Gaziantep'te kapýcý çocuklarý bir sýnýfa varlýklý ve öðretmen çocuklarý bir sýnýfa ayrýldý..
Yeni eðitim-öðretim yýlýnda ismi “Nilgün- Ýsmet Akýnalan Ýlkokul Ortaokulu” olarak deðiþtirilen Gaziyurt Ýlköðretim Okulu’nda yaþananlar ayrýmcýlýðýn ne boyutlara geldiðini gösteriyor.
Gaziantephaberler.com'un haberine göre, Nilgün- Ýsmet Akýnalan okulunda kapýcý çocuklarý bir sýnýfa, varlýklý çocuklar ve öðretmen çocuklarý da ayrý bir sýnýfa toplatýldý. Varlýklý, okula baðýþ yapan çocuklarýn ve öðretmen çocuklarýnýn bulunduðu bu sýnýfa en iyi öðretmenler verildi. Okul idaresinin bu uygulamasýnýn duyulmasýndan sonra, birçok veli "Çocuklarýmýz bu sýnýfta baþarýsýz mý olur?" endiþesine kapýlarak, çocuklarýný "Kapýcý çocuklarý" sýnýfýndan aldýlar. Sonuçta geriye 9 çocuk kaldý ve alýnan bilgiye göre okul idaresi o sýnýfý nakille gelen öðrencilerle doldurmayý planlýyor.
VELÝLER ÞÝKAYETÇÝ OLDU
Konuyla ilgili olarak gaziantephaberler.com'a konuþan veliler, öncelikle kapýcý çocuklarýnýn bir sýnýfta toplanmasýna tepki gösterdi. Okul idaresinin insan haklarýna ve eðitimde eþitlik ilkesine aykýrý uygulamalarýndan þikayetçi olan veliler, “Bir sýnýfta varlýklý ve okula çok baðýþ yapanlarla, öðretmen çocuklarý toplandý. Bu sýnýfa en iyi öðretmenler giriyor ve bu öðretmenler baþka sýnýflarda derse girmiyor. Burada çocuðun baþarýsý deðil, babasý paralý olanlar kýstas alýnýyor. Bir eðitim kurumunda bu kýstaslara göre eðitim yapýlýrsa, biz çocuklarýmýza hangi doðruyu öðreteceðiz” diye konuþtular.
OKULUN ADINI BAÐIÞ VERENÝN ADIYLA DEÐÝÞTÝRDÝLER
Gaziantep'teki Gaziyurt Ýlköðretim Okulu’nun adý, Milli Eðitim’e bir milyon baðýþta bulunurken, “Adýmý þehrin en merkezindeki bir okula vereceksiniz, gelen geçen görecek” diye þart koþan baðýþçýnýn adý ile deðiþtirildi. Okulun yeni ismi, Nilgün-Ýsmet Akýnalan olarak deðiþtirildi.
HER ÖÐRENCÝDEN 300 TL ÝSTENÝYOR
Ýlköðretim birinci sýnýf öðretmeni, sýnýfa projeksiyon makinesi alýnacak diye direterek, her öðrenciden 300 lira istediðini dile getiren bir grup veli, “Milli Eðitim Bakaný, öðrenci velisinden para talep edilmeyecek sözlerini hatýrlatarak okulda geçen yýl okul aile birliðine toplanan baðýþ miktarý incelendiðinde, gerçeðin ne olduðu, velilerin nasýl soyulduðu görülecektir." dedi

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri