az önce cok şiddetli bir deprem oldu.
belki yıkıcı değil ama marmara geneli heryerden hissedildi.
Teşekkur: 0
az önce cok şiddetli bir deprem oldu.
belki yıkıcı değil ama marmara geneli heryerden hissedildi.
6.2 şiddetinde
uğultuyu duydum
telefonda kargo şirketi ile görüşüyordum. adam deprem oluyor felan dedi.
amerikadaki deprem enstituleri 5.7 olarak belirmeişler.
fakat 6.2 diyor bizimkiler.
deprem Ege Denizi'nde Çanakkale'nin 80-100 km açığında meydana geldi. Meydana gelen deprem özellikle Ege Bölgesi'nde oldukça şiddetli olarak hissedildi. İzmir ve Çanakkale'de paniğe kapılan vatandaşlar ev ve işyerlerinden uzaklaşmış
Uzmanlara göre Saros'daki depremin anlamı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgenin bu büyüklükte bir depremle daha önce karşılaşılmayan bir bölge olduğunu ifade etti.
“Ege’de ‘deprem gerdanlığı’ diye andığım Girit, Rodos, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, İzmir, Dikili, Çanakkale, Dedeağaç ve Kavala’da yaklaşık bir aydır deprem yoğunlaşması vardı. Bu bölgede bir süredir yanardağ çalışmaları yapıyoruz. Bu gerdanlığın üzerinde bir deprem olması beklentilerimizin arasındaydı.
Nitekim üç gün önce Saros Körfez’inde bugün depremin olduğu yerde 4.0 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Şu anda anlaşılıyor ki, o deprem bugünkü depremin öncüsü olarak ortaya çıkıyor.”
"Anadolu gergin" diyen Ercan yakın bir zamanda daha büyük bir deprem beklenmediğini de ifade etti.
Saros Körfezi'nde az kırılmış faylar olduğunu ifade eden diğer deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, yaklaşık 100 kilometrelik bir yüzeyin kırılması 10-12 kilometrelik bir kırıktan söz edebiliriz. En son bölgede 1912 yılında benzer bir depremin yaşandığını söyledi.
Konu zekı62 tarafından (08-01-2013 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir.
geçmiş olsun herkese
Ben Çanakkalede şiddetli hissetim![]()
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri