Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: laptopu evde pilsiz kullanmak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart laptopu evde pilsiz kullanmak

laptopumuzu evde pilsiz kullanmak, pil ömrüne etkisi ne olur. Yani zaten evdeyiz ve evde elektirk kaynağı mevcut, elektrik kaynağı olmayan yerdeki avantajımız artarmı? Yada pilde ömür uzaması olurmu.:49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben sahsen 5 yıldır laptop kullanıyorum asla bataryasını cıkarmam elektirikler gidip geldigi zaman pc otomatik kapanıyor bataryası olmayınca buda bazen ana karta dahi zarar verebiliyor
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

mrb. lion bataryalarda raf ömrü denilen bir olay var. yani kullansanda kullanmasanda belirli bir zaman değeri var . mesela araba lastiklerinde olduğu gibi 0 bir araba lastiğini hiç kullanmadan 5-10 yıl rafta bırakılırsa bir bayatlama meydana gelir . aynı olay bu lion piller içinde geçerlidir....bende laptopta pilleri çıkarmıyorum.

Li-ion piller hem yaşlandıkça hem de kullanıldıkça ölürler ve bu etki birbirinden bağımsızdır. Genel olarak 1 yıl veya 300 döngü sonunda kullanılabilir kapasitesi % 80 veya altına, 2 yıl veya 500 döngü sonuda ise % 50 veya altına düşecektir. Yani hiç kullanamasanız bile 2 yıl sonunda artık % 50 veya altında kapasite ile çalışan bir piliniz olacaktır. Aynı şekilde 500 döngüyü 1 ayda kullansanız da 1 ay sonunda % 50 kapasitesini kullanabildiğiniz ölü bir piliniz olacaktır.Ne kadar mükemmel kullanırsanız kullanın hatta yada hatta hiç kullanmasanız bile bir pilin ömrü ortalama tam kapsatide 1-2 yıldır.bu oran kullanıma göre değişmektedir. umarımki biraz olsun aydınlatıcı olmuştur. teşkkürler saygılarımla....
    Konu numbai tarafından (28-12-2012 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mumbai Dost bilgi için teşekkürler.Zira bazı şeyleri bilmemek üreticileri zan altında bıraktığı gibi, "bilinçsiz" tüketiciyi de haksız yere küfürbaz yapıyor!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yani lityum-ion piller bu şekilde çalışıyor. Çok teşekkürler bu arada buradan şunu da çıkarabiliriz; demekki pillerdeki döngüyü kısıtlamak yani çıkarmak bir avantaj sağlıyor. Şu açıdan; sık kullanım- günde 10 saat, yada işte -günde 2 saat kullanım :49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne parsanız yapın Notebook bataryalarını stabil ancak 2 yıl kullanabilirsiniz.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

benim lettop ki iki yıl dayandı bozuldu pahalı diye almadım pilsiz kullanıyom

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben teşekkür. saygılar....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ayrıca hatırlatmak isterim pi ne kadar li-on pilde olsa bu pilerin ömrünü en cok aşırı ısınma tüketiyor. Genel evde kullancılar şarj olduktan sonra fişi cekmeyip takılı bırakırlar eğer pc de dengelem yazılımı yoksa pil ısınmaya ve içindeki alaşımlar özelliğini yitirmeye başlar. Ayrıca notebooklarda mümkünse çok ağır programlar yada oyunlar oynayıp işlemci ve anakartın fazla ısınmasına yol açmayın.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri