Barcelona’nın eski çalıştırıcısı Pep Guardiola, geçenlerde yaptığı açıklamada yeniden teknik direktörlüğe dönmek istediğini ve tercihinin de İngiltere Premier Lig’den yana olduğunu söylemişti. Guardiola, geri dönüşü ile ilgili olarak tek hedefinin gelecek sezondan itibaren Premier Lig’de bir takımı çalıştırmak olduğunu belirtmişti. Bu haberlerin ardından hangi takımı çalıştıracağı merakla beklenirken söylentiler ve basında çıkan haberler arasında Chelsea ve Manchester City’nin ismi geçiyordu. Barcelona ile 14 kupa kazanan Pep Guardiola, geçen sezonun sonunda görevinden ayrılmıştı. Önümüzdeki sezonun başına kadar futboldan uzak kalmak isteyen Guardiola’nın, hangi takımı çalıştıracağı merakla beklenirken “Guardiola Bayern Münih’te” haberi futbol dünyasında şok etkisi yarattı.
Kendi yaptığı açıklama ve isteği doğrultusunda Chelsea ve Manchester City başta olmak üzere Premier Lig ekiplerini uzun süredir peşinden koşturan Guardiola, kimsenin aklına gelmeyen hatta hakkında Bayern Münih’le görüştüğünü söyleyen en ufak bir haber bile çıkmadan, Bundesliga devi Bayern Münih’le anlaştı. Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenige yaptığı açıklamada “Pep Guardiola, birçok ünlü kulüp peşinden koşarken Bayern’i tercih ettiği için mutluyuz. Dünyanın en iyi teknik adamlarından biriyle anlaştık. Kendisinin burada çok başarılı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Bayern yönetimi, gelecek sezondan itibaren takımı çalıştırmaya başlayacak. Yönetim yaptığı diğer bir açıklamada Guardiola ile 2016 yılının Haziran ayına kadar sözleşme imzalandığını açıkladı. Bayern yönetimi, şu anda takımı çalıştıran Jupp Heynckes’in ise sezon sonunda emekliye ayrılacağını açıkladı. Heynckes yönetiminde geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Bayern, bu sezon Bundesliga’nın ilk yarısını en yakın rakibinin 9 puan önünde lider bitirmişti. Guardiola ile ikinci yarı ve önümüzdeki sezon hedeflerinide şimdiden çok yüksek tuttuklarını söyleyebiliriz.
Bomba haberi aldıktan sonra Sky Sports News’e bir açıklama yapan Beckenbauer, “Bayern’i kutluyorum. Guardiola’ya teklif yağdığından eminim. Ancak onlar büyük bir transfer başarısına imza attılar. Bu gelişmeye birlikte artık Bayern Münih’İn Real Madrid, Barcelona ve Manchester United gibi dünya devleriyle rahatlıkla başa çıkabileceğine inanıyorum.” diye konuştu.
Bu anlaşmanın hem Heynckes hem Bayern Münih hem de başarılı teknik adam Guardiola açısından çok yerinde olduğunu savunan Beckenbauer, “Heynckes’in son haftalardaki açıklamalarına baktığımızda bir tereddüt söz konusuydu. Ancak bu gelişmeyle birlikte soru işaretleri de ortadan kalkmış oldu. Heynckes de deyim yerindeyse kariyerini zirvede bitirmiş olacak.” ifadelerini kullandı. Beckenbauer açıklamasında son olarak Guardiola’nın Sportif Direktör Matthias Sammer’le beraber kulüpte çok sağlam bir altyapı oluşturacağına ve beraber iyi işler çıkartacaklarına inandığını da belirtti.
Yer imleri