Geçtiğimi yaz başımıza ilginç bir olay geldi şimdi benim kankayla konuşurken aklıma geldi sizlerle paylaşayım dedim..Benim çocukluk arkadaşım aynı sene aynı ay ve aynı gün doğmuşuz tesadüf (25-05-1964) ilk okuldan beri berberiz aynı zamanda kankardeşiz(çocuklukta) ikimizde elektronikle uğraşıyoruz gerçi ben kendimi emekli ettim
Arkadaşım devam ediyor neyse lafı uzatmadan konuyo gireyim birgün Orhan kardeşimin aklına esiyor kardeşinin çocuğuna uçurtma yapıyor..Uçurtmayı farklı kılan kenarlarını 'LED'lerle ışıklandırıyor ve birgece ufaklığı alıp uçurmayı uçurmaya başlıyorlar uçurmada ışıklandırma varya gece hoş gözükür diye akşam uçuruyorler uçutmayı...Devamı aşağıki haberde:
Çınarcık’ta geçtiğimiz Cumartesi akşamı Polis 155 ve Jandarma 156 ihbar hattına yüzlerce UFO ihbarı geldi. Bunun üzerine olay yerine giden Polis ve Jandarma ekipleri UFO avına çıktı. Olay gün yüzüne çıktığında herkes şaşkınlık içindeydi. Gökteki ışıklı cisim bir UFO değil ışıklı bir uçurtmaydı.
Cumartesi günü saat 21.00 sularında havada ışıklı bir cismi gören vatandaşlar hemen Emniyet ve Jandarma`yı aradılar. Çınarcık Polis ve Jandarma ekipleri gökteki ışıklı cismi saatlerce takipe aldı. İlçe`de adeta UFO alarmı verildi.
Yalova İl Jandarma Komutanlığından takviye ekipler Çınarcık`a geldi. Marmara Uzay Araştırma Enstitüsü arandı. Meteoroloji ekipleri harekete geçirildi. Çınarcık`ta ki Piknik alanı Hasanbaba`ya Teleskop getirildi.
Bir süre havadaki ışıklı cismi izleyen Polis ve Jandarma ekipleri cismin hareket etmeye başlaması üzerine harekete geçti. Işıklı cismin bir binaya yaklaştığını gören Polis ve Jandarma ekipleri hemen bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Gerçekte bu sırada ortaya çıktı. Işıklı cisim bir UFO değil Çınarcık`lı bir vatandaşın evinin 3. katından uçurduğu ışıklı bir uçurtmaydı.
Orhan Aktuna isimli vatandaşın kızı Öykü ile birlikte uçurduğu ışıklı uçurtma İlçe`de UFO alarmı verilmesine sebep olmuştu. Olayın gerçek yüzü ortaya çıkınca Çınarcık halkı derin bir nefes almış oldu.
Yer imleri