Teþekkur: 0
Beðeni: 0
iyide bu adamý niye yakalamadýlar hala serbes,mi ?usta birde bu þerefsizler var
'Türkiye öðrenirse beni idam eder!'
Iðdýr’daki ajan operasyonu kapsamýnda tutuklanan Timur A.'nýn þok eden görüntüleri...
Iðdýr’da düzenlenen ajan operasyonu kapsamýnda tutuklanan Timur A. adlý korucunun Ýran Ýstihbarat Servisi SAVAMA ajanlarýna bilgi aktarýrken çekilen þok görüntüler ortaya çýktý
Erzurum Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nýn yürüttüðü casusluk soruþturmasý kapsamýnda ele geçirilen kamera kayýtlarý arasýnda korucu Timur A.’nýn Ýran istihbarat birimlerine bilgi aktarýrken çekilen gizli görüntüleri bulundu. Görüntülerde Timur A’nýn, bir oda içinde üç Ýran ajanýna Aðrý, Kars, Iðdýr bölgesindeki askeri birlikler, emniyet ve MÝT hakkýnda kritik bilgiler verdiði görülüyor. Özellikle askeri birliklerin görüntülendiði fotoðraflar ve rütbeliler hakkýnda detaylý bilgiler aktaran Timur A., kendisinden talep edilen, diðer bilgiler için de "Olur" diyerek toplayacaðýný anlatýyor.
Timur A., "Türkiye benim bu bilgileri size verdiðimi öðrenirse beni idam eder" derken, Ýranlý istihbaratçýlar ise, "Biz namert miyiz? Biz Ýslam Cumhuriyetiyiz" diye Timur A.’ya güvence verdiði görülüyor. Görüntülerde masa baþýnda oturan ajanýn Yaghoub Ahnoukhosh olduðu belirlendi. Ýranlý ajanlarýn, bilgi aktaran korucudan Türk Silahlý Kuvvetleri’nin eðitim kitaplarýný temin etmesini isterken, Timur A. Bunun için iki ay süre istiyor. Ajanlar ayrýca Timur A.’nýn Özel Kuvvetler’e sýzmasýný ve kritik bilgilr toplamasýný söylerken, Timur A., bunun çok zor olduðu cevabýný veriyor.
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)