Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Fenerbahçe Chelsea’den Raul Meireles'i aldý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Fenerbahçe Chelsea’den Raul Meireles'i aldý

Dirk Kuyt, Milos Krasic, Hasan Ali Kaldýrým, Salih Uçan, Egemen Korkmaz, Mehmet Topal gibi önemli isimlerle güçlenen kadromuzda yeni bir oyuncu, Chelsea’den Raul Meireles...
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Sonuncusu Porto olmak üzere 2010’a kadar kariyerine ülkesi Portekiz’de devam eden milli oyuncu, Liverpool ve Chelsea’de geçirdiði birer sezonun ardýndan Fenerbahçemiz’de...

4 yýllýk anlaþmaya imza atan 28 yaþýndaki orta saha oyuncusuna hoþgeldin diyor; renklerimiz altýnda baþarýlar diliyoruz.

Fenerbahçe Futbol A.Þ.

Raul Meireles kimdir?

17 Mart 1983’te Portekiz’in Porto þehrinde dünyaya gelen Raul José Trindade Meireles futbola 1999 yýlýnda Boavista’nýn alt yapýsýnda baþladý. Orta saha mevkiinde oynayan Raul Meireles 2001 yazýnda Portekiz Ýkinci Lig ekiplerinden Aves’e kiralandý. 2 sezon Aves’te oynayan ve 42 maça çýkan Portekizli yýldýz 2003-2004 sezonunda yeniden Boavista’ya döndü. Boavista ile Portekiz Birinci Ligi’nde 29 maçta forma giyen Meireles 2004 yýlýnýn Temmuz ayýnda Porto ile 5 yýllýk sözleþme imzaladý.

2004-2010 yýllarý arasýnda Porto ile 138 lig maçýna çýkan raul Meireles 15 gol attý. gollerinin yaný sýra ligde yaptýðý 21 asist ve sergilediði futbolla da ön plana çýkan yýldýz futbolcu takýmýna lig þampiyonluklarýnda büyük katký saðladý. Meireles 2005/06, 2006/07, 2007/08 ve 2008/09 sezonlarýnda Porto ile lig þampiyonluðu yaþadý.

Porto ile 2006, 2009 ve 2010 yýllarýnda Portekiz Kupasý ve Portekiz Süper Kupasý’ný da kazanan yýldýz futbolcu 2010 yýlýnýn aðustos ayýnda Ýngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’a transfer oldu. 1 sezon Liverpool formasý giyen Raul Meireles ligde 35 maça çýkarken 5 gol kaydetti.

2011 yýlýnda Chelsea’ye transfer olan Meireles, mavilerde 31 lig maçýnda 2 gol attý. Portekizli yýldýz geçen sezon Chelsea’nin Þampiyonlar Ligi Þampiyonluðu’na ulaþmasýnda da büyük pay sahibiydi.

Avrupa kupalarýnda Chelsea ile 11 maça çýkan ve 2 gol - 1 asistlik performans sergileyen Meireles Ýngiliz ekibiyle FA Cup þampiyonluðu da yaþadý. Kulüp kariyerinde önemli baþarýlar kazanan Raul Meireles Portekiz Milli Takýmý’nýn da en etkili oyuncularýndan. Portekiz 16 Yaþ Altý Milli Takýmý ile 2000 yýlýnda Avrupa þampiyonluðu yaþayan Meireles 2006 yýlýnda ilk kez Portekiz A Milli Takýmý’na çaðrýldý. Yýldýz futbolcu Portekiz ile ilk golünü 2008 Avrupa Futbol Þampiyonasý A Grubu’nda Türkiye ile oynanan maçta attý. Portekiz Milli Takýmý ile 62 maça çýkan Raul Meireles 8 gol kaydetti.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Meireles; “Fenerbahçe formasý giyeceðim için heyecanlýyým” Yeni transferimiz Raul Meireles, Fenerbahçe’ye geldiði için mutlu, Fenerbahçe formasýný giyeceði için de heyecanlý olduðunu dile getirdi.

Tranferi sonrasý FB TV’ye konuþan Raul Meireles, sahada konuþmayý seven bir oyuncu olduðunu ve her þeyden önce bir takým oyuncusu olduðunu belirtti.

Fenerbahçe ve Fenerbahçe tarihini herkesin bildiðini, bu nedenle ’evet’ demenin çok daha kolay olduðunu belirterek,
    "Fenerbahçe’den teklif geldiði zaman düþünmeden kabul ettim. Çünkü hem Fenerbahçe’yi, hem de Fenerbahçe tarihini biliyordum. Bunu herkesin bildiðini de düþünüyorum. Teklif geldiðinde çok mutlu oldum" açýklamalarýnda bulundu.

"Fenerbahçe formasý giyeceðim için heyecanlýyým"
    Meireles ilk izlenimlerini þu þekilde aktardý: "Þu an üzerimde Fenerbahçe formasý var ve bu beni heyecanlandýrýyor. Bu formayý giyeceðim için heyecanlýyým. Çok mutlu olduðumu da belirtmek isterim."

"Fenerbahçe ve tarihini herkes biliyor"
    Fenerbahçe’den teklif geldiðinde çok mutlu olduðunu dile getiren Meireles, "Fenerbahçe’den teklif geldiðini söylediklerinde çok mutlu olmuþtum. Ve hemen gidebileceðimi söyledim. Çünkü Fenerbahçe, tarihi olan ve herkesçe de tanýnan bir Kulüp. Bu nedenle evet demek kolay oldu" dedi.

"Önemli olan Takýmýmýn kazanmasýdýr"
    Baþarýlý orta saha oyuncusu saha içerisinde nasýl bir Raul Meireles olduðunu ise þu sözleriyle anlattý; "Futbol karakterimi en iyi anlatan þey her þeyden önce takým oyucusu olduðumu söylemem olacaktýr. Önemli olan takýmýn kazanmasýdýr. Evet, bireysel baþarýlar da çok önemlidir ama önceliðim her zaman takýmýmýn baþarýsýdýr. Þunun sözünü verebilirim; profesyonelce çalýþmak yapacaðým en önemli þey olacak."

"Takýmdaki yerimi almak için sabýrsýzlanýyorum"
    Transferi sonrasý Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ile bir konuþma yaptýklarýný belirten yýldýz oyuncu; "Hocamýz her þeyi anlattý diyebilirim ve her þeyden iyi bir þekilde bahsetti. Takýmdan ve takým arkadaþlarýmdan bahsetti. Özellikle taraftarlarý konuþtuk. Onlarýn maçý nasýl yaþadýklarýný ve takýmlarýna nasýl destek olduklarýný söyledi. Bunlarý duyduktan sonra baþlamak için çok heyecanlanýyorum" dedi.

"Fenerbahçe’nin büyük bir kulüp olmasý gelmemde etkili oldu"
    Fenerbahçe’den teklif geldiðinde ailesiyle de bu bilgiyi paylaþtýðýný dile getiren Portekizli yýldýz; "Ailemle konuþtum. Eþim futboldan çok anlamaz ama Fenerbahçe’nin büyük bir takým olduðu söyledim. Fenerbahçe’nin; Chelsea ve Liverpool gibi büyük bir kulüp olduðunu dile getirdim. Bu saydýklarým ve anlattýklarýmý ardýndan aile meclisinde karar verip, geldim" diye konuþtu.

"Fenerbahçe’yi çok iyi biliyorum"
    Liverpool’da oynadýðý dönemde takým arkadaþý olan Oyuncumuz Kuyt ile ilgili de bir açýklama yapan Meireles; "Liverpool’da iyi sezon geçirdik. Her þeyden önce Kuyt iyi bir dost. Ben Fenerbahçe’yi gayet iyi biliyorum. Bütün takýmla tanýþmak için ve bu kulüpte forma giyeceðim için heyecanlýyým" þeklinde konuþtu.

"Fenerbahçe ile de ayný baþarýyý yaþamak istiyorum"
    Geçtiðimiz sezon Chelsea ile Þampiyonlar Ligi kupasýný kaldýran Meireles, bu baþarý için de; "Harika bir yýldý ve harika bir sezon finali oldu. Þampiyonlar Ligi kupasýný kazandýðýmýz an çok güzeldi. Takýmýn bir parçasý olduðum içi mutluydum. Artýk bu baþarýlarý Fenerbahçe ile yaþayacaðým" açýklamasýný yaptý.

"Türkiye Ligi mücadelesi yüksek bir statüde"
    Kendisine Türkiye Ligi’ni yakýndan takip etmesiyle ilgili sorulan soruya ise; "Porto’da oynarken Fenerbahçe’ye karþý oynadým. Türkiye Ligi’nde her zaman güçlü takýmlarýn olduðunu ve ayný þekilde Türk Milli takýmýnýn da güçlü olduðunu biliyorum" þeklince cevap verdi.

"Fenerbahçe ile kupalar kazanmak istiyorum"
    Hedefinin her zaman baþarý ve kupalar kazanmak olduðunu da dile getiren Raul Meireles; "Fenerbahçe formasý ile baþarýlar ve kupalar kazanmak istiyorum. Katýldýðýmýz ve kazanabileceðimiz bütün kupalarý kazanmak istiyorum" dedi.

"Saha içinde konuþmayý daha çok severim"
    Baþarýlý oyuncu; çok fazla konuþmayý sevmeyiþinden tutun da, futbol dýþýndaki hayatýný, forma numarasýný, adeta kendisiyle özdeþleþen dövmelerini ve Ýstanbul ile ilgili düþüncelerini ise þu þekilde anlattý: "Ben sahada konuþmayý daha çok seviyorum. O zaman baþarýnýn geldiðine inanýyorum. Futbol dýþýnda neler yaptýðýmý konuþacak olursak, ailemle vakit geçiriyorum. 7 yaþýndaki kýzým ve eþim benim her þeyim. Forma numarasý olarak da 14’ü tercih ettim, çünkü kýzýmýn doðum günü 14, sebebi bu. Saha içinde bana þans getirdiðine inandýðým bir þey olmadý. Sadece ailemin yanýmda olduðunu bilmek beni yeterince mutlu ediyor. Dövmelerimle ilgili de konuþmam gerekirse, tutkum diyebilirim. Annem, babam, eþim, kýzým yani bana güzel þeyler ifade eden þeyleri vücuduma dövme yaptýrdým. Ýstanbul’la ilgili de bir þeyler söylemem gerekirse; Türkiye de oynayan arkadaþlarým var. Özellikle de Kuyt, Ýstanbul’un çok güzel bir þehir olduðunu söyledi. Ben de heyecanlýyým."

"Taraftarýmýza çok çalýþacaðýmýn sözünü veriyorum"
    Sözlerine Fenerbahçe taraftarýna gönderdiði mesajla son veren Raul Meireles; "Elimden geleni, hatta fazlasýný yapacaðým için söz veriyorum. Çok çalýþacaðým için söz veriyorum. Fenerbahçe’de geçireceðim zamanýn en iyi þekilde geçmesini istiyorum" dedi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kaliteli bir futbolcu fenere hayýrlý olsun....
    CÝMBOMLU

Kullanýcý Bilgi Menüsü

krasic
    kuyt
    mirelles

3üde çok iyi trnsfer

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Merhaba arkadaþlar Süpersatforum'a yeni katýldým bu benim ilk mesajým.

Ben bu futbolcunun FB'ye yararlý olacaðýný sanmýyorum gereksiz bi transfer, yazýk ona verilen paraya.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri