Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Bülent Eceviti Şükran ve Rahmetle Anıyoruz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Bülent Eceviti Şükran ve Rahmetle Anıyoruz

Mustafa Bülent Ecevit (28 Mayıs 1925; İstanbul – 5 Kasım 2006; Ankara)

”T.C. Başbakanı, gazeteci, yazar, şair Bülent Ecevit’i saygı ve özlemle anıyoruz. CHP ve DSP’nin Genel Başkanlığı’nı yapan Sayın Bülent Ecevit siyasi yaşamında; Devlet bakanlığı, Başbakan yardımcılığı ve Başbakanlık görevlerini yürüttü. 27 Ekim 1957 yılında siyasete giren sayın Ecevit 1966 yılında yapılan oylama sonucu 41 yaşında CHP Genel Sekreterliği’ne seçildi. 14 Mayıs 1972 de ise CHP Genel Başkanı oldu. Seçim çalışmaları sırasında yaşlı bir kadının; “ Karaoğlan nirede, ha evlatlar Karaoğlanı görmek istiyorum “ sözü CHP’liler tarafından benimsendi. CHP döneminde Kıbrıs çıkartması sonucu “ Kıbrıs Fatihi” DSP döneminde Abdullah Öcalan’ın yakalanma sonrası “Kenya Fatihi” olarak anıldı. 5 Kasım 2006 Pazar günü saat 22.40 da GATA’ da dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu vefat eden Sayın Ecevit’in mücadelesi bizlere her zaman ışık tutmuştur. Ölümünün 5. yıldönümünde saygı, sevgi ve özlem ile anıyor ve Allahtan rahmet diliyoruz.”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

başkaları senin gibi düşünmüyor.

[YOUTUBE]Iwes8YXS2TA[/YOUTUBE]

3. 05-11-2012, 11:00

Sebep
    uslubunuza dikkat edin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konuyu çarpıtmaya gerek yok ! Devlet büyüğüdür ALLAH gani gani RAHMETEYLESİN

5. 05-11-2012, 12:36

Sebep
    uslubunuza dikkat edin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ecevit'in Başbakanlığı döneminde (1980 li yıllar),hasbelkader bir resmi kurumun başındaydım.Bir yaz sezonunda,yani üç aylık sürede tam beş kez beş ayrı yere atamam yapıldı.Tabii kabul etmediğim için istifa edip ayrıldım.Kırıldım ama karşı çıkmadım.Bu benim kişisel sorunumdu.
    Ama sayın Ecevit gibi başbakanlık makamına oturup ta çevresindekilere maddi çıkar sağlamayan başka bir siyasi lider tanımadım.Bu dünyaya geldiği gibi göçtü.Geride kalanlara hanlar hamamlar,ş,rketler değil,dergilere yazılan makaleler,şiirler ve emeğin yüceliğini vurgulayan fiili davranışlar kaldı.O emeğiyle geçinen bir liderdi.Çağdaş bir devlet adamı,Türkiye sevdalısı bir siyasetçiydi."Bir vakit namazını üç ayrı camide kılan siyaset cambazlarıyla" ortaklığı uzun süremezdi,sürmedide.Mekanı cennet olsun!...

7. 05-11-2012, 23:00

Sebep
    uslubunuza dikkat edin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

"Bir vakit namazını üç ayrı camide kılan siyaset cambazlarıyla" ortaklığı uzun süremezdi,sürmedide.
    [QUOTE=rselturk;647798]

usta sende o camide miydin.

ecevit cumhuriyet kurulduğundan bu yana devleti en çok zarara uğratan adamdır.hatırlayın, anayasa kitapçığının fırlatılması olayıyla bu devletin borcu bir gecede 3 katına çıktı. yine hatırlayın, bir bakanı mesut yılmazın devleti soymaya kalkışmasına seyirci kalmamış ağzına silah dayayıp intihara kalkışmıştı da ecevitin bu durum karşısında kılı bile kıpırdamamıştı.keşke o da hanlar hamamlar yattlar katlar...vb. edinseydi de devleti borçlandırmasaydı.

bütün bu olaylar japonyada olsa bu tip adamlar çoktan harakiri yapardı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konu çığrından cıkmaya başladı... Adam öylede böylede başbakanlık yapmış bir siyasetci. Ölüm yıldönümünde hatırlayalım diye bir konu açtık aldı başını gidiyor.Konu zaten siyasi olursa işin rengi hemen değişiyor daha fazla tartışma olmaması için

Konu Kapatılmıştır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri