TURKCELL - Ekonomiye Kadýn Gücü Projesi , Danýþma Kurulu Toplantýsý
Ýþ dünyasý ve sivil toplum kuruluþlarýnýn önde gelen temsilcileri kadýnlarýn ekonomiye kazandýrýlmasý amacýyla hayata geçirilen Ekonomiye Kadýn Gücü projesinin Danýþma Kurulu’nda biraraya geldi. Toplantýda yoksulluðu azaltma stratejileri, sosyal iþletme modelleri ve kadýnlara fýrsat eþitliði yolundaki çözümler masaya yatýrýldý
Turkcell ile Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý (TÝSVA) ev sahipliðinde “Ekonomiye Kadýn Gücü” Projesi’nin ilk Danýþma Kurulu toplantýsý yapýldý. Ýþ dünyasý ve sivil toplum kuruluþlarýnýn önde gelen isimlerini bir araya getiren Danýþma Kurulu’nun Onursal Baþkanlýðý’ný mikrokredinin mucidi Nobel ödüllü Bangladeþli Prof. Dr. Muhammed Yunus yaptý.
Türkiye’de kadýnlarýn ekonomiye katýlýmý konusunda fikir önderliðini baþlatmak ve çýkan sonuçlar ile karar verici mercilere katký saðlayabilmek için toplanan Danýþma Kurulu’nda kadýnlar için fýrsat eþitliði yaratýlmasý, Türkiye’de yoksulluðun azaltýlma stratejisi, sosyal iþletme modelleri masaya yatýrýldý.
Ekonomiye Kadýn Gücü Danýþma Kurulu’ndaki beyin fýrtýnasýna katýlanlar:
2006 Nobel Ödüllü, Grameen Bank Kurucusu Prof. Dr. Muhammed Yunus, Akfen Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Hamdi Akýn, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacýlýk A.Þ. Yönetim Kurulu Baþkaný Vuslat Doðan Sabancý, Türkiye MV Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Muzaffer Akpýnar, MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargý Tümay, Þanlýurfa Milletvekili Kasým Gülpýnar, Toyota Pazarlama ve Satýþ A.Þ. Yönetim Kurulu Baþkaný Fady Jameel, ING Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pýnar Abay, Citibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Serra Akçaoðlu, Þekerbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Uluþahin, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Limak Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný Ebru Özdemir, PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Eski Baþkaný Cansen Baþaran, Tefirom Enerji Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný Tevfik Öz, Kadýn Giriþimciler Derneði (KAGÝDER) Baþkaný Gülden Türktan, Anne Çocuk Eðitim Vakfý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Ayla Göksel, TOBB Ýstanbul Kadýn Giriþimciler Kurulu Baþkaný Hatice Güner Kal, Darülaceze Vakfý Baþkaný Prof. Dr. Yakut Irmak Özden, Kale Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný Zeynep Bodur Okyay, Rotary Governörü Fatih Saraçoðlu, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý Baþkaný Prof. Dr. Aziz Akgül, TÝSVA Mütevelli Heyeti Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoðlu, Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler.
Yýlda belirli dönemlerde bir araya gelecek olan Danýþma Kurulu’nun ilk toplantýsýnda kanaat önderleri kadýn giriþimcilerin ihtiyaç duyduklarý eðitim, rehberlik, fon-finansman, çocuk bakýmý konularýnda önerilerini paylaþtý. Toplantýda konuþulan öneriler projeyi geliþtirmek için rapor haline getirilerek, ek önerilerle kamu ve STKlarla paylaþýlacak.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri