Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Zekeriya Beyaz "Ayakkabıdan Kurban Olur"

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Zekeriya Beyaz "Ayakkabıdan Kurban Olur"

Canlı yayında Zekeriya Beyaz 'ın "Ayakkabıdan Kurban olur" çıkışı üzerine başlayan tartışma büyüyünce, Zekeriya Beyaz sinirlenip canlı yayını terk etti.

[YOUTUBE]1Lq9t-R7k14[/YOUTUBE]

Canlı yayında Zekeriya Beyaz ve Hacıbayram Camii eski baş imamı Abdulkadir Şehitoğlu arasında "kurban" tartışması yaşandı.Abdulkadir Şehitoğlu canlı yayında yaklaşan Kurban Bayramı 'yle ilgili sorulara yanıt verirken, Zekeriya Beyaz canlı yayına bağlandı. Zekeriya Beyaz İslam 'da şekilcilik olduğunu ifade ederek "Hac 'da binlerce kurban kesiliyor. 2 saat sonra bu kurbanlar sıcaktan leş oluyor. Kurbanda mutlaka hayvan kesilecek diye bir kaide yoktur." dedi.

"AYAKKABINDAN DA KURBAN OLUR"
    Daha önceleri "Tavuktan kurban olur" çıkışıyla konuşan Zekeriya Beyaz Beyaz Tv ekranlarında yine ezber bozdu.
    Ayakkabıdan da kurban olacağını kaydeden Zekeriya "Beyaz "50 çift ayakkabı da Kurban niyetine dağıtılabilir. Mesele amaç ve niyettir. Bu tür bir şekilcilik yanlıştır. Mesele tavuk, horoz değil elbise de dağıtılabilir. Devir ve şartlar değişti. İşin hikmetine, esasına yönelmek lazımdır. Ayakkabıda verilir. Önemli olan bire miktar fakirlere maddi yardım aktarılmasıdır. Ben kurban kesmiyorum, parasını dağıtıyorum. Ayakkabıdan kurban olur bu benim düşüncem bu." dedi.

"ŞAMATA YAPIYORSUNUZ!"
    Sunucu Tahir Sarıkaya 'nın ısrarla "Tavuktan kurban olur mu?" sorusunu soruması üzerine canlı yayında zıvanadan çıkan Zekeriya Beyaz "Şamata yapmak istiyorsunuz. Kapatıyorum, terbiyesizlik yapıyorsunuz" dedi ve telefonu kapatarak canlı yayını terk etti.

"RUH HASTASI OLMUŞ"
    Hacıbayram Camii eski baş imamı Abdulkadir Şehitoğlu ise Zekeriya Beyaz 'ın sözlerine tepki göstererek "Zekeriya Hoca Kurban 'la sadakayı karıştırıyor. Ne ilmi var ne de alimliği… Ona profesörlük verene de yazıklar olsun. Zekeriya Beyaz hocamız Kurban anlamında psikolojik ruh hastası olmuş." diye konuştu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

uğraşmayın adamla 4 beyazdan uzak duracağız un şeker tuz zekeriya

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kaldığı otelde müstehcen film izlediği,otelin extra hizmet kaydıyla,otel faturasında ispatlanan bir adamın hocalığını,kim ne etsin..!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar ben zekeriyya hocadan ne nefret ederim nede, severim. ama bana göre diyelimki birileri kurban bayramında yardım amaçlı bir şeyler yapmak istiyor, ve bütçe eleverişli değil, 3/5 yeni ayakkabı satın alma gücüne sahipse ve fakir fukaraya, ayakkabısı olmıyana verilecekse gayet normal bir durum. bence bu durumda bir sakatlık yok. ve ben fikren zekeriyya hocaya katılıyorum, ve onu fikrinden dolayı tebrik ediyorum selametle.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Şimdi sayın forumdaki arkadaşlar kurban kesmedeki hayır aslında nedir biliyormusunuz sadece kurbanın kesildiği kişi için ruhen hayırdır yani akan kân mutlaka gerekir.
    Diğer söylenen şeyler sadece hayır işidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sadaka vermeye,çaresiz birinin elinden tutmaya elbette itiraz eden yok..! ve bu husus dinimizin en çok önem verdiği mevzuların başında geliyor...! lakin burada z.beyaz'ın yaptığı bence,sapla samanı karıştırarak gündem oluşturmak..! örnek verecek olursak peygamber efendimizin zamanında ete değil de,paraya,buğdaya,altına,hurmaya ihtiyacı olan fakir insan hiç olmamış mıdır..? mutlaka olmuştur..! zekeriya beyaz'ın dediği gibi olsa peygamber efendimiz bizzat kendi eliyle kurban kesmez,sadaka vererek te bu görevin yerine getirilebileceğini ashabına tavsiye ederdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

işte bu yönü tespit edemeyip bu zatın dediklerine inanan ve bu söylenenler aslında duymak isteinilen sözler olduğu için adamı haklı çıkaranlara ne demeli.
    Arkadaşlar dinimiz kişiye göre yorumlanamaz
    Örnek mesela dinimizde şu işin cezası kolun kesilmesidir mesela
    ben kalkıp diyemem ki olmaz bu devirde bu olur mu ben inanırım ve karşı durmam bu kuralları yüce yaratıcımız koymuştur sonunda 70 80 90 100 yıl sonra ona döneceğiz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri