayrýlmasýna yönelik giriþimlerin taraftarýn kararýný deðiþtirmeyeceðini savundu.

Fenerbahçe'de yaþanan Alex polemiði medyada da sürüyor. Fanatik Fenerbahçeli Ertuðrul Özkök, kulüp baþkaný Aziz Yýldýrým'ýn Alex ile Aykut Kocaman arasýnda yeniden baþlayan gerilime son vermek için Alex'ten vazgeçeceði yönündeki iddialarý kaleme aldý.
    BU TARAFTAR ALEX'ÝN HEYKELÝNÝ NE YAPACAK

Cumartesi akþamý G.Antep maçýný seyrederken hem çok sevindim, hem çok üzüldüm.Neden mi... Baþkan çok haklý. Yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular gelir gider. Önemli olan Lefter gibi iz býrakmaktýr. Alex'in heykelini ne yapacaðýz? Depoya mý kaldýracaðýz? Þimdiden söyleyeyim, depoya sýðmaz. Çünkü o heykeli taraftar dikti... Ancak taraftar indirebilir. Depoya kaldýrmaya kalksanýz, taraftar onu gönlüne diker...
    ALEX KÖYLÜ ÇOCUKLARLA MAÇ YAPIYOR..

Geçen yýlýn Haziran ayý sonunda Brezilya'nýn Curitiba þehri yakýnýndaki bir köydeyim. Köyün futbol sahasýnda bir maç oynanacak. Dünyaca tanýnmýþ bazý Brezilyalý futbolcular, sahanýn kenarýndaki bir soyunma odasýnda formalarýný giyiyorlar. Bu futbolculardan biri Alex de Souza... Etrafý küçük çocuklarla çevrili. Bir de kadýnlar var. Çocuklarýn yüzüne bakýnca, kendimi görüyorum. Çocukluktan yeni çýktýðým yýllarda Ýzmir'de Metin Oktay'a bakýþlarýmý görüyorum. Futbol oynuyordum ve Metin Oktay, bizim mahallerimizden çýkmýþ en büyük kahramanýmýzdý. Ancak o gün Curitiba'da asýl dikkatimi çeken kadýnlarýn Alex'e bakýþlarýndaki ifadeydi. O bakýþlar, Brad Pitt veya George Clooney'e bakýþ gibi deðildi. Baþka bir hayranlýk vardý.Alex, aileye ve çocuklara baðlýlýðý temsil ediyordu.

SLOGANLARI ATANLAR KADINLAR VE ÇOCUKLARDI

Cumartesi Saracoðlu'nda kadýnlarýn Alex'i destekleyen tezahüratýný dinlerken aklýma bir yýl önceki o sahne geldi. "Alex sahaya" tezahüratýný yapanlar kadýnlardý. Çünkü Alex onlarýn gözünde, sýradan bir futbolcuyu çok aþan insani özelliklere sahip. Kadýna saygýlý, kadýný koruyan, sahip çýkan bir karakter... "Bunun sahadaki futbolla ne ilgisi var" diyenler çýkabilir. Cezalý günlerimizde o stadý dolduran 40 bin kadýnýn duygularýnýn hiç anlamý yoksa; o soruyu soranlar haklý çýkabilir.
    OMUZLARDA GELDÝ, OMUZLARDA GÝTMELÝ

Ben onlardan biri deðilim. Ben çoðu Fenerbahçeli gibi bir Alex hayranýyým. Lefter Küçükandonyadis ve Can Bartu'dan sonraki en büyük kahramaným o. Bu yazýyý, iþte hiç saklamadýðým bu duygu ile yazýyorum. Cumartesi akþamý maçý seyrederken hem çok sevindim, hem çok üzüldüm.hangi mantýðýn iþi? Alex gidecekse... Nasýl omuzlarda geldiyse, yine öyle omuzlarda gitmeli!
    BU OLAYLAR NE ZAMAN BAÞLADI

Þu, Fenerbahçe'de herkesin bildiði bir sýrdý. Baþýndan beri Aykut Kocaman ile Alex de Souza arasýnda gizli bir stres vardý. Alex karizmasý çok güçlü bir kaptandý ve takým üzerindeki etkisi, her hangi bir kaptandan çok daha fazlaydý. O sezon ben dahil bir çok Fenerbahçeli, Aykut Kocaman'ýn daha o günlerde Alex'i göndermeye kararlý olduðu görüþündeydi.
    Ancak o yýl dengeleri etkileyen kiþi Aziz Yýldýrým oldu. O tavrýný hiçbir tereddüte yer býrakmayacak þekilde Alex de Souza'dan yana koyunca kaptan takýmda kaldý.
    KOCAMAN-ALEX BARIÞI FENERBAHÇE'YÝ ÞAMPÝYON YAPTI

Bu ateþkes o yýl Fenerbahçe'yi þampiyon yaptý. Hiç þüphesiz bu þampiyonlukta en büyük pay Aykut Kocaman kadar, Alex 'indi Biraz önce de söylediðim gibi, bütün futbol kariyerinin en baþarýlý ikinci yýlýydý. Ligi gol kralý olarak bitirmiþti.
    Þike davasý teknik direktörle kaptan arasýndaki gizli sürtüþmeyi bir yýllýðýna buzdolabýna koydu.Yýldýrým'ýn yokluðunda hem Aykut Kocaman hem Alex de Souza çok iyi bir sýnav verdiler. F.Bahçe ligi kendi sahasýndaki bir hata yüzünden sadece 1 puan farkla kaybetti. Buna karþýlýk yýllardýr kazanamadýðý Türkiye kupasýný kazandý.
    SEVÝNDÝM;

(*) Çünkü, F.Bahçe'nin kadýnlarý ve çocuklarý; Týpký Curitiba'da gördüðüm o sahnedeki gibi, spora onur getiren büyük bir futbolcuya gönülden destek veriyordu. Bir yýl boyunca baþkanlarý Aziz Yýldýrým'a yapýlan haksýzlýklara nasýl direnmiþlerse, þimdi çok sevdikleri bir futbolcuya yapýldýðýný düþündükleri bir haksýzlýða karþý onun yanýnda yer alýyorlardý. Bence, o tezahürata "Organize" demek doðru bir teþhis olamazdý.
    ÜZÜLDÜM;

(*) Çünkü Alex'e yapýlacak bir haksýzlýk hepimizin gönlünü yaralýyor. Ama en çok üzüldüðüm þey; bu olayýn, F.Bahçe'ye tarihi hizmetleri olan Yýldýrým ile Alex de Souza'yý karþý karþýya getirdiði görüntüsü yaratmasý.
    ÜZÜLDÜM;

(*) F.Bahçe, tarihinin en zor dönemini, bütün dünyaya parmak ýsýrtan bir dayanýþma duygusuyla, bölünmeden aþtý. Þimdi bunun ***fini yaþayacaðýmýz bir sezona gönlümüz zedelenmiþ olarak giriyoruz.
    ÜZÜLDÜM;

(*) Çünkü bu 2 yýldan beri geliyorum diyen bir krizdi ve çok daha iyi yönetilebilirdi.O nedenle çok zor bir yazý yazýyorum. Aklýmý ve duygularýmý bir denge içinde tutmakta zorlanýyorum.
    ÝLK ÝÞARET YAZ ORTASI, AYKUT KOCAMAN'IN DEMECÝ ÝLE GELDÝ

Krizin ilk iþareti Aykut Kocaman'ýn, "Alex'siz bir Fenerbahçe'ye alýþmalýyýz" demeci ile geldi. Alex bu demece, twitter hesabýndan cevap vermedi.
    Kulüp, Kuyt ve Krasiç'i transfer edince, Alex operasyonunun alt yapýsý hazýrlanmýþ oldu. Ortada futbol açýsýndan iki saðlam gerekçe de vardý.
    (*) BÝR Alex artýk 35 yaþýndaydý ve takýmýn gençleþmesi gerekiyordu.
    (*) ÝKÝ; Alex takýmý yavaþlatýyordu.
    ALEX GERÇEKTEN YAÞLI MI, TAKIMI YAVAÞLATIYOR MU

Bu argümanlardan birincisini ne kadar dikkate alabiliriz. Evet Alex 35 yaþýnda ama yeni transfer Kuyt da 32 yaþýnda. Bütün uzmanlarýn belirttikleri bir þey var. Alex özel hayatýna ve beslenmesine çok dikkat eden bir futbolcu. Bu da ona, akranlarý üzerinde en az 5 yaþ avantaj saðlýyor. Bir baþka gerçek daha var. Londra Olimpiyatlarýnda gördük ki, 35-40 yaþ arasýnda yarýþan sporcu sayýsýnda belirgin bir artýþ var. Manchester United'in 40 yaþýndaki Giggs'i evinden yine sahaya getirdiði de dikkate alýnýrsa, Alex 2 sezon daha rahatlýkla oynayabilir.
    Tabii ki benzer sebeplerle kulüpten ayrýlan Emre Belözoðlu'nun orta sahada býraktýðý boþluðun henüz doldurulmadýðý da dikkate alýnýrsa, Alex'e ihtiyaç da kendiliðinden görülebilir.
    ALEX'ÝN ATTIÐI TWEET PROFESYONELCE MÝYDÝ

Yazýmý üç gün önce Hürriyet'in web sitesinde okuduðum bir yorumla bitireceðim:
    "Alex gönderilemez mi? Gönderilir. Ama bu, sezondan önce yapýlýr ve 50 bin kiþi onu omuzlarýnda uðurlar." Çünkü bunu fazlasýyla hak etti. Ama þu durumu hak etmedi. Attýðý tweet profesyonelce bir davranýþ mýydý? Olmayabilir. Ama bu soruya baþka bir soruyla da cevap verilebilir. Alex'e yapýlanlar da çok profesyonelce mi... Ayrýca hepimiz insanýz ve kendi kendimize þunu da sormalýyýz: Hayatýmýzýn her alanýnda profesyonelce davranmak zorunda mýyýz? Spora tekrar amatör ruhu vermeye çalýþtýðýmýz þu çaðda, duygularýmýzýn hiç mi önemi yok...
    DERWALL, HAGÝ VE ALEX KULÜPLER ÜSTÜDÜR

Bütün bunlar, teknik direktörün yetkisi içinde kalan deðerlendirmelerdir. Aykut Kocaman'ýn Alex'siz bir Fenerbahçe istemesi hakkýdýr. Kimsenin buna itiraz etme hakký yoktur. Neticede, takýmýn baþarýsýnýn primi de baþarýsýzlýðýnýn da faturasý da onun önüne konacaðýna göre onun bu yetkisini tartýþmak manasýzdýr. Ancak Alex meselesi bundan ibaret deðil. Bugün hangi takýmý destekliyor olursa olsun, Türk futbolseverlerinin hepsinin gönlünde taht kurmuþ 3 yabancý spor insaný vardýr. Jupp Derwall, Hagi ve Alex... Bu üç insan kulüpler üstüdür. Nitekim, Cumartesi akþamý maçý koyu Galatasaraylý bir arkadaþýmla izliyordum. Onun üzüntüsünü de bizzat gördüm.
    AZÝZ YILDIRIM ÇOK HAKLI HERKES GÝDEBÝLÝR, ÖNEMLÝ OLAN KULÜPTÜR

Evet baþkan çok haklý. Yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular gelir gider; Önemli olan Lefter gibi iz býrakmaktýr. Netice... Alex'in heykelini ne yapacaðýz? Depoya mý kaldýracaðýz? Þimdiden söyleyeyim, depoya sýðmaz. Çünkü taraftar dikti... Ancak taraftar indirebilir. Depoya kaldýrmaya kalksanýz, taraftar onu gönlüne diker...
    TARAFTAR NÝYE BAÞKANIN DÝMDÝK ARKASINDA DURDU

Fenerbahçe, efsane baþkanýnýn arkasýnda durdu. Çünkü ona yapýlan büyük haksýzlýðý içine sindirememiþti.O nedenle yönetime yakýþan; Alex konusunda taraftarý bir haksýzlýk duygusu içinde býrakmamaktýr. Ben, haksýzlýklar ve adaletsizliklerle boðuþa boðuþa evine dönmüþ bir baþkanýn, taraftarýn bu duygusunu paylaþtýðýna eminim.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

vallah heykeli dikilecek bir futbolcu her takýma nasip olmaz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ertuðrul özkök ün yazýsýnýn her kelimesine katýlýyorum aðzýna saðlýk.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri