Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Öcalan’ın kitapları serbest!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Öcalan’ın kitapları serbest!

453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı. Aralarında Öcalan'ın da 3 kitabı bulunuyor
    AA
    ”3. Yargı Paketi”ndeki düzenleme doğrultusunda, 31 Aralık 2011’e kadar, Ankara mahkemeleri veya Bakanlar Kurulu kararıyla hakkında toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı bulunan 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı.

TMK’nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin aralarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 3 kitabının da bulunduğu 13 yasaklı kitabın, ”yasağının devamı” talebi hakimlikçe reddedildi.

”3. Yargı Paketi” olarak adlandırılan ve 5 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren kanunun 78. maddesiyle Basın Kanunu’na eklenen geçici madde, 31 Aralık 2011’e kadar mahkemeler, yetkili mülki idari amirlikleri ve diğer makamlarca basılı yayınlarla ilgili olarak verilmiş toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararlarının, kanunun yayımı tarihinden itibaren 6 ay içinde, yetkili ve görevli mahkemeden bu yasaklılığın devamı niteliğinde bir karar alınmamış olması durumunda kendiliğinden hükümsüz hale gelmesini öngörüyordu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderdiği listede yasaklı 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart bulunuyordu.

Yayın listesini inceleyen Basın Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, listedeki Sıkıyönetim Mahkemeleri, DGM ve CMK’nın 250. maddesiyle görevli mahkemelerce yasaklanan yayınlarla ilgili listeyi gereğinin takdiri için Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne göndermişti.

Kayral, TMK 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderilen yasaklı yayınlar dışındakilerle ilgili, mahkemeden ”yasağın devam etmesi” isteminde bulunmamış, kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

ÖCALAN'IN KİTAPLARI DA SERBEST

Kitapları inceleyen TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt’un, aralarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 3 kitabının da bulunduğu 13 kitap hakkında ”yasak kararının devamı” isteği, TMK’nın 10. maddesiyle görevli 3 Nolu Hakim Halil İbrahim Kütük tarafından reddedildi.
    Ret kararının, Basın Kanunu’nun ”el koyma, dağıtım ve satış yasağı”nı düzenleyen 25. maddesi doğrultusunda, ”usul eksikliğinden” verildiği öğrenildi.

Böylece, Ankara mahkemeleri veya Bakanlar Kurulu kararıyla hakkında toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı bulunan 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yakinda cikarsa Hic sasirmam ...

Şehitlerin kemikleri sızlıyor..

U T A N I N amerika KÖPEKLERI...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne serbest kalması bu adamı yakında mecliste göreceğiz, bunlar iyi günler.
    Next Ye-2600 Diseqc motor 120cm sab anten inverto black ultra lnb Mutant 51 4k

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sözlerim sadece yasak kitaplar hakkında:Gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler içinde kitabı suç unsuru sayan başka bir ülke yoktur.Yıllarca bu konuda da birinciliği kimseye kaptırmadık.Nihayet aklıselim galip geldi de bu utanç perdesini kaldırdık.İnşallah bir daha da aynı hatayı yinelemeyiz!
    Kitabı suç unsuru olarak algılayan bir zihniyet,özgür düşünceyi nasıl geliştirir?...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sözlerim sadece yasak kitaplar hakkında:Gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler içinde kitabı suç unsuru sayan başka bir ülke yoktur.Yıllarca bu konuda da birinciliği kimseye kaptırmadık.Nihayet aklıselim galip geldi de bu utanç perdesini kaldırdık.İnşallah bir daha da aynı hatayı yinelemeyiz!
    Kitabı suç unsuru olarak algılayan bir zihniyet,özgür düşünceyi nasıl geliştirir?...
    kitabı yazan terörist başı olunca, idam edilmeyip beslenen birinin, beslenmekle kalmayıp birde terörist enceklerine okuması için kitap yazması, gerçekten hazmı zor bir durum. :49:yoksa kitabın yasaklanmasına bende karşıyım... ama böyle bir durumdada iki ucu .oklu değnek oluyor afedersin.
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ilginç olan bir durum yok.
    Burası Demokratik Türkiye...
    Tabi bu demokrasi bizim milletin yanından hiç gecmiyor, o ayrı konu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Demokratik Türkiyeymiş şuan Türkiye demokratik diyen ya salakdır ya gerizekalı kitap konusuna gelince yasaklara bende karşıyım ama bu bebek katilinin kendi kitaplarıyla propaganda yapmasına da karşıyım..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Vaybe daha neler neler göreceğiz.! Bazı yasaklara HAYIR ama BEBEK KATİLİNİN yazdığı kitapları serbest bırakan POLİTİKACILARI buradan KINIYORUM.!!!!!!!!!!!! Bir ara Sn:Arınç birşeyler zırvalamıştı apo KÖPEĞİNE ev hapsi için o kadar çok tepki gelmiştiki hemen 360 derece döndü bizim gündemimizde böyle bir şey yok demişti.Kim ne derse desin geçmiş tarihlerde yapılan ve KAMUOYUNUN gözüne baka baka YALAN söyleyip biz İMRALI ile görüşmüyoruz diyen ve sonrada her şey ortaya çıkınca pişkin pişkin tavırlar sergileyenlerden her şey beklenir.Şimdi gözlerimin önüne geliverdi öcalan KÖPEĞİ mecliste gözünde gözlük partili sıralarda en önde aman ALLAH'ım sen koru yarabbi.
    Konu Dijitalci tarafından (08-01-2013 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Dijitalci Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Vaybe daha neler neler göreceğiz.! Bazı yasaklara HAYIR ama BEBEK KATİLİNİN yazdığı kitapları serbest bırakan POLİTİKACILARI buradan KINIYORUM.!!!!!!!!!!!! Bir ara Sn:Arınç birşeyler zırvalamıştı apo KÖPEĞİNE ev hapsi için o kadar çok tepki gelmiştiki hemen 360 derece döndü bizim gündemimizde böyle bir şey yok demişti.Kim ne derse desin geçmiş tarihlerde yapılan ve KAMUOYUNUN gözüne baka baka YALAN söyleyip biz İMRALI ile görüşmüyoruz diyen ve sonrada her şey ortaya çıkınca pişkin pişkin tavırlar sergileyenlerden her şey beklenir.Şimdi gözlerimin önüne geliverdi öcalan KÖPEĞİ mecliste gözünde gözlük partili sıralarda en önde aman ALLAH'ım sen koru yarabbi.
    ne kadar guzel ozetlemissin içimden gecenlere yazmissin sanki agzina saglik Dijitalci. O kadar piskinlerki hemen çark etmesinede biliyorlar ben oyle demek istemedim yanlis anlasildim su gerçekki milleti çok guzel uyutabiliyorlar nabza gore serbeti iyi veriyorlar adim adim bebek katilini ev hapsi oradan mejlise getirecekler onlarlakahramanca mucadele verenlerede içeriye aliyorlar

10. 08-01-2013, 21:48

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri