Almanya Bundesliga ligi takımlarından Werder Bremen’in profesyonel futbolcular sorumlusu Frank Baumann, yaptığı açıklamada, Trabzonspor’un kiralamak için talip olduğu Mehmet Ekici’yi bırakmak istemediklerini, kulübün Ekici ile ilgili planlarını değiştirmediğini ve ikinci yarıda ondan faydalanmak istediklerini söyledi. Ayrıca Mehmet’in Werder Bremen’in Antalya Belek’te 5-12 Ocak tarihleri arasında gireceği kampa götürüleceği belirtildi.
Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, kendilerinde gösterdiği üstün performans sonucu önce Real Madrid’e transfer olan ve orada forma şansı bulamayan ardından da kiralık olarak gittiği Liverpool’da da oynama şansı bulamayan Nuri Şahin’le yeniden görüşmelere başladı. İngiliz basınında çıkan bir haber, Serie A ekiplerinden Inter’in, Nuri’yle ciddi olarak ilgilendiğini yazdıktan sonra, Borussia Dortmund yönetimi bir açıklama yapma gereği duydu. Sportif direktör Michael Zorc,yaptığı açıklamada Nuri’yi yeniden kadrolarına almaya sıcak baktıklarını söyledi.
Premier Lig takımlarından Liverpool kadrosunda bulunan fakat son dönemler forma şansı yakalayamayan İngiliz futbolcu Joe Cole, 2003 yılında kendisine dünya futbolu kapılarını açan ilk yuvasına yani West Ham United’a geri dönme hazırlıkları yapıyor. Chelsea, Lille ve Liverpool’da top koşturduktan sonra , Cole’un, West Ham United’a transfer olmasına kesin gözle bakılıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cole, yeniden West Ham forması giymenin büyük mutluluk olacağını söyledi. Joe Cole, Chelsea’de 7 yıl geçirdikten sonra, kiralık olarak Fransa’nın Lille kulübüne gönderilmiş; sezon öncesi de Liverpool ile anlaşma sağlamıştı. Ancak 56 kez İngiltere milli takımının da formasını giyen 31 yaşındaki oyuncu, Liverpool’da faaliyet gösteremiyordu.
Premier Lig’in 21. hafta mücadelesinde Chelsea, ligin son sırasında yer alan Queens Park Rangers’a 1-0 yenildi. Stamford Bridge’de oynanan karşılaşmada, bir dönem Chelsea ‘de top koşturmuş olan Shaun Wright-Phillips 78.dakikada kendi takımını zafere taşıyan ve eski takımını yenilgiye sürükleyen golü kaydeden isim oldu. Bununla beraber ligdeki ikinci galibiyetini alan QPR, puanını 13′e yükseltti fakat halen son sırada bulunuyor. Son 4 maçından galibiyetle ayrılan Chelsea’nin ise ligdeki mağlubiyet sayısı 4′e ve 38 puanda.
İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid’in Teknik Direktörü Diego Simeone, Arda Turan’ın takımdan ayrılacağı ve Premier Lig’teki birkaç takımla görüştüğü iddalarına yanıt verdi. Bir basın toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Diego; “Arda hakkında çıkan haberleri görmedim. Herkes istediği yorumu yapmakta özgür. Ancak Arda tüm yüreğiyle sahada mücadele eden oyuncularımdan biri. Bu yüzden onu hiçbir yere bırakmaya niyetim yok. Zaten kulübüyle kontratı devam ediyor şeklinde konuştu. Arda, bu sezon ligin ilk yarısında Falcao’nun ardından takımının en skorer ikinci oyuncusu olmuştu ve adı geçtiğimiz haftalarda Premier Lig takımlarından Arsenal ve Liverpool ile anılmıştı.
Real Madrid’de, Cristiano Ronaldo’nun durumu ise belirsiz. Geçtiğimiz aylarda kulüpte mutsuz olduğunu açıklayan Ronaldo’nun, takımdan ayrılmak isteyip istemediği konusunda hemen hergün basın organlarında yeni bir haber çıkıyor. Real Madrid ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Portekizli yıldız; “Kontratım konusunda çok konuşuldu. Artık bu konudaki sorulara yanıt vermeyeceğim. Çünkü kontrat yenilemem takımın en önemli konusu değil. Asıl önemli olan bir sonraki maçımızı kazanmamız. Ben de sadece kazanmaya odaklanmak istiyorum” şeklinde konuşarak hem basında kendisi hakkında sürekli çıkan ve gerçeği olmayan haberlere yanıt vermiş oldu hem de hala takımının yanında olduğunu gösterdi.