Van Ýçin Türkiye Kumbarasý’na Birleþmiþ Milletler’den özel ödül
Turkcell, Van’da yaþanan depremler sonrasý MEB himayesinde TEV iþbirliðinde baþlattýðý “Van için Türkiye Kumbarasý” ile IPRA Altýn Dünya ödüllerinde Birleþmiþ Milletler tarafýndan verilen “BM Özel Ödülü”nün sahibi oldu. Ýstanbul’da düzenlenen ve 15 ülkeden 33 þirketin ödüllendirildiði uluslararasý Gala Gecesi’nde, Turkcell adýna ödülü Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler aldý.
Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell, halkla iliþkiler alanýnda en prestijli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen IPRA Altýn Dünya ödüllerinde Birleþmiþ Milletler tarafýndan verilen “Özel BM Ödülü”nün sahibi oldu. Turkcell, Van’da yaþanan depremler sonrasýnda Milli Eðitim Bakanlýðý (MEB) himayesinde ve Türk Eðitim Vakfý (TEV) iþbirliðinde hayata geçirdiði “Van için Türkiye Kumbarasý” projesi ile ödüle layýk bulundu. Van’da kapsamlý bir Öðretmen Kampüsü ve Öðrenci Yurdu inþa edilmesi ve öðrencilere burs verilmesine olanak saðlayan proje kapsamýnda, Turkcell Kumbaraya 5 milyon TL atmýþ ve tüm Türkiye’yi Van’da baþlattýklarý eðitim seferberliðine ortak olmaya davet etmiþti.
IPRA Altýn Dünya ödülleri, Ýstanbul’da gerçekleþen uluslararasý Gala Gecesi’nde sahiplerini buldu. Gecede ve 15 ülkeden 33 þirket ödüllendirildi.
Kumbaraya tüm Türkiye’den destek yaðdý
Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler törende yaptýðý konuþmada, “Van’da yaþanan depremlerin ardýndan hýzla harekete geçtik ve neticede ortaya aklýmýzý, yüreðimizi ve insanýmýza duyduðumuz sevgiyi içine kattýðýmýz Van için Türkiye Kumbarasý projesi çýktý. 5 milyon TL katkýda bulunarak baþlattýðýmýz Kumbaramýza tüm Türkiye destek oldu ve gelen baðýþlarla 9,5 milyon birikti. Projemiz her aþamada þeffaflýðýyla da tüm dünyaya örnek oldu. Öðrencilerimiz yurtlarýna yerleþti. Öðretmenlerimiz ise Öðretmenler Günü’nden önce evlerine yerleþiyor. Bir hayal kurduk, gerçekleþtirdik. Hem bunun mutluluðunu hem de BM özel ödülüne layýk bulunmanýn gururunu yaþýyoruz” dedi.
Öðretmen Kampüsü ve Öðrenci Yurdu kýsa sürede tamamlandý
Tüm Türkiye’yi üzüntüye boðan deprem felaketinin ardýndan Turkcell, kentte umutlarýn yeniden yeþerebilmesi için bir seferberlik baþlattý. Milli Eðitim Bakanlýðý himayesinde ve Türk Eðitim Vakfý (TEV) iþ birliðinde Van için Türkiye Kumbarasý adýný taþýyan dev projenin ilk adýmlarý atýldý. Turkcell’in müþterilerinden aldýðý güçle 5 milyon TL attýðý kumbarada biriken meblað, aradan geçen süre zarfýnda tüm Türkiye’den gelen baðýþlarla 9,5 milyona ulaþtý. Proje kapsamýnda Van’da bir Öðretmen Kampüsü ve Öðrenci Yurdu inþa edildi, Endüstri Meslek Liseleri’nde okuyan 100 öðrenciye eðitim bursu saðlandý. Öðrenciler, yeni eðitim-öðretim yýlýnýn baþlamasýyla beraber 1.500 metrekarelik bir alana yayýlan ve 132 kiþi kapasiteli yurda taþýndýlar. 100 öðretmene barýnma imkaný saðlamasý hedeflenen Öðretmen Kampüsü ise gelen baðýþlarla 192 kiþi kapasiteye ulaþtý. Öðretmenlerimizin önümüzdeki günlerde evlerine yerleþecekler.
Turkcell ayrýca, Van ve çevresinde deprem sonrasýnda yaþanan iþsizlik sorununun çözümüne katkýda bulunmak amacýyla Van-Erciþ’te 100 kiþi kapasiteli MEB Ýletiþim Merkezi açtý. Bu merkezde istihdamýn yarýsý engelli çalýþanlar ile saðlanýyor.
IPRA hakkýnda
Uluslararasý Halkla Ýliþkiler Birliði – IPRA 1955 yýlýnda Halkla Ýliþkiler sektöründeki standartlarý belirlemek, sektörü büyütmek ve uluslararasý profesyonelleri bir araya getirerek diðer uygulayýcýlara kaynak yaratmak amacýyla kuruldu. IPRA’nýn 9 senedir verdiði ödüller, halkla iliþkiler sektöründeki en önemli ödüller arasýnda gösteriliyor.
IPRA ödüllerinde dünyanýn dört bir yanýndan baþvuran adaylar, IPRA üyesi halkla iliþkiler profesyonelleri tarafýndan belirli kriterlere göre deðerlendirilerek finalist olma hakkýný kazanýyor. Baþvuran projelerin hedef, planlama, uygulama, uygulama ve kampanya sonuçlarý aþama aþama deðerlendiriliyor.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri