REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Rölanti Sensörü--ACİL YARDIM LÜTFEN

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Rölanti Sensörü--ACİL YARDIM LÜTFEN

Arkadaşlar Aracım 97 Model Daewoo Super Saloon Doch 2.0 Fakat Opel Vectra 2.0 ile aynı motoru taşıyo sanırım.. Aracımın Rölanti halindeyken aşırı bir titremesi var ve Lpg de de aynısını yapıyo Benzinde de ve bunu bi türlü kesemedim motoru refekte ettrdm ustanın isteği ile 3. göz tıkalı gibi ifadeler kullandılar ama bi türlü sorunu çözemedim Son Olarak Ustam Rölant Sensöründe sıkıntı olabilir dedi Sizce Sıkıntı Ne Olabilir ?????

Böle Bir Durumla Karşılaşan Arkadaşlardan ACİLLLLLLLLLLLLLLL YYYAAAAAARRRRRDDIIIIIMMMMMMMMM
    Konu OquzhanTas tarafından (02-11-2011 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkdaşlar Hiç Böyle Sorunla Karşılaşan Yok MUuuuu????

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Titremenin bir çok nedeni olabilir! Buji, buji kabloları, boğaz kelebeği, LPG beyni, LPG ayarı... diye devam eder! Araç enjeksiyonlu mu? Araç birinci vitesde iken gaz vermeden debriyajı yavaşca bırakın araç hareket ediyor ya da etmeye çalışıyorsa mantık olarak sensörde sorun yoktur. LPG ayarını baktırmakta ve/veya Boğaz kelebeğini temizletmekte fayda var.

Saygılarımla...
    next ye 2000 cx super plus usb
    By realraven :sunglasses2:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Evtt Enjeksiyonlu ve benzinde de aynı titreme var buji ve buji kabloları bakıldı ve değişilmiş, bide sıralı sistem Lpg var belirteyim. . . Başka Öneriniz varsa bekliyorum yoksa Çok Saolun Yarımınız İçin . . ..
    Konu OquzhanTas tarafından (03-11-2011 Saat 02:53 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

araç rolantide iken devri kaçta...(Bende polo var. benimkinin devri 9 da...)daha düşük te çalışıyorsa (5 ve altında) titreme yapar. rolantinin yükseltilmesi gerek. buda motor kelebeği ile alakalı olabilir...
    eskiden araçların (tofaş ve reno) rolantisi manuel ayarlanıyordu. kışın cikle denen kolu çekince araç daha devirli çalışırdı. yazın ise ittirilirdi. şimdi bunlar otomatik oldu. aracın güç durumuna bağlı olarak otomatik devir yükselip iniyor. mesela klimayı açtığında artı yük olunca otomatik artıyor devir. Bizim polonun boğaz kelebeği arızalı idi. tamiride yokmuş. fiyatını servise sormuştum 2 sene evvel 875 tl demişlerdi. söylenerek almamıştım. sonra aksaraydan orjinalini 350 tl ye aldım. seninkide arızalı ise servise sor ama sakın aksaraydaki parçacılara sormadan alma. daha ucuza bulabilirsin. ayrıca aracın bilgisayara bağlanmıyormu? bağlanıyorsa bir tamirci bul. (helal süt emmiş esnaf birini. yoksa sadece kontrol için 50-100 arası fiyat çekiyorlar. keza arızasını yaptırayım dersen bayaa tuzluya mal olur. 20 tl ye arıza tespitini yaptırabilirsin. sadece arıza tespiti. )
    geçmiş olsun.selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Aracımı ustaya götürdüğümü belirttim ilk yorumumda zaten rolantisi düşük deil o kadar küçük bi sorunu usta anlar heralde ama deil arabanın rölantisi 900 devir ki normali bu. . Trabzonda Daewoo Servisi Yok ondan kendi yetkli servisine gösteremedim hiç ama klima ile alakalı bise olmuyo yani zaten hiç kullanmıyorm gibi bişe klimayı . . . bilgisayara bağlatmak için bi ustaya getirdim ama bulamadı bağlantı yerini bi türlü bilgisayarla arıza tespit işi yattı yani , 3 aydr uğraşıyorum göstermedim usta kalmadı ama halen sorun çözülmedi son çare rölant sensörü ile boğaz kelebeği kaldı onlara baktıracam artık inş çözülür.

Tavsiyeler İçin Teşekkürler Saolun..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Aynı sorun benim arabamda da mevcut 1996 Daewoo Espero 20 CDİ

Merhaba,

Belirtmiş olduğun sorun benim aracımda da mevcut ve nihayet sorunun neden kaynaklandığı saptadık Rolanti Motoru (Rolanti Rolesi) Daewoo marka opel motorlarında bir hastalık ve bu parça türkiye'de mevcut değil İstanbul aksaray'da bulunan kore ve japon parçacılara sipariş vereceksin (140 TL) bu parçayı aldıktan sonra bilgisayara bağlatıp parçayı değiştireceksin sorunun düzelecektir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri