şu memleketin hocalarına bak..bakta zihniyeti niyeti bir gör...avrupa ve amerikada birçok üniversitede küçük küçük kiliseler yani bizdeki tabiriyle mescitler varken akdeniz üniversitenin bir köşesine 20 veya 30 metrekarelik bir mescitin yapılmasının kime ne zararı var üstelik bugüne kadar kimseyi camiye veya mescite silah zoru ile ibadet yapması için sokulduğunu görmedim....üniversitenin mescit yapılacağı yere meyhane birahane veya bar yapıp burada zıkkımlanalım diye bu hocaya söyleseler ne labaratuvar nede öğrencilerin çalışabileceği alan derdi kimsenin umurunda olmazdı...olmazdı çünki bunlar birer bahane,mescit gündeme geldiya çeşitli gerekçeler nedenlerle yapılmaması için elin geleni yapacaklar....dünya üniversiteler sıralamasında kalite olarak yaptıkları ilmi araştırmalar adına bilim adına ne yapmışlar kaçıncı sıradalar,üniversitelerin gelişimi için ne yapmışlar,mezun ettikleri öğrenciler negibi bir buluşa icada imza atmış yoksa yılları hep layloylomlamı geçmiş...o üniversite yıllarca mescitsiz olarak ne gibi başarılara imza attı,bana yüz kol bacak naklinden başka örnek gösterebilirlermi,o nakillerin mazisi 2 yıl öncesine dayanıyor ve ferdi bir başarıdır.......varsın oraya mescit yapmasınlar,ibadet edecek öğrenci veya hoca varsın 100 metre 500 metre veya 1 kilometre ötedeki camide namazını kılsın fakat bunun karşılığında öğretim görevlisi hocanın dekana veya meb'e bir başarı sözü verebilirmi,bizi uçuracak bilim adamları yetiştirebilirmi...böyle bir sözü verebilmesi için bir büyükten fazlasını içmesi gerekir...onada maçası yetmez...
Yer imleri