Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: ''0lay yarataçak şok idda''

Kullanıcı Bilgi Menüsü

''0lay yarataçak şok idda''

CAN YAKAN ŞOK ANALİZ

BU SORULARIN YANITI ARANIYOR?

*Gecenin o saatinde (21.15) asla sayım yapılmaz. Neden o saatte sayım yapıldı?

*Bu malzemeler darbeye dayanıklıdır. Düşse dahi patlamaz. O zaman bu patlama nasıl oldu?

*Sayımları uzman personel yapar. O saatte 25 erin orada ne işi vardı?

Emekli Tümgeneral Haldun Solmaztürk, canlı yayında şu şok iddiaları dillendirdi;

*Bu mühimmat düşmekle patlamaz. Fünye kısmı ayrıdır, bomba kısmı ayrıdır. Bunlar ayrı paketlerde taşınır. Haliyle böyle bir patlama olmaz. Kazaysa bu akıl almaz bir kaza...

CAN YAKAN ŞOK ANALİZ

BU SORULARIN YANITI ARANIYOR?

*Gecenin o saatinde (21.15) asla sayım yapılmaz. Neden o saatte sayım yapıldı?

*Bu malzemeler darbeye dayanıklıdır. Düşse dahi patlamaz. O zaman bu patlama nasıl oldu?

*Sayımları uzman personel yapar. O saatte 25 erin orada ne işi vardı?

Emekli Tümgeneral Haldun Solmaztürk, canlı yayında şu şok iddiaları dillendirdi;

*Bu mühimmat düşmekle patlamaz. Fünye kısmı ayrıdır, bomba kısmı ayrıdır. Bunlar ayrı paketlerde taşınır. Haliyle böyle bir patlama olmaz. Kazaysa bu akıl almaz bir kaza...

*Açıkça söylüyorum 21.15'te bu patlamanın kabul edilebilir bir tarafı yok. O saatte sayım olmaz. Bunu hiçbir asker kabul edemez.

*Burası en üst düzeydeki depodur. Sadece uzmanlar bulunur. Er bulunmaz.

*Sıradan herhangi bir asker bile bu saatte 21.15'te bunun yapılmayacağını bilir. Çünkü gece burada suni aydınlatma yapmak gerekir. Savaşın içinde değilken acil olarak niye gece sayım yapılsın.

*25 şehit var. Gece, karanlıkta, dar bir alanda 25 asker biradadaysa buna kaza denemez.
    Bu kadar sayıda insan gece mühimmat elden geçeriyorsa bunun kabulu mümkün değil.

*Kaza mı değil mi? PKK yapmadı diyemeyiz tıpkı kaza değil diyemeyeceğimiz gibi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

igrenç şeyler dönüyo birilerin cok büyük cıkarı var bu işlerden bence askerleri sokmazlar öyle yerlere benim zamanımdada 12 yıl oldu geleli ancak yakınlarında nöbet tutturulurdu işin içinde işler var
    yanıklarda iz bırakmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizde askerlik yaptık ama mühimmat depolarının yanına bile sokulamazdık...birde üstelik bir depoda 25 kişi var garip bi olay açemi askerlerin işi ne depoda....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

olay gayet açık içeride ve dışarıdaki pkk'lılar bunun içinde beyaz veya esmer üniformalı üniformasız partili vede partisiz laik veya cumhuriyetçi doğulusu batılısı elbirliyle ak partiyi cephe almış durumda,tamamen hükümete karşı yapılan eylemler....amaç ak parti ve tayyip halkın gözünde çaresiz ve aciz kalsın bu şiddet karşısında küçük düşsün ilk seçimlerde defolup gitsin..yani olay tayyibin bile akıl alamayacağı boyutlarda...ben bu pis işi böyle yorumluyorum....
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende hüseyine katılıyorum bir yerde.... konu ile ilgili olarak ise; ben diyarbakır 7 kolordunun askeri idim...şırnakta kaldım 15 ay. (1993-1994 yılları 73/1)diyarbakır da İNS dedikleri bir cephanelik vardı...(öyle gizli saklı bir yer değil. bir çok yerde vardı bunlardan...askeri bölge içinde yani) acayip bir yer... oraya bir kere girmiştim.... yanlız nizam intizan süperdi. ip gibi dizilmiş hepsi. raflar içindeki mühimmat keza öyle...içerisindede er ve erbaşlar vardı. orada görevlendirilmişler. yani bu tip cephaneliklerde subay astsubay başta olur ama emrindede mutlaka er ve erbaş olur. subaylarmı gitmesi gereken bir cephaneyi sırtlayacak? elbette er ve erbaş yapar bu işi. ayrıca bu tip yerler hafta da bir mutlaka silinmeli. kapalı olmasına rağmen tuhaftır acayip toz yapıyor üstleri. kim yapacak bunu? subaylarmı?
    birde alaydaki cephaneliği anlatayım.... kim di buranın sorumlusu biliyormusunuz? benim tertibim olan bir onbaşıydı... haftada ve ya 2 haftada bir yanına 5 kişi alıp temizlik ve sayım yaparlardı. subay astsubay sayımları kontrol etmek ve denetlemek için gelirdi sadece... birde topçu bataryalarından şayet atış yapılacaksa top mermisi almaya gelirlerdi. zimmet usulu verilirdi. yani demek istediğim bunlar hep er ve erbaşlar tarafından yapılırdı.
    ayrıca bugün okudum gazetede. bu afyondaki cephanelik daha yeni balık esirden taşınmış.
    taşıma işlemi bitmişmi bitmemişmi yazmamışlar. fakat taşıma esnasında el bombalarının fünyeleri çıkarılıp öyle taşınması gerekiyormu. bizimkiler fünyelerle uğraşmayıp öylece taşımışlar. o fünyelerden birinin ateşlendiği şüphesini taşıyorlarmış.
    ama işin kolayına kaçalım; buda tayyipin işi. bereketsiz adam zehir zemberek etti memleketi. kimbilir o bombalar bile bu hükümete dayanamayıp patlıyor diyerek sonlandıralım...
    allah şehit ailelerin yardımcısı olsun. hepsine sabırlar versin. onların durumu çok zor. hiç bitmeyecek tarifsiz bir acı ile karşılaştılar. allah yardımcıları olsun...
    selametle...
    Konu osmann tarafından (07-09-2012 Saat 11:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: bazı yerleri sildim. sakıncalı olabilirdiye...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

allah şehit ailelerin yardımcısı olsun. hepsine sabırlar versin. onların durumu çok zor. hiç bitmeyecek tarifsiz bir acı ile karşılaştılar. allah yardımcıları olsun...
    selametle...[/QUOTE]
    Konu cabbar64 tarafından (07-09-2012 Saat 14:10 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sanırım bi yerlere iyi bi çomak soktu ki iyice azıttılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı cabbar64 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşım bence askeri sırları ve gizlilik içeren yerleri burada paylaşmasan daha iyi olur
    ben bazı yerleri sildim...sende benim alıntıyı sil...sende halen gözüküyor. selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

buyuk dumenler donuyor gıbıme gelıyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne ayak ama kimbilir amaç ne. belli değil altından herşey çıkabilir. hiç şaşırmam. Allah TC. sonunu hayır eylesin yarabbi.
    LEBEN ?

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri