arkadaþlar ekran alttan üsten daralýyordu c145 söktüm yenisini taktým artýk daralma olmuyor bu sefer skarta cihaz taktýðýmda algýlamýyor bu konuda üstün biri

Teþekkur: 0
Beðeni: 0
arkadaþlar ekran alttan üsten daralýyordu c145 söktüm yenisini taktým artýk daralma olmuyor bu sefer skarta cihaz taktýðýmda algýlamýyor bu konuda üstün biri
tv den anlamam ama þu sorunlarýn nedeni nedir biliyormusunuz 72 70 ekran tüplü tvlerde sorunun aðýr olmasý ve þasesindedir yani kartý çýkardým nerdeyse her iki elimlede kaldýrdým altan boþluk olunca yamuluyor ince kart zaten öyle olunca dirençler kýsacasý smdler hepsi kalkýyor bunlarýn hepsi para tuzaðý olmuþtur kartý bölerek yerleþtirebilirsin ama yok þyle olsaydý herkes yenisini almazdý
binlerce direç sorun hangisinde çok zor baya zamanýmý aldý bu beko 72 ekran tv skarttan görüntü gelmiyordu hallettim bu sefer baþka bir sorun oldu görüntü yatay senkron sorunu oluþtu gürüntü nasýl oluþur tvde sinyal anakartan ctr(tüp) kartýna gönderir anakartan gelen sinyaller tüpte bu sinyalleri renkli görüntüye çevirir burda birþey var di*** ve yatay þekilde görüntü oluþmalý bendeki sorunu buldum galiba ýc 101 entegreyi deðiþtirmem lazým
ben sadece recevierle uðraþýrdým tvim bozulunca mecburen ben yapmalýyým ama kart butuk olunca binlerce smdler var multimetrede biþey yaramýyor arto arýza bulucu cihaz varmýþ osiloskop programýný pcye kuruyorsun beslemesine veriyorsun kartýn arýzalý bölümünü hani nasýl dünya üzerindeki bir noktayý bulmak istiyorsun paralel ve meridyenleri kullanarak buluyorsun bu cahazda onun gibi birþey fiyatýda acayýp 1500 tl ve üzeri telefon kadarbe içini açsan bikaç direnç bikaç kondan satör ve çip ediyor enfazla otuz tl insanlýða bakýn
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)