Giriþ: 27 Aralýk 2012
Akdeniz Üniversitesi Týp Fakültesi Morfoloji Binasý'nda ''mescit'' yapýlacaðýný belirten bir grup öðretim elemaný ve öðrenci eylem yaptý.
Akdeniz Üniversitesi Morfoloji Binasý önünde toplanan grup adýna açýklama yapan Öðretim Üyesi Doç. Dr. Ýlker Belek, Morfoloji Binasý'nda mescit açýlacaðýna iliþkin bilgi aldýklarýný, bu bilginin yöneticileri tarafýndan da doðrulandýðýný söyledi.
Mescit yapýmýnýn inanç özgürlüðüyle açýklanamayacaðýný savunan Belek, üniversitelerin aydýnlanma yeri olduðunu ve dini yönetime karþý verilen mücadelenin sembolü olduðunu ifade etti.
Kimsenin inançlarýna ve bu inancý nasýl yerine getirdiðine karýþýlmamasý gerektiðini anlatan Belek, üniversitenin içine cami ve mescitler yapýlmasýnýn bazý projelerin somut göstergesi olduðunu ileri sürdü.
Morfoloji binasýna mescit açýlmasýnýn, üniversitenin bilimle herhangi bir baðlantýsýnýn kalmadýðýnýn göstergesi olduðunu iddia eden Belek, yakýnda tüm bölümlerin içine birer mescit yapýlabileceðini kaydetti.
Fakültede öðrenim gören öðrencilerin farklý eksiklikleri bulunduðunu, binadaki derslik ve laboratuvarlar kapasitelerinin yetersiz olduðuna öne süren Belek, ''Kütüphane çok yetersiz. Öðrencilerin ders saatleri dýþýnda çalýþabileceði mekanlar sýnýrlý. Öðretim üyelerinin kullanacaklarý deney ve laboratuvar yok. Mescit yapýlmasý planlanan odayý laboratuvar yapmak için baþvurduk, ancak cevap alamadýk'' dedi.
Öðretim elemanlarý ve öðrenciler, basýn açýklamasýnýn ardýndan bir süre slogan atýp daðýldý.
Kaynak: AA

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri