dershaneler özel okul olmamalý. sonuçta birçok öðretmen açýkta kalýr.
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Evet
Hayýr
Fikrim Yok
dershaneler özel okul olmamalý. sonuçta birçok öðretmen açýkta kalýr.
Dershanelerin bu ülkede olmasýný bende istemiyorum.Ancak hepimiz biiyoruz ki okullardaki eðitimin kalitesi herkesin malumu.Bu ülkedeki atanamayan öðretmenleri de düþünürsek dershanelerin kapatýlmamasý gerekiyor.Eðer bu sorunlar çözülebilirse ki buna kesinlikle inanmýyorum.Uzun lafýn kýsasý kesinlikle kapatýlmasýn.
dershaneler kapatýlsa ne olacakki özel okul olacak amaç zaman para deðiþmeyecek tayyip sýçtý resmen.
dershaneler kapatýlsýn.....kapatýlsýnki fakirle zengin çocuðu ayrýmý yaþanmasýn kapatýlsýnki devlet içinde devlet gibi olmasýn kapatýlsýnki eðitimin kalitesi artsýn....uzun lafýn kýsasý dersanelerin bir avuç zengin çocuðun kafasý iyi basmasý için daha fazla açýk kalmamalý....
CÝMBOMLU
Prof.Dr. ATÝLLA YAYLA þunlsrý söylemiþ
Dershaneleri deðil okullarý kapatýn
Baksanýza, okullarýn 10 senede kazandýramadýðýný dershaneler bir senede kazandýrýyor. Bu baþarýnýn izahý da gayet basit.
Herkes MEB okullarýna zorla gidiyor. Yani okula gidiþ gönüllülüðe dayanmýyor. Öðretmenler, iþ garantisine sahip. Ýþe hangi donanýmla baþladýlarsa onunla, hatta daha azýyla, emekli olabilirler. Rekabet yok denecek kadar az. Öðrenciler ve veliler eðitimin maliyetini hissetmiyor ve üstlenmiyor.
Böyle bir sistem etkin ve verimli olabilir mi? Dershanelerde bunlarýn tam tersi söz konusu. Gönüllülük esas. Maliyeti müþteri ödüyor. Her bakýmdan rekabet müthiþ. Kaynaklar çok daha etkin kullanýlýyor. MEB kaynaklarý dershanelere aktarýlsa, dershaneler eðitim sistemini uçurur.
Kadrolu memur öðretmene normal memur maaþý vereceksin(az bile verliyor, kesinlikle polis ve askerden fazla almalýlar) yan sýnfta ayný dersi veren sözleþmeli ögretmene düþük maaþ vereceksin sonrada kaliteyi arttýaracaksýn. dersaneler kapatýlýp okul olmaya baþladýklarý gün buralara kimlerim çörekleneceðini söylemeye gerek yok.
olan fakire oluyor .kapatilsada ayni farketmiyor mesela sinavlarin cogunda dersane sorulari cikiyor ozel olsa onada yine zengin gidecek .fakir ne yapsin
Boþ zaman yoktur boþa geçen zaman vardýr.
konuyu tekrarda canlý hale getirecek gibi olacak ,fakat yorumlarý okuyorum sanýrým çoðu kiþi dershaneler hakkýnda bilgi sahibi deðil ben bir özel dershanenin müdürlüðünü yapýyorum devlete yük olmasýn diyen var aksine yük deðil devlete kazanç saðlayan kurumlardýr , bazýlarý zengin çocuðu gidiyor fakir gidemiyor diyo fakat dershaneye giden çocuklarýn çoðu alt gelir grubuna ait insanlarýn çocuklarýdýr. dershane insanlara ailelerini geçindirmek için iþ imkaný saðlar sadece çalýþanlar deðil matbaa sektörü güvenlik elemanlarý yani dershane aslýnda çoðu iþ kolunuda içinde barýndýrýr. dershanelerin kapatýlmasý benim gibi bir çok kiþiyi iþsiz býrakýr buda iyi olmaz dershane sektöründe olmayan biri çok güzel iþkembeyi kübradan sallar ama dýþarýdan göründüðü gibi deðil iþler.
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri