Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Felix Baumgartner Uzaydan Atlayýþ Video Ýzle

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Felix Baumgartner Uzaydan Atlayýþ Video Ýzle

Serbest düþüþte ses duvarýný aþan ilk insan olarak tarihe geçmeyi hedefleyen Avusturyalý ekstrem sporcu Felix Baumgartner, helyum balonla çýktýðý stratosfer tabakasýnda kendini boþluða býraktý ve yere inmeyi baþardý.

ABD'nin New Mexico eyaletindeki Roswell kenti yakýnlarýnda, 850 bin metreküplük helyum balonunun taþýdýðý 1360 kilogram aðýrlýðýndaki kapsülle gökyüzüne çýkan "Korkusuz Felix", yaklaþýk 39 kilometre yükseklikten kendini boþluða býraktý.

Baumgartner'in dakikalar sonra paraþütüyle New Meksiko çölüne iniþi, ekip arkadaþlarýnca coþkuyla karþýlandý.

43 yaþýndaki ordudan emekli paraþütçü Baumgartner, 1960'da saatte 988 kilometre hýzla 31 bin metreden atlayan Joe Kittinger'in rekorunu kýrmayý amaçlýyordu.

Baumgartner, mart ayýnda yaptýðý denemede 21 bin 800 metre irtifadan kendisini boþluða býrakmýþ, saatte 587 kilometre hýza ulaþarak 3 dakika 33 saniye sonra New Mexico çölüne inmiþti.

[YOUTUBE]aHxdLzA-YnU[/YOUTUBE]

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Adama helal olsun tam uzaydan dunyaya atladý ben canlý izledim izleyemeyenlere kýsa sureli video linki koydum

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bende canlý izledim adam 39000 metreden atladý dunyaya tam da yerinden altadýki bulundugu yere indi turkiyeye falan atlasak olay olurdu herhalde
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Tarihi atlayýþ gerçekleþti

Baumgartner'in paraþütle uzayýn sýnýrýndan atlamasýný baþarýyla gerçekleþtirdi.

Avusturyalý sporcu Felix Baumgartner’in, dünyanýn merakla beklediði atlayýþý baþarýyla gerçekleþti. Felix Baumgartner’in kapsül içinde yükselmeye baþlamasýndan 2 saat 15 dakika sonra balon hedef irtifanýn da üstüne çýkýp 38 bin metre yüksekliði aþýnca helyum balonunun üstündeki kapak açýlarak gaz býrakýldý ve irtifa sabitlendi. Felix 2 saat 30 dakikada 39 bin metreye ulaþtý. Kontroller yapýldý ve dakikalar içinde Felix kendini boþluða býraktý. 30 saniyede 980 km hýza ulaþtý, 40 saniyede ses hýzýný geçti. Ardýndan Paraþütünü açtý. Felix hedeflediði tüm rekorlarýný kýrdý. Büyük bir zaferin sarhoþluðu ile bütün dünyanýn merakla izlediði denemesini baþarýyla bitirdiði noktaya sað salim ayak bastý. Tüm dünyada merakla izlenen müthiþ atlayýþý sadece Ýnternetten 7 milyona yakýn kiþi izledi.

Kaynak:Sözcü.
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

pravo adama ''bizim türk insanýda atlar ordan ne olaçak''

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri