REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Öğretim elemanları mescide karşı çıktı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Öğretim elemanları mescide karşı çıktı

Giriş: 27 Aralık 2012
    Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda ''mescit'' yapılacağını belirten bir grup öğretim elemanı ve öğrenci eylem yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Morfoloji Binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Belek, Morfoloji Binası'nda mescit açılacağına ilişkin bilgi aldıklarını, bu bilginin yöneticileri tarafından da doğrulandığını söyledi.
    Mescit yapımının inanç özgürlüğüyle açıklanamayacağını savunan Belek, üniversitelerin aydınlanma yeri olduğunu ve dini yönetime karşı verilen mücadelenin sembolü olduğunu ifade etti.
    Kimsenin inançlarına ve bu inancı nasıl yerine getirdiğine karışılmaması gerektiğini anlatan Belek, üniversitenin içine cami ve mescitler yapılmasının bazı projelerin somut göstergesi olduğunu ileri sürdü.
    Morfoloji binasına mescit açılmasının, üniversitenin bilimle herhangi bir bağlantısının kalmadığının göstergesi olduğunu iddia eden Belek, yakında tüm bölümlerin içine birer mescit yapılabileceğini kaydetti.
    Fakültede öğrenim gören öğrencilerin farklı eksiklikleri bulunduğunu, binadaki derslik ve laboratuvarlar kapasitelerinin yetersiz olduğuna öne süren Belek, ''Kütüphane çok yetersiz. Öğrencilerin ders saatleri dışında çalışabileceği mekanlar sınırlı. Öğretim üyelerinin kullanacakları deney ve laboratuvar yok. Mescit yapılması planlanan odayı laboratuvar yapmak için başvurduk, ancak cevap alamadık'' dedi.
    Öğretim elemanları ve öğrenciler, basın açıklamasının ardından bir süre slogan atıp dağıldı.
    Kaynak: AA
    İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN,YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSIN.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şu memleketin hocalarına bak..bakta zihniyeti niyeti bir gör...avrupa ve amerikada birçok üniversitede küçük küçük kiliseler yani bizdeki tabiriyle mescitler varken akdeniz üniversitenin bir köşesine 20 veya 30 metrekarelik bir mescitin yapılmasının kime ne zararı var üstelik bugüne kadar kimseyi camiye veya mescite silah zoru ile ibadet yapması için sokulduğunu görmedim....üniversitenin mescit yapılacağı yere meyhane birahane veya bar yapıp burada zıkkımlanalım diye bu hocaya söyleseler ne labaratuvar nede öğrencilerin çalışabileceği alan derdi kimsenin umurunda olmazdı...olmazdı çünki bunlar birer bahane,mescit gündeme geldiya çeşitli gerekçeler nedenlerle yapılmaması için elin geleni yapacaklar....dünya üniversiteler sıralamasında kalite olarak yaptıkları ilmi araştırmalar adına bilim adına ne yapmışlar kaçıncı sıradalar,üniversitelerin gelişimi için ne yapmışlar,mezun ettikleri öğrenciler negibi bir buluşa icada imza atmış yoksa yılları hep layloylomlamı geçmiş...o üniversite yıllarca mescitsiz olarak ne gibi başarılara imza attı,bana yüz kol bacak naklinden başka örnek gösterebilirlermi,o nakillerin mazisi 2 yıl öncesine dayanıyor ve ferdi bir başarıdır.......varsın oraya mescit yapmasınlar,ibadet edecek öğrenci veya hoca varsın 100 metre 500 metre veya 1 kilometre ötedeki camide namazını kılsın fakat bunun karşılığında öğretim görevlisi hocanın dekana veya meb'e bir başarı sözü verebilirmi,bizi uçuracak bilim adamları yetiştirebilirmi...böyle bir sözü verebilmesi için bir büyükten fazlasını içmesi gerekir...onada maçası yetmez...
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hüseyin Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    şu memleketin hocalarına bak..bakta zihniyeti niyeti bir gör...avrupa ve amerikada birçok üniversitede küçük küçük kiliseler yani bizdeki tabiriyle mescitler varken akdeniz üniversitenin bir köşesine 20 veya 30 metrekarelik bir mescitin yapılmasının kime ne zararı var üstelik bugüne kadar kimseyi camiye veya mescite silah zoru ile ibadet yapması için sokulduğunu görmedim....üniversitenin mescit yapılacağı yere meyhane birahane veya bar yapıp burada zıkkımlanalım diye bu hocaya söyleseler ne labaratuvar nede öğrencilerin çalışabileceği alan derdi kimsenin umurunda olmazdı...olmazdı çünki bunlar birer bahane,mescit gündeme geldiya çeşitli gerekçeler nedenlerle yapılmaması için elin geleni yapacaklar....dünya üniversiteler sıralamasında kalite olarak yaptıkları ilmi araştırmalar adına bilim adına ne yapmışlar kaçıncı sıradalar,üniversitelerin gelişimi için ne yapmışlar,mezun ettikleri öğrenciler negibi bir buluşa icada imza atmış yoksa yılları hep layloylomlamı geçmiş...o üniversite yıllarca mescitsiz olarak ne gibi başarılara imza attı,bana yüz kol bacak naklinden başka örnek gösterebilirlermi,o nakillerin mazisi 2 yıl öncesine dayanıyor ve ferdi bir başarıdır.......varsın oraya mescit yapmasınlar,ibadet edecek öğrenci veya hoca varsın 100 metre 500 metre veya 1 kilometre ötedeki camide namazını kılsın fakat bunun karşılığında öğretim görevlisi hocanın dekana veya meb'e bir başarı sözü verebilirmi,bizi uçuracak bilim adamları yetiştirebilirmi...böyle bir sözü verebilmesi için bir büyükten fazlasını içmesi gerekir...onada maçası yetmez...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hocam acıklamalar hiç hoş olmamış.hangi millet olursa olsun herkesin bir inancı var.
    öte yandan cokda doğru soyledikleride var.üniversitelerin hali gerçekten içler acısı.ister rektör ü hükümet yanlısı olsun ,isterse başka fikirden ,hepside içler acısı.
    farkında iseniz tr de üniversiteler bilim yuvası olmaktan uzaklaştı.bunuda akp yapmadı.bunu sol kesim yaptı.hep kendini düşündü.tıp fakültelerinde hocalara para vermeyenlere kimse bakmadı.devlet hastaneleri zaten allahlık.
    akp bence bu konuda bir devrim yaptı.kendi düşüncesinde hoca bulumayınca özel hastanelere agırlık verildi.özellikle branş agırlıklı hasteneler çok başarılı oldu kanımca.bir yandan da hocalarımız bu hastanelerin başına geçti.

sosyal devlet nedense türkiyede uygulanamıyor.egitim,saglık,güvenlik kuralları tr de fikir ayrılığı yüzünden uygulanamıyor.bu kurumlarda sürekli siyaset agırlığı hissediliyor.üstelik körü körüne.olan hastalara vede mağdurlara oluyor.
    parası olmayan yatak bulamıyor.parası olmayan devlet hstanesinden sevk almıyor neler neler.şimdi hocamızın konuşmalarına bakıyorum da..
    ben bu konuşmaya vede acıklamaya hiçde ikna olmadım.chp sekreteri haluk koç kendisi cok ünlü bir hematolog dur. bakalım o ne diyecek merakla bekliyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Koskoca üniversitenin akademik kadrosundan bir yürekli öğretim üyesi çıkmış ve önceliklerini sıralamış.Ne yani her üniversiteye bir mescit açılınca,dünya sıralamasında saygın bir yer mi ediniyorsunuz? Saygınlık ibadetle değil,çalışmayala başarıyla olur.Mısırdaki El Ezher Üniversitesi,pozitif bilimin hangi dalında tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarıya imza attı? Bence en büyük ayıp,diğer akademisyenlerin suskunluğudur.Lütfen eğitimle ibadeti karıştırmayalım!...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Koskoca üniversitenin akademik kadrosundan bir yürekli öğretim üyesi çıkmış ve önceliklerini sıralamış.Ne yani her üniversiteye bir mescit açılınca,dünya sıralamasında saygın bir yer mi ediniyorsunuz? Saygınlık ibadetle değil,çalışmayala başarıyla olur.Mısırdaki El Ezher Üniversitesi,pozitif bilimin hangi dalında tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarıya imza attı? Bence en büyük ayıp,diğer akademisyenlerin suskunluğudur.Lütfen eğitimle ibadeti karıştırmayalım!...

ESAS BUNLARA Bakmak lazım !!

Rektörün danışmanı ‘02 Hacer’!

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Yavuz Coşkun, HCR Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş.’nin sahibi Hacer Özil Kirişçi’yi danışmanı yaptı. Kirişçi’nin AKP Gaziantep İl yönetiminde görev yapması, tartışmalara neden oldu. Bazı akademisyenler Kirişçi’nin danışmanlığa getirilme-sinden rahatsız oldu.

“Biri Bizi Gözetliyor” adlı yarışmada “02 Hacer” olarak ünlenen Kirişçi, son AKP kongresinde il yönetimine girdi. Rektör danışmanlığı görevini, “AKP yöneticisi” olarak devam ettirmesi dikkat çekti. Kirişçi’nin üniversitedeki kantini de işlettiği iddia edildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı zekı62 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ESAS BUNLARA Bakmak lazım !!

Rektörün danışmanı ‘02 Hacer’!

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Yavuz Coşkun, HCR Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş.’nin sahibi Hacer Özil Kirişçi’yi danışmanı yaptı. Kirişçi’nin AKP Gaziantep İl yönetiminde görev yapması, tartışmalara neden oldu. Bazı akademisyenler Kirişçi’nin danışmanlığa getirilme-sinden rahatsız oldu.

“Biri Bizi Gözetliyor” adlı yarışmada “02 Hacer” olarak ünlenen Kirişçi, son AKP kongresinde il yönetimine girdi. Rektör danışmanlığı görevini, “AKP yöneticisi” olarak devam ettirmesi dikkat çekti. Kirişçi’nin üniversitedeki kantini de işlettiği iddia edildi.

vaktiyle adalet bakanlarından birisi chp lileri (chp lilerin de alevi olanlarını) almayacağım da mhp lileri mi işe alacağım demişti.hatırlayın.
    şimdi sıra akp lilerde.bu rahatsızlık niye.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı selvi64 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    vaktiyle adalet bakanlarından birisi chp lileri (chp lilerin de alevi olanlarını) almayacağım da mhp lileri mi işe alacağım demişti.hatırlayın.
    şimdi sıra akp lilerde.bu rahatsızlık niye.

kardeş ; konumuz alevi ,fenni,sunni, değil ki ?

derdimiz ; Gaziantep_Rektörün danışmanı ‘02 Hacer’!

Akdeniz Üniversitesi vs vsRektörü

bunlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    "saygınlık ibadetle değil çalışma ile olur" lafı doğru bir laf.
    1-üniversiteye cami açılmasındaki sebep, üniversitenin aya mekik yollaması veya dünya sıralamasında rekorları altüst etmesi amacı için değil, namaz kılmak isteyenlerin uzak camilere gitmek zorunda kalmaması içindir.
    2-bugüne kadar hiçbir üniversitede cami,mescit yoktu da dünya sıralamasında önemli bir yeremi geldi? mescit açılırsa o geldiği yerde dahada gerileremi gider? daha gerisi varsa gitsin...
    3-mısırdaki el-ezher üniversitesi çok çok olmasada bizdekilerden daha başarılı. kazandığı başarı oradaki camidenmi acaba? değil tabiki. cenabı hak zenginliği istediğine ilmide isteyene verirmiş. çalışırsa olur. çalışmazsan saray gibi camide yapsan nafile.
    4-ülkede cami mescit gibi ibadethanelere karşı çıkanlara sebepleri ne olursa olsun katılmıyorum. (şayet gerek olmadığı halde cemaat kapasitesini karşılayan bir cami yanına bir tane daha yapılıyorsa karşıyım tabi.)
    onlara katılmadığımı böyle sakin ve seviyeli bir şekilde anlatmama rağmen karşı taraf seviyesiz ve şiddetli anlatmaya başlarsa kalaylarım. bu memleket eskisi gibi sadece onların babalarının çiftliği değil. 70 milyonun çiftliği. çoğunluk ne derse o olur. akedemisyenler meslekleri için çalışıp çabalasında yerde sürünen üniversiteleri bir kalkındırsın. bu tip meselelere kafa yormasınlar. mescit açılır, giden gider ibadetini yapar. gitmeyen işine bakar.

bilmeyenler için söyleyeyim "yapılmak istenen mescittir, cami değil. herhangi bir binanın boş odası olabilir. minaresi olmayabilir. minberi olmayabilir. bildiğin boş oda. namaz kılma odası gibi"

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart eee Arkadaşlar: Bu Büyük Mabet NE olacak

Eeee Arkadaşlar: Bu Büyük Mabet NE olacak ??

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) kampüsü içine yaptırılan ve kubbesi, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye’den büyük olacak cami inşaatı için şu ana kadar 3 milyon lira harcandı.

Toplam 18 milyon 500 bin Türk lirasına mal olacak

35 metre kubbe genişliği ile Türkiye'nin en büyük kubbeli camilerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii kapalı alanda 3500 açık alanda da 3500 cemaat kapasiteli olarak toplam 7000 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan tanıyor.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri