Sayın admin Arkadaşlar öncelikle konumun yeri burası değilse özürdilerim en uygun yer bu alanı gördüyüm için topiyi burda açtım yeride değilse admin arkadaşlar konumu yerine taşıyabilirler.
Evet sorum şu arkadaşlar bana bir kaç gün önce internet polisi tarafından bilgisayarı yakalanan bir müşterim geldi. iş yerimden direk internet kablosundan bağlanmadım internet polisine yakalanan pc. kablosuz ağlar sayesinde girip bakım dedim. aradan bir dakika geçmeden polis sayfası geldi işte bazı ceza ve hapis kanunlarından bahsediliyordu. ilkin 48 saat içinde 200 lira ceza çıkarmış ve bu ceza yine 48 saat içinde yatırılmalı diye yazıyordu. sonra ikinci bir yakalanma olursa yine ceza olarak 400 tl uygulanıp, 3. defasında olay tekarrür ederse 6 ay hapis cezasından bahsediliyordu. benim iş yerimde kallandığım bilgisayara polisle ilgili herhangi bir ikon veya program musallat olmadı. inşallahta olmaz. peki arkadaşlar öğrenmek istediğim şey diyelim internet polisine yakalanmış bir pc geldi bana ve beniim kullandığım pc. bulaştı bu durum ben çocuk *****su sitelerine veya internet polisinin yasakladığı sitelere girmiş olmamama rağmen bana ceza kesilirmi? Artı bir ttnet üyesi olarak ttnet bizi neden insanca korumuyor. internet polisine neden ip'mizi veriyor normalde bizi onun üyesi olduğumuz için ip nomuzun gizli kalması gerekmiyormu. bu evrensel bir özgürlük değilmi. isteyen istediği yere girer. ama girilmemesi gereken yerler varsa. ttnet bunların önlemini rahatlıkla yapıp düzenleyebilir. bizi polis ile karşı karşıya getirmez ve müşterisini mağdur etmemiş olur. tam bir saçmalık söz konusu. kişinin özel hayatına karışılmamalıdır. zaten yaşam güvencesi bitmiş bir durumda, herkesin özeline karışılıyor dinleniliyor. gerekirse şüpheli durumda bile potansiyel suçlu muamelesi bile gösteriyorlar. yok olduğu için ve insanın özeline karışıldığı için artık özgürlükten söz etmek istemiyorum. saygılarımla aliharbiye.
Yer imleri