Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 2/3 ÝlkÝlk 123 SonSon
21 sonuçtan 11 ile 20 arasý

Konu: Beytüþþebap'ta : 10 þehit

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þehitlerimize allah rahmet eylesin ailelerine sabýrlar versin
    inþallah bir gün biiter bu ýzdýraplar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Þehitlerimize allah rahmet eylesin.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart mekanýnýz cennet olsun bu vatan için canýný veren her þehitimizden ALLAH razý olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý osmann Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    allah ailelere sabýrlar, þehitlere rahmetler yaralýlara þifalar versin...

bunlar 4 çapulcu deðil artýk. bunlar iran,ýrak,suriye,amerika, almanya,ÝSRAÝL, yunanistan, rusya,çin vs.vs.ve pkk...hepsinin yardýmý var.
    saldýracaklarý zaman ne hikmetse karýncayý bile takip eden uçaklarýmýz katýrlarý görmüyor.
    mit te uzun zamandýr tatilde. anlamýyorum yahu,mit nasýl etkin olamaz. sultan abdulhamitin 33 yýl devleti toprak kaybetmeden idare etmesinin en önemli sebebi istihbaratýnýn saðlam olmasý idi. bizde gene istihbarat yok. lavmý ettik nedir. hiç olmazsa o bölgede görev yapanlar; arada bir bakkala sigara almaya gönderin birini de belki biþeyler duyar haber verir.
    selametle...
    Kaçakçýyý masum,isyancýyý haklý gören zihniyet istihbaratý da felç eder,savaþan askerin moralini de! Daha bir ay önce yaþananlarý da unutmadýk:Neydi o tablo?Hele bir gözönüne getirin!Tüm devlet erkaný ve siyasal kadrolar eþkiyaya taziye yarýþýndaydý!Utanmasalar onlarýn da cenaze namazýna katýlacaklar.Dillerinde öfke sözcükleri sýralanýrken,elleriyle de eþkiyanýn sýrtýný sývazlayanlarýn BDP den farklarý ne acaba? Þehitlerimize rahmet,acýlý ailelerine sabýr diliyorum!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

unuttuk bile.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hürriyet Gazetesi yazarý Yýlmaz Özdil, 10 askerin þehit olduðu Þýrnak'ýn Beytüþþebap ilçesiyle ilgili çok konuþulacak bir yazýya imza attý.

Ýþte Yýlmaz Özdil'in bugünkü yazýsý:

Beytüþþebap Kaymakamý Beytüþþebap’ý anlatýyor

Beytüþþebap’a atandým...

Önce Diyarbakýr’a geldim.

Þýrnak’a gidebilmem için Cizre’ye, oradan baþka bir araçla Þýrnak’a gitmem gerektiðini öðrendim. Karayoluyla gitmekten vazgeçtim. Diyarbakýr kolordu’da üç-dört gün helikopter bekledim. Sonunda Sikorsky’yle hareket ettim.

1.5 saat uçup, tümen’in pistine indim. Valilik binasýna gittim. Vali beni kabul etti. Asla normal kaymakam gibi davranmamam gerektiðini, köy ziyaretleri yapmamamý, çünkü, devletin kýrsalý tamamen terk ettiðini, il ve ilçe merkezinde tutunulmaya çalýþýldýðýný söyledi. Kýsacasý, dost bilinen aþiretlerin dýþýndaki köyler, yollar PKK’nýn hâkimiyetine býrakýlmýþtý.

Beytüþþebap’a giden helikoptere bindim. 50 dakikalýk uçuþtan sonra, yüksek daðlarla çevrili askeri birliðe indim. Komutan beni karþýladý, çay kahve ikramýndan sonra, bugünlerde ilçeye baskýn yapýlacaðýný, duyum aldýklarýný söyledi. Merak ediyorsam, dürbünle görebileceðimi anlattý. Gerçekten de, baktým, karþýmýzdaki daðlarda hareketli insan gruplarý görülüyordu. Komutan da, Vali gibi, ilçe’den kesinlikle ayrýlmamamý, köylere gitmememi salýk verdi.

Þýrnak’tan gelirken, Besta denilen bölgeyi geçip, 30 kilometre sonra hayli bozuk asfalttan Uludere’ye varýlýr, asfalt biter, ham toprak yol baþlar. Beytüþþebap’a kadar 60 kilometrenin bir tarafý sarp ve dik yamaçlý, öbür tarafý derin uçurumdur. Sürekli mayýn döþeniyor. Aslýnda, bu yolu en az birkaç noktada her gün kesip, kimlik kontrolü yapýyorlar. Bu durum bilindiði için, hiçbir kamu görevlisi karayolunu kullanmýyor. Erzak kamyonlarý talan ediliyor.

Terör örgütü, korku salmýþ, halkýn nazarýnda itibar kazanmýþ... Tanýþtýðým insanlar, aman kaymakam bey sakýn þurdan aþaðý inme, þurayý geçeyim deme gibi uyarýlarda bulunuyor. Bunlarýn bir kýsmý samimi, bir kýsmý kamu görevlilerinde korku, yýlgýnlýk yaratmak için söyleniyor.

Buralarda ticaret yapmak isteyen, örgütten icazet almak zorunda... Vergi adý altýnda para toplanýyor. Eylemler, vatandaþa bire beþ katýlarak anlatýyor. Örgütün, istemediði adamý derhal görevden aldýracaðýna, istediði adamý vali, hatta bakan bile yapabileceðine, psikolojik olarak inandýrýlýyor.

Ýlçede, asaleten atanmýþ neredeyse bir memur bile yok. Buraya atananlarýn hepsi, ya kurumlarý tarafýndan cezalandýrýlmak maksadýyla gönderilmiþ ya da torpilleri olmayan sahipsiz insanlar... Kýrgýnlýk, küskünlük, bezginliklerinden ötürü, yöre halkýna verebilecekleri hiçbir þey yok. Bazý kamu görevlileri ise buralara hiç uðramazlar, onlar imtiyazlýdýr.

Geçici köy korucularýnýn mücadeleye büyük katkýsý var. Ancak, devlet istemeden de olsa, feodal sistemi, aþiretleri güçlendirdi. Korucular, kendi meslekleri olan hayvancýlýðý tamamen býrakmýþ vaziyette... Unvanlarýnýn önündeki ‘geçici’ kelimesinden rahatsýz oluyorlar, durumumuz, geleceðimiz belirsiz diyorlar. Korucu yapýlanlarýn özenle seçilmesi gerekiyor.

PKK, küçük çocuklarý kaçýrarak veya ikna ederek, intikam duygusu aþýlayan, araziyi avucunun içi gibi bilen kiþilerden oluþuyor. Örgüte katýlan, çaresiz býrakýlýyor, ne aile, ne arkadaþ iliþkisi kalýyor, geri dönüþ yollarý kapatýlýyor. Daðdaki aðýr þartlarda yýllarca yaþamaktansa, çýlgýnca emirlere itaat edip, ölümün kurtuluþ olduðunun farkýndalar.

Bizimkiler ise sivil yaþamlarýnda iþ veya meslek sahibiyken, zorunlu olarak askere alýnan 18-20 yaþýndaki gençler... Henüz askere alýnmadan önce, televizyondaki þehit haberleriyle psikolojileri sarsýlan, üstelik, ailelerinin endiþelerini hisseden gencecik delikanlýlar.

PKK, yýllardýr ayný noktalarda üsleniyor. Operasyon yapacaðýmýz zaman, birliklerimizde hareketlilik yaþanýyor, korucular toplanýyor. Saðýr sultan bile duyuyor! Zirvelerden seyrediyorlar. Bizimkiler hedef bölgeye vardýðýnda, orda kimse kalmýyor. Bizimkiler geri dönüp, daha birliðin kapýsýndan bile girmeden, onlar eski mevzilerine yerleþiyor.

Bir seferinde, ele geçirilen örgüt mensubunun üstünden çýkan not defterinde okumuþtum. Karakolumuz bir ay boyunca, 24 saat izlenmiþ, giren çýkan araçlarýn plakasý, nöbetçi-devriye saatleri en ince ayrýntýlarýna kadar yazýlmýþ, ne yaptýðýmýzý, ne yapacaðýmýzý ezbere biliyorlar.

Halbuki, PKK’nýn dað kadrosu 3 bini geçmez, farz edelim 4 bin olsun, 11 bölgeye daðýlmýþ durumdalar, kabaca her þehre 350 terörist düþer... Bunlara karþý, 22-25 yaþýnda, 5 bin veya 7 bin kiþilik özel birlik oluþturulmalýdýr. Gerilla harbi’yle eðitilmelidir. Eþlerine her türlü ekonomik güvence, çocuklarýna en üst seviyede eðitim saðlanmalýdýr. Operasyon yetkisine sahip, tek bir komutana baðlanmalýdýr. Emirlerinde, helikopter, uçak olmalýdýr. Her mangada doktor bulunmalýdýr. Asla sabit durmayýp, gece gündüz hareket halinde olmalýdýr. Ne zaman, nerede olduklarý asla bilinmemelidir...

Av durumundan çýkýp, avcý konumuna geçmelidir.

Þehit cenazelerinde atýlan nutuklarýn, kanlarý yerde kalmayacak türünden anlamsýz laflarýn, herhangi bi etkisi yok artýk... Ne þehit sayýsýnda azalma var, ne atýlan nutuklarda!

Derken...

Saat 21 sularýnda, yoðun silah sesleriyle irkildim. Eþimi ve kýzýmý arka odalardan birine, mermi isabet etmeyecek þekilde yatýrdým. Kapým çalýndý... Elinde fener tutan polis, ilçeye saldýrýldýðýný, en alt kattaki kalorifer dairesine inmemiz gerektiðini söyledi. Eþim sýðýnakta bulunanlarý teskin etmeye çalýþýrken, þahsýma verilen Kalaþnikof’la dýþarý çýktým.

Lojman duvarýnda siper almýþ polislerin yanýna gittim. Gecenin karanlýðýnda kimin kime ateþ ettiði belli deðildi. Ben dahil herkes, bilinçsizce, içgüdüyle hareket ediyordu. Her insan korkar. Ýnsani duygudur. Ancak, yüreðimde hissettiðim korku deðildi, derin bir sýzýydý... Taa Çin sýnýrlarýndan Avrupa’nýn içlerine ilerleyen millet, çapulcu karþýsýnda acze mi düþmüþtü?

Evet, Beytüþþebap Kaymakamý’nýn sözleri bunlar...

Ancak, þu anki Beytüþþebap Kaymakamý’nýn deðil... 1993-95 arasýnda Beytüþþebap Kaymakamý olan Mesut Taner Genç’in, 2008’de piyasaya çýkardýðý “Ateþ Hattýnda-Beytüþþebap Kaymakamý’nýn PKK ile Mücadele Günlüðü” isimli kitabýndan!

Anlatmýþ kaymakam...

Daha ne anlatayým.(alýntý:Y.Özdil)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

93-95 yýllarýnda öyle imiþ...ayný yýllarda orada görev yapan osman pamukoðlunun kitabýda okunmalý...tavsiye ederim.
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

93-95 yýllarýnda öyleyse, þuan ne haldedir tahmin etmenize kafa yormanýza gerek yok.
    görüyoruz durumu..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

osman bamukoðlu, adamý zorla emekli yaptýlar. çok þey biliyor diye bu türkiyede fazla bimeðeçeksin.
    herðün þehit oluyor alýþtýk artýk....herþey baþbakanýn istegi üzerine gidiyor.... bravo erdogana...
    Konu muslum-baba tarafýndan (04-09-2012 Saat 19:08 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý muslum-baba Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    osman bamukoðlu, adamý zorla emekli yaptýlar. çok þey biliyor diye bu türkiyede fazla bimeðeçeksin.
    herðün þehit oluyor alýþtýk artýk....herþey baþbakanýn istegi üzerine gidiyor.... bravo erdogana...
    usta birde bu þerefsizler var

'Türkiye öðrenirse beni idam eder!'

Iðdýr’daki ajan operasyonu kapsamýnda tutuklanan Timur A.'nýn þok eden görüntüleri...

Iðdýr’da düzenlenen ajan operasyonu kapsamýnda tutuklanan Timur A. adlý korucunun Ýran Ýstihbarat Servisi SAVAMA ajanlarýna bilgi aktarýrken çekilen þok görüntüler ortaya çýktý

Erzurum Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nýn yürüttüðü casusluk soruþturmasý kapsamýnda ele geçirilen kamera kayýtlarý arasýnda korucu Timur A.’nýn Ýran istihbarat birimlerine bilgi aktarýrken çekilen gizli görüntüleri bulundu. Görüntülerde Timur A’nýn, bir oda içinde üç Ýran ajanýna Aðrý, Kars, Iðdýr bölgesindeki askeri birlikler, emniyet ve MÝT hakkýnda kritik bilgiler verdiði görülüyor. Özellikle askeri birliklerin görüntülendiði fotoðraflar ve rütbeliler hakkýnda detaylý bilgiler aktaran Timur A., kendisinden talep edilen, diðer bilgiler için de "Olur" diyerek toplayacaðýný anlatýyor.

Timur A., "Türkiye benim bu bilgileri size verdiðimi öðrenirse beni idam eder" derken, Ýranlý istihbaratçýlar ise, "Biz namert miyiz? Biz Ýslam Cumhuriyetiyiz" diye Timur A.’ya güvence verdiði görülüyor. Görüntülerde masa baþýnda oturan ajanýn Yaghoub Ahnoukhosh olduðu belirlendi. Ýranlý ajanlarýn, bilgi aktaran korucudan Türk Silahlý Kuvvetleri’nin eðitim kitaplarýný temin etmesini isterken, Timur A. Bunun için iki ay süre istiyor. Ajanlar ayrýca Timur A.’nýn Özel Kuvvetler’e sýzmasýný ve kritik bilgilr toplamasýný söylerken, Timur A., bunun çok zor olduðu cevabýný veriyor.

Sayfa 2/3 ÝlkÝlk 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri