Veli öðrencisini cepten takip edecek
Milli Eðitim Bakanlýðý ve Turkcell, ilk ve orta dereceli okullarda eðitim gören öðrencilerin velilerine yönelik bir bilgilendirme servisi için iþ birliði yaptý. 17 milyon öðrencinin her türlü okul bilgisi bundan böyle Veli Bilgilendirme Servisi sayesinde cebe gelen SMS’lerle takip edilebilecek

Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell ile Milli Eðitim Bakanlýðý (MEB), Türkiye çapýnda tüm ilk ve orta dereceli okullarda eðitim gören öðrencilerin velilerine yönelik Veli Bilgilendirme Servisi için iþ birliði yaptý. Servisten, açýk öðretim dâhil olmak üzere toplam 17 milyon öðrencinin velisi faydalanabilecek.
Veli Bilgilendirme Servisi’ne abone olan velilere, öðrencinin okul devamsýzlýk durumu, sýnav tarihleri, sýnav notlarý, ödev programlarý, proje performans sorumluluklarý, genel duyurular gibi pek çok bilgi SMS olarak gönderilecek. Öðrenci hakkýnda oluþan her yeni durum, otomatik olarak SMS ile bildirilecek.

Nasýl kayýt olacaksýnýz?
MEB Veli Bilgilendirme Servisi’nden faydalanmak için öðrencinin TC kimlik numarasýný 8383’e kýsa mesajla göndermek yeterli. Yapýlacak tüm bilgilendirmeler, vergiler dâhil haftalýk 0,5 TL ile ücretlendiriliyor.

Servisin geliri yeni derslik yapýmýna aktarýlacak
Veli Bilgilendirme Servisi’nden elde edilecek gelir ile Milli Eðitim Bakanlýðý her ay Türkiye’nin farklý bölgelerinde yeni derslikler yapmayý hedefliyor.
Turkcell ve MEB iþ birliði ile hayata geçirilen Veli Bilgilendirme Servisi ile ilgili olarak, Milli Eðitim Bakanlýðý iletiþim merkezi ALO 147 ya da e-okul.meb.gov.tr adresinden ayrýntýlý bilgi almak mümkün.