Ankara -(AA) Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý, 10 ildeki meslek lisesi öðrencilerine, iþ yerlerinde karþýlaþabilecekleri tehlikelerle ilgili eðitim verecek.

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý, Milli Eðitim Bakanlýðý ile imzaladýðý protokol doðrultusunda, meslek liseleri ve mesleki eðitim kurumlarýndaki öðrencilere yönelik bilinçlendirme çalýþmasý yapacak.

Ýþ kazalarýna en çok genç yaþ gruplarýnýn uðradýðý göz önüne alýnarak, proje için genç iþçi potansiyeli olan mesleki eðitim öðrencileri hedef kitle seçildi. Projeyle gençlerin, çalýþma hayatýna atýlmadan önce bu alandaki tehlikeleri öðrenmesi, güvenli davranýþ modellerini benimsemesi ve gelecek iþ gücünün saðlýklý, güvenli ve üretken olmasý amaçlanýyor.

Endüstriyel teknik öðretim yapan okul ve kurumlarda eðitim gören gençlere, ''iþ saðlýðý ve güvenliði kavramýnýn önemi, güvenlik kültürü kavramý, iþ saðlýðý ve güvenliði mevzuatýndaki yenilikler, iþ yerlerinde karþýlaþýlabilecek tehlikeler'' konularýnda eðitimler verilecek.

Sosyal Sigortalar Kurumu istatistiklerine göre, geçen yýl 73 bin 923 iþ kazasý meydana geldi. Ýþ kazasýna uðrayanlar arasýnda 25-29 yaþ grubundakiler, 17 bin 979 kiþi ile ilk sýrada geliyor. Bu grubu, 16 bin 343 kiþi ile 18-24 yaþ grubu, 15 bin 73 kiþi ile de 30-34 yaþ gruplarý izliyor.

Ýþ kazalarý ve meslek hastalýklarý nedeniyle geçen yýl yaþamýný yitirenlerin 209'u 30-34, 184'ü 25-29, 184'ü 35-39 yaþ gruplarýnda bulunuyor.

kaynak:mynet