REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Cenazede bu da oldu!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Smileys Allgemein 087 Cenazede bu da oldu!

mUĞLA 'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde
    kılınan bir cenaze namazı sırasında imamın helallik istemesi üzerine
    “komşusuna hakkını helal etmeyen 48 yaşındaki Tahir Bice, ölen kişinin yakınları tarafından tartaklamak istendi. Yalıkavak beldesinde Yemiş Camisi’nde yaşanan olay herkesi şaşkına çevirdi. Tahir Bice, Gökçebel mevkiinde üç yıl önce astım hastalarının tedavisinde kullanıldığı belirtilen yeşil yumurta üretmek için iki dönüm arazi üzerine Ekolojik Yumurta Çiftliği kurdu. Bice, bu yıl Haziran ayında çiftlikte bulunan tavuk ve ördeklerinin komşusu 73 yaşındaki emekli sağlık memuru Osman Dağar tarafından zehirlenerek telef edildiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturması ve iki komşu arasındaki husumet sürerken Osman Dağar, yaşamını yitirdi. Komşusunun öldüğünü ve cenazesinin de Yemiş Camisi’nden kaldırılacağını öğrenen Tahir Bice, sesini farklı bir şekilde duyurdu.

Dağar’ın tabutunun getirilip musalla taşına konmasından sonra imamın namazın nasıl kılınacağını anlatıp
    Merhumu nasıl bilirdiniz? Hakkınızı helal ediyor musunuz?ö sorusu üzerine cemaat arasında saf tutan Tahir Bice, umulmadık bir yanıt verdi. Bice, elini havaya kaldırarak, “İtirazım var. Ben merhumu iyi bilmem. Haklarımı da helal etmiyorum.

Çünkü benim, kanserli karımın ve üç çocuğumun rızkını elde ettiğim 600'e yakın tavuk ve ördeğimi zehirleyerek öldürdü. Defalarca kendisine gidip, ’Komşumsun Osman amca, gel şu borcunu öde, helalleşelim’ dedim. Çocuklarına da söyledi. Kimse beni ciddiye almadığı gibi elimdeki diğer hayvanlarımı da zehirlemekle tehdit ettiler. Haklarımı helal etmiyorum. Helal olmasınö diye bağırdı ve cemaat safından çıkarak kenara çekildi ve cenaze namazını kılmadı.

İmam laf olsun diyemi helallik istiyor. Adam haklı Mı ?

BU CENAZE Namazı Kılınır mı ?:49:
    Konu zekı62 tarafından (29-11-2012 Saat 19:57 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar kimse beni yanlış anlamasın. ben yukardaki konu ile ilgili tek bir şey yazmak istiyorum. adam hakkını helal etmiyor bu gayet normal. ama ulu orta yerde bas bas bağırıp söylemesi çok yanlış. kalbinde sakla zamanı gelince yumuşak huyla konuşma arasında neden hakkını helal etmediğini söyle. yaptığı şey son derece yanlış.

Şimdi konumuz dışında ölümle ilgili bir şey daha yazmak istiyorum, aslında hakkedenin cenazesine çıkılacak, hakketmeyenin cenazesine çıkılmasın nede yüce yaradandan ona merhamet edip, rahmet dilenmesin. herkes kimin neyin nesi olduğunu bilsin. sağ iken her türlü belayı, saygısızlığı, terbiyesizliği, adiliği yapsın eee öldükten sonrada ona allahtan rahmet dileyecem. bana sorarsanız bu tür adi ve terbiyesiz olan insana ne rahmet okurum nede cenazesini kaldırırım.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşlar kimse beni yanlış anlamasın. ben yukardaki konu ile ilgili tek bir şey yazmak istiyorum. adam hakkını helal etmiyor bu gayet normal. ama ulu orta yerde bas bas bağırıp söylemesi çok yanlış. kalbinde sakla zamanı gelince yumuşak huyla konuşma arasında neden hakkını helal etmediğini söyle. yaptığı şey son derece yanlış.

Şimdi konumuz dışında ölümle ilgili bir şey daha yazmak istiyorum, aslında hakkedenin cenazesine çıkılacak, hakketmeyenin cenazesine çıkılmasın nede yüce yaradandan ona merhamet edip, rahmet dilenmesin. herkes kimin neyin nesi olduğunu bilsin. sağ iken her türlü belayı, saygısızlığı, terbiyesizliği, adiliği yapsın eee öldükten sonrada ona allahtan rahmet dileyecem. bana sorarsanız bu tür adi ve terbiyesiz olan insana ne rahmet okurum nede cenazesini kaldırırım.
    ali harbiye abii senin çeyran faturan ne alemde.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Adettendir:"Ölenin ardından kötü konuşulmaz!" Ama adam haklı,canı yanmış bir kez.Hem uğraşını hem de geçimini kaybetmiş.Hasta karısı tedavi, üç çocuğu aş ve iş ister.Olay zaten mahkemelik.Ölenin yakınları da işin farkında.Ne yapacaktı? O da tepkisini böyle göstermiş.Bence iyi de etmiş....[COLOR="Red"]Böyle bir "ilk" te bizden olsun! diye düşünmüş olabilir.:49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı muslum-baba Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ali harbiye abii senin çeyran faturan ne alemde.....
    Konumuzun dışında ama elektronik sayacımı tekrar değiştirdiler, ve dün elektriği ödenmemiş diye kesmeyede geldiler zar zor kestirmedim allah sonumuzu hayır eylesin. şu an yolun yarısındayım inşallah bu zibidi kuruluştan sıyrılırım. yoksa zafiran sabunu zor bulunur
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şimdi star haberde izledim yanlış anlaşılmasın ama adam aslında aklı birde o kamaralar kim çagırmiş oraya demekki bu daha önçeden haber verilmiş garip bi olay ilk deva böyle bir olaylan karşılaşıyorum demekki adamın çanı yanmış....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kameralar nasıl gelmiş oraya

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ali harbiye abi ye katılıyorum. helallik vermemekte vermek kadar normal. ölende hakkın varsa yakınlarından isteyebilirsin. verilmezse helal etmezsin. ama cenazede bağırarak hakkımı helal etmiyorum demekte doğru değil. birde film var sanki burada. bizde mahalle camisinden çok cenaze kaldırırız. hiç birinde kamera yoktur.
    nasıl gelmiş bu kamera? nasıl düşmüş haberlere? diyemeden edemiyor insan...
    (saidi nursinin bir lafı var."doğruyu söylemek doğrudur, ama her doğruyu heryerde söylemek yanlıştır" diye. iyi adamı linç etmemişler.)
    selametle.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ali harbiye abi ye katılıyorum. helallik vermemekte vermek kadar normal. ölende hakkın varsa yakınlarından isteyebilirsin. verilmezse helal etmezsin. ama cenazede bağırarak hakkımı helal etmiyorum demekte doğru değil. birde film var sanki burada. bizde mahalle camisinden çok cenaze kaldırırız. hiç birinde kamera yoktur.
    (saidi nursinin bir lafı var."doğruyu söylemek doğrudur, ama her doğruyu heryerde söylemek yanlıştır" diye. iyi adamı linç etmemişler.)
    selametle.....
    Sevgili osmann sana katılıyorum, zaten ben mesajımda doğru yerde söylememiş diye yazmıştım. ama senin mesajda son cümle harika.

"doğruyu söylemek doğrudur, ama her doğruyu heryerde söylemek yanlıştır"
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    selametle.....
    bu foruma üye olalı belkide ilk olararak osmann kardeşimden ayrı düşünüyorum ama her babayiğit linç edilmeyi göze alarak bu hareketi yapamaz.adamın yüreği o derece yanıyorki herşeyi göze alarak o hareketi yapabiliyor. adam hiç değilse orada bari adamı rezil edeyim demiş.BENCEEEEE

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri