Sayýn admin Arkadaþlar öncelikle konumun yeri burasý deðilse özürdilerim en uygun yer bu alaný gördüyüm için topiyi burda açtým yeride deðilse admin arkadaþlar konumu yerine taþýyabilirler.
Evet sorum þu arkadaþlar bana bir kaç gün önce internet polisi tarafýndan bilgisayarý yakalanan bir müþterim geldi. iþ yerimden direk internet kablosundan baðlanmadým internet polisine yakalanan pc. kablosuz aðlar sayesinde girip bakým dedim. aradan bir dakika geçmeden polis sayfasý geldi iþte bazý ceza ve hapis kanunlarýndan bahsediliyordu. ilkin 48 saat içinde 200 lira ceza çýkarmýþ ve bu ceza yine 48 saat içinde yatýrýlmalý diye yazýyordu. sonra ikinci bir yakalanma olursa yine ceza olarak 400 tl uygulanýp, 3. defasýnda olay tekarrür ederse 6 ay hapis cezasýndan bahsediliyordu. benim iþ yerimde kallandýðým bilgisayara polisle ilgili herhangi bir ikon veya program musallat olmadý. inþallahta olmaz. peki arkadaþlar öðrenmek istediðim þey diyelim internet polisine yakalanmýþ bir pc geldi bana ve beniim kullandýðým pc. bulaþtý bu durum ben çocuk *****su sitelerine veya internet polisinin yasakladýðý sitelere girmiþ olmamama raðmen bana ceza kesilirmi? Artý bir ttnet üyesi olarak ttnet bizi neden insanca korumuyor. internet polisine neden ip'mizi veriyor normalde bizi onun üyesi olduðumuz için ip nomuzun gizli kalmasý gerekmiyormu. bu evrensel bir özgürlük deðilmi. isteyen istediði yere girer. ama girilmemesi gereken yerler varsa. ttnet bunlarýn önlemini rahatlýkla yapýp düzenleyebilir. bizi polis ile karþý karþýya getirmez ve müþterisini maðdur etmemiþ olur. tam bir saçmalýk söz konusu. kiþinin özel hayatýna karýþýlmamalýdýr. zaten yaþam güvencesi bitmiþ bir durumda, herkesin özeline karýþýlýyor dinleniliyor. gerekirse þüpheli durumda bile potansiyel suçlu muamelesi bile gösteriyorlar. yok olduðu için ve insanýn özeline karýþýldýðý için artýk özgürlükten söz etmek istemiyorum. saygýlarýmla aliharbiye.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri