Aziz Yýldýrým’ýn açýklamalarý büyük yanký uyandýrýrken eski TFF baþkaný Mehmet Ali Aydýnlar'a söz hakký doðdu.
![]()
Aziz Yýldýrým geçtiðimiz gün canlý yayýnda "Bazý Avrupa maçlarý öncesinde Erzik'ten hakemlere görünmesini isterdik. Bu da mý þike" demiþ, yýllarýn futbol yöneticisi Þenes Erzik "Olur mu öyle þey. Hangi maç, hangi hakem" cevabýný vermiþti.
Erzik gibi Demirel de kýsa da olsa tek açýklamayý yapmýþ, hakkýndaki "Avrupalý hakemleri Kapalýçarþý'ya götürüp hediyeler almayý alýþkanlýk haline getirtmiþ. Ben bunu yapmayýnca maçlarý kaybetmeye baþladýk" söylemine "Benim dönemimde asla böyle bir þey olmadý" yanýtýný vermiþti.
Ve federasyon eski baþkaný Mehmet Ali Aydýnlar... Bugün gazetesinin haberi þu þekilde devam ediyor;
"VOLEYBOLDAKÝ BAÞARIYI KENDÝSÝ ELDE ETTÝ SANIYOR"
Yýldýrým canlý yayýndaki programda onun için "Voleyboldaki baþarýyý kendisi elde etti sanýyor. Ýyi bir Fenerbahçeli olduðunu siz söylüyorsunuz, ben deðil" gibi cümlelere imza atmýþtý. Aydýnlar "Yurtdýþýndan dönünce en hassas detaylarýyla cevap vereceðim" derken, o programýn ertesi sabahý "Artýk konuþmanýn vakti geldi. Bundan sonra benimde söyleyeceklerim olacak. Geniþ bir açýklama yapacaðým" ifadesini kullandý.
"FENER'Ý DÜÞÜRÜR DEDÝLER"
"Bana UEFA'da "Fenerbahçe'yi düþür" dediler. Ama ben düþürmeyeceðimi söyledim. CAS'tan çekilen davanýn çekilme protokolünü ben hazýrladým. Kulübe hepsinden daha çok maddi kaynak saðladým!.."
UEFA'da biz de nabýz yokladýk. Þikenin sahaya yansýyýp yansýmama olayýný onlara açtýk; güldüler. "Olur mu öyle þey" dediler.
Spor hukukunu önümüze koydular. Ama þimdi ne yaparlar, ne yapýyorlar, niye yapýyorlar bilmiyorum. UEFA 22 Mart'ta bize müjde verecekti. UEFA Kongresi'nin amacý buydu. "EURO 2020 organizasyonu sizin" diyecekti. Ancak olaylar farklý geliþti. Biz yönetimden ayrýldýk. UEFA bu düþüncesinden vazgeçti. Tek aday Türkiye'ydi ama son gün diðer sürpriz adaylarý UEFA çýkardý ve adaylýk sürecini uzattý! Aslýnda EURO 2020'yi aday çýkardýklarý Ýrlanda-Ýskoçya-Galler üçlüsüne veya Gürcistan gibi ülkelere deðil, Almanya gibi güçlü bir ül***e vermek istiyorlar. Camiada sevilince sorun çýktý Fenerbahçe'nin þu anki yönetim kurulundan hiç kimse, buna Aziz Yýldýrýmda dahil, benim kadar bu kulübe para vermemiþtir. Ben Fenerbahçe'nin mutfaðýndan geldim. Muhasip üyelik yaptým. Orada bir tek Aziz Yýldýrým benden önce gelmiþtir. Altyapý sporcularýný ücretsiz tedavi ettirdim. Sponsorluklarda bulundum. Camiada büyük sevgi kazanmaya baþladýðým için sorun çýktý.
"YILDIRIM 3 YIL ÜST ÜSTE ÞAMPÝYONLUK SÖZÜ VERDÝ"
Aziz Yýldýrým 3 yýl üst üste þampiyonluk sözü verdi. Ama ne yaptý? Avrupa'ya gidemiyor! Fenerbahçe'nin CAS'tan çekeceði davanýn geri çekilme protokolünü ben hazýrladým! Fenerbahçe ayný protokol üzerinden çekildi. Ama 2 ay sonra çekildi! Her türlü garanti verildi. Hiçbir yerel mahkemeye bir daha gidilmeyeceði belirtildi. "Bu konu artýk gündeme getirilmeyecek" diye söz verildi. Artýk hiç CAS'tan konuþuyorlar mý?
Bana UEFA'da "Fenerbahçe'yi düþür" dediler. Ama ben düþürmeyeceðimi söyledim. Bunu samimi olarak iletip yol göstermelerini istedim. Bana, her þike olayýnda kulüplerin talimat deðiþikliði isteyebileceðini belirtip "Yanlýþ bir yol açma" dediler. Ama Genel Kurul'a iþaret ettiler. Eksi puaný getirdik. Ben -6 puan olsun istedim. Maç baþýna en az -12 puan istedi. "Para cezasý 1 milyon euro olsun" dedim. Onu da kabul etmeyip 2 ile 10 milyon euro arasý istediler.
Sonuçta bir seferlik eksi puaný getirip oylamaya sunduk. Orada olay çýktý. Bizim kulüpler kabul etmedi. UEFA da þaþýrdý.
PLATÝNÝ MESAJ VERÝYOR
UEFA Baþkaný Platini dosyayý hep Disiplin Kurulu'nun üzerine atýyor. Bu aslýnda bir mesaj. Gelen sorulara "Konuþursam Fenerbahçe beni mahkemeye verir" diyerek konuya girmek istemeyiþi bundan.
ÝBRAHÝM AKIN DA YALAN DEDÝ
Ýbrahim Akýn'a "Aziz Yýldýrým hakkýnda konuþursan sana lisans veririm" demiþim. Bu çirkin iddiayý ortaya ataný çok iyi biliyorum. Onu herkes çok yakýndan tanýyor aslýnda. Bir gün açýklayacaðým. Ben Ýbrahim Akýn'ý o dönem federasyonda yöneticim olan birisine arattýrdým. Ona bu iddiayý sordurttum. Ýbrahim "Asla öyle bir þey yok. Bunlar uydurma" cevabýný verdi.
Fenerbahçe Kulübü Baþkaný Aziz Yýldýrým'ýn açýklamalarý büyük yanký uyandýrdý

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri