Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: On yýl için hesaplaþma!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart On yýl için hesaplaþma!

On yýl için hesaplaþma!

Dün AKP’nin iktidardaki on yýlýný bitirdiði gündü...

Partinin önde gelenleri Kýzýlcahamam’da bir araya geldi ve on yýlda yaptýklarýný övünerek görüþtü...

Peki; ya sizin on yýlýnýz nasýl geçti?

On yýlda neler kazandýnýz, neler kaybettiniz?

Ekonomik olarak çok mu rahatladýnýz örneðin?

Evler, apartmanlar, arsalar mý aldýnýz?

Paraya mý boðuldunuz?

Ya da tam tersi mi oldu?

On yýl önce ne kadar borcunuz vardý; bugün ne durumdasýnýz?

Nasýl bir gelecek hayali kuruyordunuz ve o hayalin neresindesiniz?

Ülkenin birliði, bütünlüðü konusunda, yine on yýl önceki gibi mi düþünüyorsunuz?

“Kötü”ler mi “iyi”leþti; “iyi”lerimizi de kaybettik mi?

On yýl önce, Cumhuriyet

Bayramý kutlamak için bir gün gelip de milyonlarca insanýn “ölmeyi bile göze alabileceði” aklýnýza gelir miydi?

Ya da polisin, Cumhuriyet’i kutladýðý için çocuk-genç-yaþlý, kadýn-erkek demeden herkesi coplayacaðý, biber gazý kullanacaðý, tazyikli su sýkacaðý, Türk bayraðý taþýyanlarý tekmeleyeceði...

On yýl önce “dindar bir nesil” yetiþtirmek miydi bu ülkenin hedefi, yoksa çaðdaþ uygarlýk yolunda emin adýmlarla ilerlemek mi?

On yýl öncesine göre daha fazla mý dindarýz peki?

Kaç fabrika yaptýk bu on yýlda, yabancý dil bilen kaç genç yetiþtirdik, iþsizliði kaç puan azalttýk?

Bilimde bir arpa boyu yol gidebildik mi?

Sanatta heykelleri “ucube” ilan etmekten baþka ne yaptýk?

Sporda; milyarlarca dolarlarý yabancý futbolculara ve basketçilere savurmaksa baþarý; evet bunu baþardýk... Ýyi de gençlerimizin yüzde kaçýnýn spor yapmasýný saðlayabildik?

Özgürlükler konusunda örneðin; ne durumdayýz?

Bugünkülerin sayýsý belli de; on yýl önce kaç gazetecimiz, yazarýmýz, akademisyenimiz, dernek ya da parti yöneticimiz, terörle mücadele eden askerimiz tutukluydu acaba?

Ýçki satýþý kaç ilçemizde ya da ilimizde yasaktý?

“Basýlmamýþ” kitap hakkýnda toplatma kararý veriyor muydu mahkemeler?

Telefonlarýmýz dinleniyor muydu?

Son on yýlda iþkenceye verdiðimiz kurbanlarý ne yapacaðýz peki?

Karakollarda dayak yiyen kadýnlarý, Dünya Kadýnlar

Günü’nü kutlamak istedikleri için saçlarýndan tutulup yerlerde sürüklenenleri?

Terör sýfýrlanmamýþ mýydý on yýl önce; öyleyse ne oldu da tekrar her gün beþer-onar þehit cenazesi kaldýrmaya baþladýk?

Büyük bir ekonomik krizden çýkmýþtýk, aðýr faturalar ödemiþtik ama doðru söyleyin; daha fazla umudumuz yok muydu geleceðe dair?

Sýrf kendileri gibi düþünmediðimiz için “anarþist” ya da “bölücü” ilan ediliyor muyduk devleti yönetenler tarafýndan?

Cezaevine düþme gibi bir korkusu var mýydý; sýradan masum insanlarýn?

Bayraklara “suç kanýtý” muamelesi yapýlýyor muydu?

Atatürk resimleri toplatýlýyor muydu okullardan?

Ya da kendini bilmezin biri televizyona çýkýp, “Atatürk’ten nefret ediyorum” diyebiliyor muydu?

“Diktatör” ilan edebiliyor muydu bir baþka kendini bilmez?

Dün AKP’nin iktidardaki on yýlýný bitirdiði gündü...

AKP’liler bu on yýlda yaptýklarýný yere göðe sýðdýramýyorlar...

Ya siz?

Neler kazandýnýz ya da kaybettiniz?

Hiçbir þey hatýrlamýyorsanýz on yýl öncesine dair; ruh halinizi hatýrlarsýnýz en azýndan...

Söyleyin; bugünkü kadar kýzgýn mýydýnýz, daralmýþ mýydýnýz?

Ve sýrf kendi seçtiðiniz hayatý yaþamaya çalýþtýðýnýz için bu kadar çok “düþman”ýnýz var mýydý; boy hedefi gösteriyor muydu sizi birileri?

Ne olur hesaplaþýn bugün...

Bu tatil gününü fýrsat bilin ve benim sormaya çalýþtýðým þu yukarýdaki sorularý kendinize sorun...

Eðer sormazsanýz; emin olun; “yirminci yýl”da hesaplaþma yapmaya fýrsat bile bulamayacaksýnýz...
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu yazý tamamen politik bir yazýdýr ve burada bu yazý üzerinden siyaset yapýlmamalýdýr derhal karldýrýlýp insanlarý daha fazla germeye ortalýðý karýtýrmaya hakkýnýz olmadýðý düþüncesindeyim 10 yýllýk düþüncem bu oldu

Kullanýcý Bilgi Menüsü

1. mesajdaki yazýda anormal veya ortamý gerecek bir durum söz konusu yok. o kadar heyecan yapmayýn. durum söz konu ele alýnmmýþ vede yanlýþta alýnmamýþ. önemli olan hem hükümetin iii iþ yapmasý hem devletin ilerlemesi. hemde ülke insanýmýzýn refah ve bolluk içinde yaþamasýný saðlamaktýr. sadece hep bana hep bana olmaz. herkes yaþamak için mücadele veriyor. ama insanlarada kanun ve hükümet destek çýkmalýdýr. saygýlarýmla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tamamen bir taraflý yayýn hem kalkýp siyasi konuþmak yasak diyeceksin sonra ortaya buram buram siyaset malzemesi konu gelicek eee bu normal diyeceksiniz burada yapýlan nedir þimdi?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar konuya bakýþ açýsý önemli. biz kimseyi eleþtirmiyoruz kimsenin hakkýndada bir þey yazmadýk. olup bitendede haberimiz olmasýn. bu olmaz iþte. ama birilerinin kusuru varsa kusurunu onu kýrmadan söyleme hakkýna sahipsiniz. bunda kötü bir þey yok.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yazýnýn kaldýrýlmasý gerekmez bence. yazan adamýn objektif olduðunu düþünmüyorum.
    bence hükümet iyi iþlerde yaptý, kötü iþlerde. bazýlarýný yüzüne gözünede bulaþtýrdý. eee muhalefette sandýkta baþarýlý olamayacaðýný bir kaç sene önce anladýðýndan o yüzüne bulaþtýrýlan iþleri kullanýyor haliyle. (bende olsam öyle yapardým belki)

bu söylediklerim yukarýda yazan adamýn yalan yanlýþ yazdýðý anlamýna gelmez. yazdýklarýnýn çoðu doðru...baþka doðrularda var. onlarý yazmamýþ. yazmadýðý için zaten taraflý diyorum.

açýk söyleyeyim ben halen akp nin yaptýðý icraatlerin iyi olanlarý kötüolanlardan üstünmü bilemiyorum. haa seçim olsa yine akp ye oy vermeyip, kendi partim kazanmayacaksa bile ona veririm o ayrý.ama hükümet olan partininde iyi þeyler yapmasýný istiyorum. yaptýðý iyi þeyleri "ölümüne muhalefet" diye kötülenmesini istemiyorum.

o polisleri jop lu kovalama hikayesi kesinlikle foto montajla yapýlmýþ iftira. yazýk günah. vatan millet yönetmek kutsal bir vazife. böyle kudsi bir göreve yalanla gelinirmi? maalesef bizde geliniyor.

selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sevgili osmann kardeþim, aynen bu konuda hemfikiriz. bende yine akp'li deðilim ama gerçekten þu ana kadar gelen partilerin en çok iþ yapan partisidir bu bir gerçek. he iyi iþin yanýnda kötü iþte çýktý bu kesin. ama gönül isterdiki çok daha iyisini yapmýþ olsun. neden vataným milletim için, yurdum insaný için. bende hayatýmda akp'ye oy vermedim. yurdum insanýna baský yapmayýp herkese saygý duymuþ olsaydý, bir ihtimal bende akp'ye oy verirdim. neden olduðunuda yazýyým, sebebi þu diðer partilerden daha ii bir parti yönetimi olduðunu düþünüyorum ve diðer parti baþkanlarýnýn akp'den çok ders almalarý gerekliðine inanýyorum. Ama asýl sorun þuki kendini dinini ve yaratýlýþýný herkesten çok üstün ve kusursuz gören bir insanýn ne yanýnda nede partisinde yer almayý düþünürüm. asýl görev TC içerisinde yaþayan bütün insanlara sahip çýkmak, ve ülkem için en iyisini yapmaktýr diye düþünüyorum. saygýlarýmla aliharbiye.

Nötig. TC bayraðý altýnda yaþayan her birey benim için önemlidir. yeterki vatan haini olmasýn. ve kimseye kötülük yapmasýn. kötülüðün cezasýda mutlak olmalýdýr. hiç bir kötülük cezasýz kalmamalýdýr. selametle.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu yazýyý yazan kiþinin sicilli bir akp düþmaný olduðunu bilmeyen yoktur sanýrým.

yazýda o kadar saçma sapan bölümler var ki, inanin akp li olmadýðým ve o partiye oy vermediðim halde rahatsýz oldum.bu partinin memleket için yaptýðý hizmetler tamamen gözardý edilerek tamamen bu partiyi karalamak için yazarýn karanlýk fikirlrinin dýþa yansýmasýdýr.

müslüman ve dinine baðlý bir neslin yetiþmesinden bile rahatsýz olan özürlü bir kiþilik sahibi bir yazar.
    selam ve saygýlar.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Forumun adminide uyusun kurallarýnýz ihlal ediliyor tamamen taraflý kýþkýrtýcý bir yazý var formunuzda ama kýlýnýz kýpýrdamýyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Eleþtirilere konu olan yazýyý okudum,yetinmedim bir kez daha okudum.Ama bu yazý içeriðinde siyaset kokan bir unsur bulamadým.Hele tarafgirlik asla!Öyle olsaydý yazýlacak okadar þey vardý ki,bunlarýn çoðuna sýra bile gelmezdi.
    Bir siyasi parti,daha iyi iþler yapacaðý vaadiyle göreve talip olur.Seçmen de ikna olursa,o partiyi iktidar yapar.Bundan sonra yapýlanlar iyi ya da kötü o partinin siciline kaydedilir.Yapýlanlar zaten görev gereðidir;bunun için yetki verilmiþtir.Yapýlmayanlarý da eleþtirmek herkesin hakkýdýr.Ama maalesef öyle taraftarlar vardýrki,iktidardakilerin tüylerine toz bile kondurmazlar.Ben mi?Evet taraftarým:"Demokrasiyi amaç deðil,hedefe varýlmasý gereken bir araç olarak gören siyasi partiden" fazla beklentim olmadýðý için.Ýçtenliðine inanmadýðým için,eleþtiri hakkýmý kullanýr ve kullanmaya devam ederim.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri