Hakikat Damlalarý - 57
Birden ortaya çýkan ve zahmetsizce gelenler, aniden kaybolur ve sessizce giderler.
Günah nifakla ayný cinsten olduðu için kalbinde nifak kýrýntýlarý bulunanlar günahlardan rahatsýz olmazlar; masiyetin gönülde burkuntu hasýl etmesi mü’minlik alâmetidir.
Estetik, irfanla zevk-i selimin inzimamýndan doðar.
Bugün de Tâvus b. ***sanlar, Fudayl b. Ýyazlar, Hasan Basrîler... niçin yetiþmesin ki?!.. Evet, aslýnda çiçekler baharda açar; fakat, siz uygun seralarý hazýrlayabilirseniz, kýþ ortasýnda da olsanýz en güzel çiçekleri derersiniz.
Cehalet denen muzýr varlýðýn yerde yeri yok ama gelin görün ki baþlarda taht kurup oturan da o.
Bazý kimseler ezbere konuþtuklarý kadar ezber çalýþsalardý Kur’an hafýzý olurlardý.
“Ben” diyen adamdan uzak olan Allah’a yakýnlaþýr; “bu hizmette benim yerim neresi?” diyene “derin bir gayya” demeli ve eklemeli, “þimdiye kadar bilmiyorduk ama beklentilerini ifade eden bu sualinle öðrendik.”
Malikü’l-mülk öyle bir meliktir ki O’na kölelik sultanlýktýr.
Çok terakki edeceði ümidini besleyip hayal kýrýklýðý yaþadýðým öyle kimseler var ki, zannediyorum, bazý günahlarý küçük gördüklerinden kurbet yolunda mesafe katedemiyor ve olduklarý yerde sayýyorlar; oysa, mü’min bir harama nazar, bir hilaf-ý vaki beyan ya da bir gýybetten dolayý ömür boyu ýzdýrap duymalý...
Yeryüzü din-i Ýslam’a, din ise hakkýyla temsile muhtaçtýr.
Sizden öncekiler hakkýnda suizan etmezseniz, arkadan gelenlerin zihinlerini ve dillerini kirletmezsiniz.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri