Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Rusya Bu Türk Kadýnýný Konuþuyor.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Rusya Bu Türk Kadýnýný Konuþuyor.

Rusya'nýn resmi televizyonu 1.Kanal'de Antalya'da hiç tanýmadýðý bir felçli Rus çocuðuna 4 yýldýr annelik yapan Gülsüm Kabadayý'nýn öyküsü konu edildi. Ünlü Rus gazeteci Andrey Malahov'un sunduðu program katýlýmcýlarý gözyaþlarýna boðdu.

Yýllar önce trafik kazasýnda yaralanarak felç olan ve kimsenin henüz ismini bilmediði genci anlatan Malahov, Gülsüm Kabadayý'nýn annelik þefkatini ve fedakarlýðýný takdirle anlattý. Malahov, Umut ismi verilen gencin bir Rus vatandaþýndan Rusça kelimeler duyunca aðlamaya baþladýðýna da iþaret etti. Malahov, "Muhabirimiz, Antalya'da Umut'a Rusça bir þeyler söyledi. Gerçekten de Umut Rusçayý duyunca çok etkileniyor." dedi.

Programda önce Umut hakkýnda küçük bir belgesel niteliðinde film sunuldu. Görüntülerde ismini bile bilmediði gence annelik yapan Kabadayý'nýn konuþmasýna geniþ yer verildi. Kabadayý' "Her gün ona sabahlarý taze portakal sýkarak meyve suyu hazýrlýyorum. Onu buna alýþtýrdým, C vitamine çok ihtiyacý var, hastalanmamasý için. Önemli olan sevgidir" dedi.

Sunucu, Kabadayý'nýn 4 yýl önce hastanede gördüðü kimsesiz Rus çocuðuna sahip çýktýðýný ve sonra da evine alýp getirdiðini belirtti. Gülsüm Kabadayý, "Bir kader yazýsý. Ýlk kez onun gözlerine bakarken sanki anne al bana yaklaþ diyordu!" dedi. Kabadayý'nýn gencin iyileþmesi için akyalarýna masaj yapmasý, biberonla beslemesi ve yanaklarýndan kendi çocuðuymuþ gibi öpmesi görüntüleri seyircilerin duygulu anlar yaþamasýna sebep oldu.
    Kristina Altýndaþ isimli bir Rus kýz da, "Ben ona Rusça isimler söyledim ve baktým gözlerinden yaþ geldi." dedi.

Birinci Kanal muhabiri de Umut'a yaklaþarak, "Amacýmýz senin Rusya'daki yakýnlarýný bulmak" deyince felçli çocuk muhabirin elini sýkmaya baþlýyor.

Rus muhabir, "Umut beni eðer anlýyorsan, bu durumda dilini çýkar." deyince Umut dilini çýkardý.
    Belgeselde konuþmasýna yer verilen Antalya'daki görevli doktorlar da Türk annenin bir mucize oluþturarak Umut'u kýsmen iyileþtirdiðine dikkat çekti.

Belgeselde Türk kadýnýn 3 erkek çocuðunun da yeni kardeþleri Umut'a kardeþlik yaptýðýný ve yardým ettiðinin altý çizildi. Ýmam Hatip Okulu'nda eðitim aldýðýný söyleyen Karadayý'nýn oðlu Mehmet, Umut'un iyileþmesi için Allah'a bol bol dua ettiðini ve Kuran-ý Kerim okuduðunu anlattý. Filmde Türk ailenin Rus çocuðu için fedakarlýk yapmasý ve bol bol beslemesi programdaki Rus katýlýmcýlarý çok duygulandýrdý. Fedakar kadýnýn küçük oðlu Alihan, Umut'un yataðýný temizlerken, büyük oðlu Tunahan ise Rus kardeþinin yüzünü týraþ etti. Türk kadýnýn daha önce boþandýðý eþi Zekeriya'nýn da oðlu olarak gördüðü Umut'u her gün ziyaret ederek kendisine masaj yaptýðý ekranlara geldi. Zekeriya, "Ben öksüz büyüdüm." diyerek aðlayýnca program katýlýmcýlarýný aðlattý.

Belgeselde sofra baþýnda Karadayý'nýn Ýmam Hatipli oðlu Mehmet'in ve tüm aile üyelerinin ellerini açarak Umut için dualar okumasý ekrana yansýdý.
    Moskova'ya programa katýlan fedakar anne Karadayý'nýn stüdyoya girmesi büyük alkýþ aldý.
    Sunucu Malahov, "Sizin yaptýklarýnýzla, davranýþlarýnýzla bir çok siyasi ve diplomatlarýn yapamadýðýný yaptýnýz. Bu da Türkiye ve Rusya arasýndaki dostluðu kanýtladý! 4 yýldýr bir Rus çocuðuna anne olarak bakmak için bu gücü nerden buldunuz?" sorusunu yöneltti. Karadayý gözyaþlarýyla, "Rabbimden, devletimden, doktorlarýmdan ve Türk annelerinden buldum. Bunlar gerçekten de anlatýlacak kelimeler deðil. Devletime güvenerek çýktým ve devlet bana yardým etti. Allah'tan yardým istedim, Allah bana yardým etti." deyince salondan alkýþ aldý.

Fedakar kadýn mikrofonlara ; "Rabbim elimizden malý mülkü aldý. Þimdi Umut'u bize verdi. Bu bir mesajdýr. Zenginliðimizi alarak yerine Umut gibi mutluluk verdi. Ýyi ki Allah Umut'u bana verdi. O kadar mutluyum ki!" dedi.

Program konuðu ünlü Rus televizyon sunucusu Yelena Hanga, "Bu kadýn mübarek bir insan. Bu inanç muhteþem bir inanç! Ýnanamýyorum!" diyerek duygularýný aktardý.
    Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliði Kültür ve Turizm Müþaviri Celal Kýlýç da, "Umut dýþ görünüþ olarak Rus insanýna benziyor. Ýnanýyorum ki sizin programýnýz sayesinde kendi ailesini bulacaktýr. Programa katýlma amacýmýz, ailesine seslenerek çocuklarýnýn sað olduðunu göstermek ve ona kavuþmasýný saðlamak." diyerek her türlü yardýma hazýr olduklarýný belirtti.

Ünlü Rus siyasi uzman, eski milletvekili Sergey Markov da, "Çok duygusal, etkileyici!. Allah da bize böyle örnek..." derken gözleri dolarak sözlerini tamamlayamadý. Yönetmen Svetlana Vragova ise, "Ýnanýn Gülsüm'ün karþýsýnda diz çökmek istiyorum" ifadeleri ile þükranlarýný iletti. Diðer katýlýmcýlar Gülsüm'ün insanlýk örneði sergilediðini vurguladý.

MÝLLETVEKÝLÝ ELÝNÝ ÖPTÜ

Rus parlamentosu alt kanadý Duma milletvekili Roman Hodyakov, Karadayý'nýn ailesine ve Türkiye yönetimine Rus çocuðuna yaptýðý yardýmlarýndan dolayý çok teþekkür ettiðini ifade etti. Rus milletvekili, canlý yayýnda Türk annenin elini öptü.

Sunucu Malahov'un sorusu üzerine Gülsüm, "Ben onun öz annesine sesleniyorum: Cennet annenin ayaklarý altýnda. Ben de onu ikinci kere dünyaya getirmiþ gibi oldum. Ama onsuz kalabilecek miyim, onu teslim edebilecek miyim bilemiyorum. O benim çocuðum. Yýllardýr emek verdim. Ama inanýyorum ki Umut iki ülke arasýnda köprü olacak! Öz annesi de aðlýyor, çocuðuna kavuþmak istiyordur. Umut her ikimizin yavrusu olacak" dedi.

Malahov programýn sonunda Gülsüm anneye Matruþka hediye etti.

H.K: CÝHAN
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

allah razý olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Anadolu türk kadini, gülsüm ana ve umut verdigi oglunu seviyoruz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Birine "saygý" duyulacaksa,"þükran" sunulacaksa ve sadece bu yýlýn deðil,tüm yüzyýlýn annesi seçilecekse o anne Gülsüm Haným olmalýdýr.Bu topraklarda boran olur,kýþ olur,namerdi de boldur merdi de!Ama Gülsüm haným gibiler her toprakta ender olur.Bir baþkadýr benim memleketim!...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

analýk böyle bir þey iþte bizim türk kadýnlarý gibi evladýný baðrýna basan baþkasýnýn çocuðuna bile ana þevkati veren bir kadýn yoktur elleri öpülesi kadýn diye buna denir iþte.saðolasýn var olasýn türk kadýný.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri