Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Ýnternet polisi?.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ýnternet polisi?.

Sayýn admin Arkadaþlar öncelikle konumun yeri burasý deðilse özürdilerim en uygun yer bu alaný gördüyüm için topiyi burda açtým yeride deðilse admin arkadaþlar konumu yerine taþýyabilirler.
    Evet sorum þu arkadaþlar bana bir kaç gün önce internet polisi tarafýndan bilgisayarý yakalanan bir müþterim geldi. iþ yerimden direk internet kablosundan baðlanmadým internet polisine yakalanan pc. kablosuz aðlar sayesinde girip bakým dedim. aradan bir dakika geçmeden polis sayfasý geldi iþte bazý ceza ve hapis kanunlarýndan bahsediliyordu. ilkin 48 saat içinde 200 lira ceza çýkarmýþ ve bu ceza yine 48 saat içinde yatýrýlmalý diye yazýyordu. sonra ikinci bir yakalanma olursa yine ceza olarak 400 tl uygulanýp, 3. defasýnda olay tekarrür ederse 6 ay hapis cezasýndan bahsediliyordu. benim iþ yerimde kallandýðým bilgisayara polisle ilgili herhangi bir ikon veya program musallat olmadý. inþallahta olmaz. peki arkadaþlar öðrenmek istediðim þey diyelim internet polisine yakalanmýþ bir pc geldi bana ve beniim kullandýðým pc. bulaþtý bu durum ben çocuk *****su sitelerine veya internet polisinin yasakladýðý sitelere girmiþ olmamama raðmen bana ceza kesilirmi? Artý bir ttnet üyesi olarak ttnet bizi neden insanca korumuyor. internet polisine neden ip'mizi veriyor normalde bizi onun üyesi olduðumuz için ip nomuzun gizli kalmasý gerekmiyormu. bu evrensel bir özgürlük deðilmi. isteyen istediði yere girer. ama girilmemesi gereken yerler varsa. ttnet bunlarýn önlemini rahatlýkla yapýp düzenleyebilir. bizi polis ile karþý karþýya getirmez ve müþterisini maðdur etmemiþ olur. tam bir saçmalýk söz konusu. kiþinin özel hayatýna karýþýlmamalýdýr. zaten yaþam güvencesi bitmiþ bir durumda, herkesin özeline karýþýlýyor dinleniliyor. gerekirse þüpheli durumda bile potansiyel suçlu muamelesi bile gösteriyorlar. yok olduðu için ve insanýn özeline karýþýldýðý için artýk özgürlükten söz etmek istemiyorum. saygýlarýmla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ilk kez böyle birþey duyuyorum hiç bana rastlamadý böyle bir olay

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ilk defa duyuyorum ,:49:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Valla bende ilk kez böyle bir olaya þahit oldum bazen ttnet sayfasýna yonleniyor sayfalar ama entresan
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

o pc ye virüs girmiþ format aýlýrsa düzelir yeni bir virüs polis internetten ceza kesmez kesecekse kapýna gelir yada seni emniyete götürür falan filan

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýnternet polisi takipte

Yeni kurulan Ýnternet ve Biliþim Suçlarý biriminin amiri Dinçer Ay: "Kimlik deðiþtirerek internete giriyoruz. Bilgisayar baþýnda suçluyla yarýþýyoruz. Ama öyle sahnelerle karþýlaþýyoruz ki... Tecavüz, küçük çocuklara karþý yapýlan hareketler... Sakin ve profesyonel olmamýz gerekiyor"

ASLI ÇAKIR - Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Artýk suçlarýn çoðu internet üzerinden iþlenebiliyor" diyor Dinçer Ay. Kendisi Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube'ye baðlý Ýnternet ve Biliþim Suçlarý biriminin amiri. Bu birim üç ay önce kuruldu. Yedi erkek ve bir kadýndan oluþuyor. Sürekli bilgisayar baþýndalar. Suçluya ulaþmak için baþka kimliklerle internete giriyor, sohbet ediyor, çoðu insanýn kaldýramayacaðý görüntüleri izliyor, baskýn yapýyor ve suçluyu yakalýyorlar. Gamze Özçelik'in müstehcen görüntülerinin yayýldýðý olayda da, bir Beþiktaþ taraftarýnýn valiliðin internet sitesinden Ýstanbul valisine hakaret ettiði olayda da karþýmýza çýkýyorlar. Asayiþ Þube ve Bilgi Ýþlem Þube ile birlikte çalýþýyorlar.
    Türkiye'de en çok iþlenen biliþim suçlarýnýn þifre çalma ve özel görüntülerin yayýlmasý olduðunu belirten 29 yaþýndaki genç komiser Dinçer Ay bizi internet ortamýnda iþlenen suçlar, bunlarýn takibi ve cezalarý hakkýnda bilgilendirdi.

Biz internet üzerinden nelerin suç olduðunu, nelerin olmadýðýný pek bilmiyoruz.
    Çoðu kiþi suç olduðunu bilmeden yapýyor. Sýnýrlarýný anlamak için bazý suçlarý iþliyorlar, "Bir de NASA'nýn bilgisayarýna girmeyi deneyeyim" diyor.

Baþka neler çýkýyor karþýnýza?
    En önem verdiðimiz konulardan biri de internet üzerinden müstehcen görüntülerinin yayýnlanmasý. Özellikle çocuk *****su konusunda çok hassasýz.

Kim bilir nelerle karþýlaþýyorsunuz...
    Tabii. Ve her türlü þeyi incelemekle yükümlüsünüz. Buradaki arkadaþlarýn profesyonel olmalarý gerekiyor. Öyle sahneler görüyorsunuz ki... Tecavüz sahneleri mesela. Küçük çocuklara karþý yapýlan hareketler... Böyle durumlarda sakin olmamýz gerekiyor. Ýnsanlar hiç hoþ olmayan, çok deðiþik, iðrenç hareketlerde bulunabiliyor.

Eve gittiðinizde de hemen bilgisayar baþýna mý geçmek istiyorsunuz?
    Hayýr çünkü aslýnda mesai akþam 6'da bitmesine raðmen hiçbirimiz gece 10'dan, 11'den önce çýkmýyoruz. Artýk suçluyla bir yarýþa giriyoruz bilgisayar karþýsýnda.

Bu yarýþý kazanacak durumda mýsýnýz?
    Ekibimizde bilgisayar baþýnda olanlarýn hepsi bilgisayar programcýlýðý biliyor. Ayrýca her olayda farklý bir suçla, kiþiyle ve yöntemle karþýlaþýyorlar. Yani suçlular belki bir konuda uzmanlaþýrken bizim arkadaþlarýmýz birçok konuda tecrübe kazanýyor. Bir de arkamýzda devlet var. Hakim kararýyla arama yapabiliyoruz.

"Bilgisayarý atsa da yakalarýz"

Kimlik deðiþtirip internet üzerinde sohbete katýlýp kendinizi yem olarak kullanýyorsunuz, deðil mi?
    Evet, telefon numaramýzý bile verdiðimiz oluyor. Bazen olaylarý çözmek için suçlularýn yöntemlerini kullanmamýz gerekiyor. Ama chat sýrasýnda çok spesifik sorular sorabiliyorlar. Sutyen ölçüsü, ayak numarasý... Bu iþlerle uðraþan arkadaþlarýn bilgisayarlarýna bilgiler asýlýdýr. Ýlkokul öðrencisi gibi girdiyse yaþýna göre boyu, kilosu... Gördüðü dersler...

Sonuçta insanlarýn özel hayatlarýna da giriyorsunuz. Ýnternet üzerinde takip etmenizin sýnýrý nerede?
    Elbette arkadaþýmla internet üzerinde yaptýðým görüþmenin üçüncü kiþi tarafýndan görülmesini istemem. Ama tüm dünyada suçluya ulaþmak için internet üzerinden diyaloða giriyor polisler. Biz buna polisiye taktik deriz, siz kandýrmaca. Ancak bir þekilde o suçluya ulaþacaðýz, onun bilgilerini alacaðýz.

Suçluyu tespit ettiniz, baskýna gittiniz... Verileri siler, bilgisayarýný yok eder...
    Biz o bilgisayarý aldýðýmýzda 10 kere format atmýþ olsa da, hatta o bilgisayarý atmýþ olsa bile fark etmez. Biz kapýlarýný çalana kadar yeterli delili zaten toplamýþ oluyoruz. Boþuna bilgisayarý yakmaya çalýþmasýnlar. Onun yerine itiraf edip iyi halden yararlanmaya baksýnlar.

Ev baskýnlarýnda neler yaþanýyor?
    Kötü davranmayýz. Çoðu kiþi suç iþlediðini bile bilmiyor. Ayrýca yakaladýðýmýz bazý þahýslar daha sonra bize yardýmcý oluyor.

Yurtdýþýndan da destek alýyor musunuz?
    Alman, Ýngiliz ve Amerikan polisiyle ortak operasyon yapýyoruz. Özellikle çocuk *****su konusunda.

Bizde çocuk *****su çok var mý?
    Yurtdýþýnda olduðu kadar yok. Zaten bizde bu tip görüntüleri indirenlerin kaynaðýna baktýðýnýzda da yüzde 99'u yurtdýþý kaynaklý sitelerden. Tabii bizde þimdilik bilgisayar, kamera kullanýmý da o kadar çok deðil. Arttýkça bu suçlar da artabilir.

"Ýnternet Vahþi Batý'ysa biz de onun þerifleriyiz"

Siz tam olarak nelerle ilgileniyorsunuz?
    Bizim konumuz internet ve biliþim suçlarý. Yani Türk Ceza Kanunu'nda yer alan tehdit, þantaj, hýrsýzlýk, özel verilerin çalýnmasý, dolandýrýcýlýk gibi suçlar eðer bilgisayar aracýlýðýyla, internet üzerinden yapýldýysa bizim alanýmýza giriyor. Bir de diðer birimlerimizle çalýþýyoruz. Cinayet, hýrsýzlýk, yankesicilik, ahlak, insan ticareti, kayýplar olabilir; bu birimlere de teknik destek veriyoruz. Mesela kaybolan bir vatandaþýn e-posta adresini takip etme; bilgisayar kullanýcýsý birinin öldürülme olayýnýn aydýnlatýlmasý için bilgisayarýnýn incelenmesi gibi...

Þimdiye kadar ülkemizde pek bilinmeyen bir sahaya giriyorsunuz.
    Ýnternet ortamý Vahþi Batý gibi. Kurallarý var ama uygulanmýyor, kimse bilmiyor. Biz de o Vahþi Batý'nýn þerifleriyiz. Eskiden þirket sahiplerine zarar vermek, onlardan para almak için çocuklarýný kaçýrýyorlardý þimdi o þirketin bilgisayarlarýna giriyor, þifrelerini çalýyor, web sitelerini çökertiyor, karþýlýðýnda para istiyorlar. Ya da düþünün, sabah kalkýyorsunuz, telefonunuz çalýyor, size diyorlar ki "Aslý haným fotoðraflarýnýzý þu sitede gördük, arkadaþ arýyormuþsunuz". Cep telefonu numaranýzý veriyorlar sitede. Ya da kredi kartýnýzla alýþveriþ yapmak istiyorsunuz, bakýyorsunuz ki limitiniz dolmuþ. Çoktan hesabýnýza ulaþýlmýþ.

"Gamze Özçelik olayýnda neredeyse bütün suç unsurlarý vardý"

Gamze Özçelik olayýyla da siz mi ilgilenmiþtiniz?
    O operasyonu Bilgi Ýþlem Þube Müdürlüðü ile birlikte ortak yaptýk. Onun gibi çok olay var ama o olay magazin tarafý öne çýktýðý için bu kadar büyütüldü.

Biz biliþim dünyasýyla ilgili suçlarýn, sizin yapabileceklerinizin boyutunu o olayla öðrendik. Cep telefonu, kamera, bilgisayar, internetten indirme, yayma, her þey vardý.
    Neredeyse bütün suç unsurlarý var yani. Özellikle cep telefonu mesela, kameralý cep telefonuna çok dikkat etmek gerekiyor. Hiç farkýna varmadan sizi çekebiliyorlar.

Cep telefonunda kalsa o görüntü neyse ama internet ortamýna aktarýldýðý anda kaç kiþiye yayýlýyor...
    Tabii. Bir de insanlar þöyle düþünüyor, ayný Gamze Özçelik olayýnda olduðu gibi; "Aa, bu bilgisayarda olduðuna göre suç deðil" diyorlar. Ceza kanunumuza göre bu tip görüntüleri bilgisayarýnýza indirirseniz suç; bunu arkadaþýnýza gönderirseniz daha büyük bir suç. Kâr amacýyla yaparsanýz daha da büyük suç. 10 yýla kadar hapis cezasý var bunun. Bir de 5 bin gün adli para cezasý. Bu aðýr bir ceza.

Bu tip suçlardan maðdur olan insanlar kolay kolay þikayette bulunamýyor, utanýyor.
    Bilmeleri gerekiyor ki bizim birinci prensibimiz gizlilik. Maðdur bize geldiði zaman eþinin dahi bilgisi olmaz, kimseye bilgi verilmez. Biz eve gittiðimiz zaman bile kesinlikle iþle ilgili yaptýklarýmýzý konuþmayýz. Çünkü birilerinin hayatlarý mahvolabilir.

"Çocuklarýn odasýna bilgisayar koymayýn"

Çocuklarýn internetle, bilgisayarla iliþkisi de çok önemli, deðil mi?
    Biz çocuðumuza ne diyoruz? "Tanýmadýðýn kimseyle konuþma." Ama o kiþiler artýk çocuðumuzun yatak odasýndalar. Kesinlikle çocuklarýmýzýn yatak odasýna bilgisayar koymayýn. Bilgisayar herkesin bulunduðu bir ortamda olsun. Filtre programlarý kullansýn anne-babalar. Kiþisel bilgilerin verilmemesi gibi konularýn da çocuklara anlatýlmasý gerekiyor. Ama genel olarak anne-babalarýn bilgisi olmuyor.

Suçlularýn yaþ ortalamasý da yüksek deðildir.
    Bu iþlerle uðraþanlar genellikle 18 yaþýn altýnda çýkýyor. Bizim eski nesille pek sorunumuz yok.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yasak sitelere girdigimiz zanman internet polisimi çýkaçak karþýmýza baþka iþi kalmadýmý internet polisin bizi takip ediçegine doðudaki pkk,larý takip etsinler bilgisayarda çýkaçagýna gelsin yüz yüze konuþsun benimle

bu internete ayda 65 tl. ben veriyorum istediðim yerede girerim onamý soraçam....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar durum fake imiþ. bir nevi internet para dolandýrýcýlýðý imiþ. çözüm ya format yada bilgisayarý geri yükleyeceksiniz. ben müþterimin pc. geri yükledim kurtuldu ama müþterimde g.... atýyordu yanii acaip korkmuþtu, ya hiç sormayýn. güya polis merkezine gidip parayý yatýracaktý. henüz onu görmedim. arayýmda gitmesin. hepinizin ilgisine sonsuz teþekkürler ediyorum saygýlarýmla aliharbiye.

Nötig. Bu konuyuda öðrenmiþ olduk, durum tamamen sahtecilikle ilgili. birilerinin baþýna gelirse, kormasýn. hepinize sevgiler.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    arkadaþlar durum fake imiþ. bir nevi internet para dolandýrýcýlýðý imiþ. çözüm ya format yada bilgisayarý geri yükleyeceksiniz. ben müþterimin pc. geri yükledim kurtuldu ama müþterimde g.... atýyordu yanii acaip korkmuþtu, ya hiç sormayýn. güya polis merkezine gidip parayý yatýracaktý. henüz onu görmedim. arayýmda gitmesin. hepinizin ilgisine sonsuz teþekkürler ediyorum saygýlarýmla aliharbiye.

Nötig. Bu konuyuda öðrenmiþ olduk, durum tamamen sahtecilikle ilgili. birilerinin baþýna gelirse, kormasýn. hepinize sevgiler.
    Dolandýrýcýlar sonunda onadamý el atmýþ allah sonumuzu hayýr etsin
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet sevgili serkan kardeþim durum aynen böyle dolandýrýcýlýk baþka bir þey deðil. kimi insanlarda gerçek belleyip. polis karakoluna gidip soruyor. öðrendiðim bilgiye göre kendini bilmez bazý densiz polislerler bazý kalpazanlar iþ birliði yapýp amaçlarý sadece para söyüçlemek. kanan olduysada ve özellikle kredi kartý nomarasýný veren olursa iþleri bitti demek. otomatikmen kredi kartýndan para çekiyorlar. yakalanýnda vay haline. allaha emanet ol. saygýlarýmla aliharbiye
    LEBEN ?

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri