REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Doğalgaz zammı geri alındı

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Doğalgaz zammı geri alındı

    BOTAŞ, doğalgazda 2013 yılının ilk sürprizini gerçekleştirdi.


    Devletin sahip olduğu santrallere sattığı doğalgaza 1 Ekim'de yüzde 37 zam yapan BOTAŞ, bu zammı 1 Ocak itibariyle geri aldı. Zammın geri alınması, 1 Nisan'da uygulamaya girecek yeni elektrik tarifeleri üzerindeki doğalgazdan oluşan zam baskısını da azalttı.

    BOTAŞ, abone gruplarına göre doğalgazda farklı tarifeler uyguluyor. Konutlara sattığı doğalgazda, belli ölçülerde sübvansiyon uyguluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın dikkat çektiği gibi BOTAŞ, ‘pahalı alıp konutlara daha ucuza' doğalgaz satıyor. Buna karşılık BOTAŞ, yap-işlet-devret (YİD) ile kamu doğalgaz santrallerine görece yüksek fiyattan gaz satışı yapıyor. BOTAŞ, bu yolla finansman dengesini sağlamaya çalışıyor.

    EKİM'DE ZAM YAPILDI

    BOTAŞ'ın finansman yapısı, 2012 yılının son çeyreğinde tahminlerin ötesinde olumsuz işaretler vermeye başladı. Bunun üzerine BOTAŞ, devletin sahip olduğu santrallere sattığı doğalgaza 1 Ekim'den geçerli olmak üzere yüzde 37 gibi yüksek oranlı zam yaptı. Zamla birlikte santrallerde kullanılan 1000 metreküp doğalgazın fiyatı bin 40 TL'den bin 400 TL'ye kadar yükseldi.

    ZAM GERİ ALINDI

    BOTAŞ, 1 Ocak itibariyle bu zammı geri aldı. Enerji Bakanlığı kaynakları, geçen yılın son çeyreğinde yapılan zammın, BOTAŞ'ın finansman dengesini sağlamaya yönelik enerji KİT'leri arası bir işlem olduğunu belirterek, "Bu zamla birlikte öngörülen hedeflere büyük ölçüde ulaşıldı. Dengeler sağlandı. 1 Ocak itibariyle de zam geri alındı" dedi.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    şef benle da....k geçti bune ya nisan itibaren geçerli gelecek ekimde gene zam dimi kullanmıycağım zamn geri çek bravo

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    yıllardır dediğim bir şey var
    kışa girmeden elektrik ve doğalgaza zam yapılır.
    yaza girmedende doğalgaza ve elektriğe zam YOK diyerek mal oğlu mal olanların gazı alınır.

    1 ocakta çekilen zam, nisan ayında uygulanacak. ulan zaten doğalgaz nisandan sonra nasıl kullanılıyor.

    yine sinirlendim varya.
    şu doğalgaza zam yapıldıgında kuyruğa girip ön ödeme yapan gerizekalılar aklıma geldi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •