Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: On yıl için hesaplaşma!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart On yıl için hesaplaşma!

On yıl için hesaplaşma!

Dün AKP’nin iktidardaki on yılını bitirdiği gündü...

Partinin önde gelenleri Kızılcahamam’da bir araya geldi ve on yılda yaptıklarını övünerek görüştü...

Peki; ya sizin on yılınız nasıl geçti?

On yılda neler kazandınız, neler kaybettiniz?

Ekonomik olarak çok mu rahatladınız örneğin?

Evler, apartmanlar, arsalar mı aldınız?

Paraya mı boğuldunuz?

Ya da tam tersi mi oldu?

On yıl önce ne kadar borcunuz vardı; bugün ne durumdasınız?

Nasıl bir gelecek hayali kuruyordunuz ve o hayalin neresindesiniz?

Ülkenin birliği, bütünlüğü konusunda, yine on yıl önceki gibi mi düşünüyorsunuz?

“Kötü”ler mi “iyi”leşti; “iyi”lerimizi de kaybettik mi?

On yıl önce, Cumhuriyet

Bayramı kutlamak için bir gün gelip de milyonlarca insanın “ölmeyi bile göze alabileceği” aklınıza gelir miydi?

Ya da polisin, Cumhuriyet’i kutladığı için çocuk-genç-yaşlı, kadın-erkek demeden herkesi coplayacağı, biber gazı kullanacağı, tazyikli su sıkacağı, Türk bayrağı taşıyanları tekmeleyeceği...

On yıl önce “dindar bir nesil” yetiştirmek miydi bu ülkenin hedefi, yoksa çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlemek mi?

On yıl öncesine göre daha fazla mı dindarız peki?

Kaç fabrika yaptık bu on yılda, yabancı dil bilen kaç genç yetiştirdik, işsizliği kaç puan azalttık?

Bilimde bir arpa boyu yol gidebildik mi?

Sanatta heykelleri “ucube” ilan etmekten başka ne yaptık?

Sporda; milyarlarca dolarları yabancı futbolculara ve basketçilere savurmaksa başarı; evet bunu başardık... İyi de gençlerimizin yüzde kaçının spor yapmasını sağlayabildik?

Özgürlükler konusunda örneğin; ne durumdayız?

Bugünkülerin sayısı belli de; on yıl önce kaç gazetecimiz, yazarımız, akademisyenimiz, dernek ya da parti yöneticimiz, terörle mücadele eden askerimiz tutukluydu acaba?

İçki satışı kaç ilçemizde ya da ilimizde yasaktı?

“Basılmamış” kitap hakkında toplatma kararı veriyor muydu mahkemeler?

Telefonlarımız dinleniyor muydu?

Son on yılda işkenceye verdiğimiz kurbanları ne yapacağız peki?

Karakollarda dayak yiyen kadınları, Dünya Kadınlar

Günü’nü kutlamak istedikleri için saçlarından tutulup yerlerde sürüklenenleri?

Terör sıfırlanmamış mıydı on yıl önce; öyleyse ne oldu da tekrar her gün beşer-onar şehit cenazesi kaldırmaya başladık?

Büyük bir ekonomik krizden çıkmıştık, ağır faturalar ödemiştik ama doğru söyleyin; daha fazla umudumuz yok muydu geleceğe dair?

Sırf kendileri gibi düşünmediğimiz için “anarşist” ya da “bölücü” ilan ediliyor muyduk devleti yönetenler tarafından?

Cezaevine düşme gibi bir korkusu var mıydı; sıradan masum insanların?

Bayraklara “suç kanıtı” muamelesi yapılıyor muydu?

Atatürk resimleri toplatılıyor muydu okullardan?

Ya da kendini bilmezin biri televizyona çıkıp, “Atatürk’ten nefret ediyorum” diyebiliyor muydu?

“Diktatör” ilan edebiliyor muydu bir başka kendini bilmez?

Dün AKP’nin iktidardaki on yılını bitirdiği gündü...

AKP’liler bu on yılda yaptıklarını yere göğe sığdıramıyorlar...

Ya siz?

Neler kazandınız ya da kaybettiniz?

Hiçbir şey hatırlamıyorsanız on yıl öncesine dair; ruh halinizi hatırlarsınız en azından...

Söyleyin; bugünkü kadar kızgın mıydınız, daralmış mıydınız?

Ve sırf kendi seçtiğiniz hayatı yaşamaya çalıştığınız için bu kadar çok “düşman”ınız var mıydı; boy hedefi gösteriyor muydu sizi birileri?

Ne olur hesaplaşın bugün...

Bu tatil gününü fırsat bilin ve benim sormaya çalıştığım şu yukarıdaki soruları kendinize sorun...

Eğer sormazsanız; emin olun; “yirminci yıl”da hesaplaşma yapmaya fırsat bile bulamayacaksınız...
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Bağımsızlığı
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu yazı tamamen politik bir yazıdır ve burada bu yazı üzerinden siyaset yapılmamalıdır derhal karldırılıp insanları daha fazla germeye ortalığı karıtırmaya hakkınız olmadığı düşüncesindeyim 10 yıllık düşüncem bu oldu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

1. mesajdaki yazıda anormal veya ortamı gerecek bir durum söz konusu yok. o kadar heyecan yapmayın. durum söz konu ele alınmmış vede yanlışta alınmamış. önemli olan hem hükümetin iii iş yapması hem devletin ilerlemesi. hemde ülke insanımızın refah ve bolluk içinde yaşamasını sağlamaktır. sadece hep bana hep bana olmaz. herkes yaşamak için mücadele veriyor. ama insanlarada kanun ve hükümet destek çıkmalıdır. saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tamamen bir taraflı yayın hem kalkıp siyasi konuşmak yasak diyeceksin sonra ortaya buram buram siyaset malzemesi konu gelicek eee bu normal diyeceksiniz burada yapılan nedir şimdi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar konuya bakış açısı önemli. biz kimseyi eleştirmiyoruz kimsenin hakkındada bir şey yazmadık. olup bitendede haberimiz olmasın. bu olmaz işte. ama birilerinin kusuru varsa kusurunu onu kırmadan söyleme hakkına sahipsiniz. bunda kötü bir şey yok.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yazının kaldırılması gerekmez bence. yazan adamın objektif olduğunu düşünmüyorum.
    bence hükümet iyi işlerde yaptı, kötü işlerde. bazılarını yüzüne gözünede bulaştırdı. eee muhalefette sandıkta başarılı olamayacağını bir kaç sene önce anladığından o yüzüne bulaştırılan işleri kullanıyor haliyle. (bende olsam öyle yapardım belki)

bu söylediklerim yukarıda yazan adamın yalan yanlış yazdığı anlamına gelmez. yazdıklarının çoğu doğru...başka doğrularda var. onları yazmamış. yazmadığı için zaten taraflı diyorum.

açık söyleyeyim ben halen akp nin yaptığı icraatlerin iyi olanları kötüolanlardan üstünmü bilemiyorum. haa seçim olsa yine akp ye oy vermeyip, kendi partim kazanmayacaksa bile ona veririm o ayrı.ama hükümet olan partininde iyi şeyler yapmasını istiyorum. yaptığı iyi şeyleri "ölümüne muhalefet" diye kötülenmesini istemiyorum.

o polisleri jop lu kovalama hikayesi kesinlikle foto montajla yapılmış iftira. yazık günah. vatan millet yönetmek kutsal bir vazife. böyle kudsi bir göreve yalanla gelinirmi? maalesef bizde geliniyor.

selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sevgili osmann kardeşim, aynen bu konuda hemfikiriz. bende yine akp'li değilim ama gerçekten şu ana kadar gelen partilerin en çok iş yapan partisidir bu bir gerçek. he iyi işin yanında kötü işte çıktı bu kesin. ama gönül isterdiki çok daha iyisini yapmış olsun. neden vatanım milletim için, yurdum insanı için. bende hayatımda akp'ye oy vermedim. yurdum insanına baskı yapmayıp herkese saygı duymuş olsaydı, bir ihtimal bende akp'ye oy verirdim. neden olduğunuda yazıyım, sebebi şu diğer partilerden daha ii bir parti yönetimi olduğunu düşünüyorum ve diğer parti başkanlarının akp'den çok ders almaları gerekliğine inanıyorum. Ama asıl sorun şuki kendini dinini ve yaratılışını herkesten çok üstün ve kusursuz gören bir insanın ne yanında nede partisinde yer almayı düşünürüm. asıl görev TC içerisinde yaşayan bütün insanlara sahip çıkmak, ve ülkem için en iyisini yapmaktır diye düşünüyorum. saygılarımla aliharbiye.

Nötig. TC bayrağı altında yaşayan her birey benim için önemlidir. yeterki vatan haini olmasın. ve kimseye kötülük yapmasın. kötülüğün cezasıda mutlak olmalıdır. hiç bir kötülük cezasız kalmamalıdır. selametle.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu yazıyı yazan kişinin sicilli bir akp düşmanı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım.

yazıda o kadar saçma sapan bölümler var ki, inanin akp li olmadığım ve o partiye oy vermediğim halde rahatsız oldum.bu partinin memleket için yaptığı hizmetler tamamen gözardı edilerek tamamen bu partiyi karalamak için yazarın karanlık fikirlrinin dışa yansımasıdır.

müslüman ve dinine bağlı bir neslin yetişmesinden bile rahatsız olan özürlü bir kişilik sahibi bir yazar.
    selam ve saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Forumun adminide uyusun kurallarınız ihlal ediliyor tamamen taraflı kışkırtıcı bir yazı var formunuzda ama kılınız kıpırdamıyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Eleştirilere konu olan yazıyı okudum,yetinmedim bir kez daha okudum.Ama bu yazı içeriğinde siyaset kokan bir unsur bulamadım.Hele tarafgirlik asla!Öyle olsaydı yazılacak okadar şey vardı ki,bunların çoğuna sıra bile gelmezdi.
    Bir siyasi parti,daha iyi işler yapacağı vaadiyle göreve talip olur.Seçmen de ikna olursa,o partiyi iktidar yapar.Bundan sonra yapılanlar iyi ya da kötü o partinin siciline kaydedilir.Yapılanlar zaten görev gereğidir;bunun için yetki verilmiştir.Yapılmayanları da eleştirmek herkesin hakkıdır.Ama maalesef öyle taraftarlar vardırki,iktidardakilerin tüylerine toz bile kondurmazlar.Ben mi?Evet taraftarım:"Demokrasiyi amaç değil,hedefe varılması gereken bir araç olarak gören siyasi partiden" fazla beklentim olmadığı için.İçtenliğine inanmadığım için,eleştiri hakkımı kullanır ve kullanmaya devam ederim.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri