Ehliyet sýnavý sonuçlarý Turkcell ile cepte
Milli Eðitim Bakanlýðý ve Turkcell, ehliyet sýnavý bilgilerinin cep telefonundan takip edilebilmesi için iþ birliði yaptý. Abonelik bedeli 1 TL olan servis ile Motorlu Taþýt Sürücü Adaylarý Sýnavýna (MTSAS) katýlmak için kayýt yaptýran sürücü adaylarý; sýnavýn yeri ve tarihinden sonuçlarýna kadar tüm bilgileri, cebe gelen SMS’lerle takip edilebilecek
Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell ile Milli Eðitim Bakanlýðý, Ehliyet Sýnav Sonucu Öðrenme Servisi için iþ birliði yaptý. Altyapýsý Ester firmasý, içerikleri ise Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan hazýrlanan bu Turkcell servisi, binlerce sürücü adayýnýn baþvurduðu ehliyet sýnavýna iliþkin tüm bilgilerinin, abonelerin cep telefonlarýna gelen SMS’lerle takip edilebilmesini saðlýyor.
Ehliyet Sýnav Sonucu Öðrenme Servisi’ne kayýt yapýldýðý andan itibaren sürücü adaylarýna;
- Sýnav ücretinin yatýrýldýðý bilgisi,
- Yazýlý Sýnavý Tarihi Bilgisi,
- Yazýlý Sýnavý Giriþ Yeri Bilgisi,
- Yazýlý Sýnavý Sonuç Bilgisi,
- Uygulama (Direksiyon) Sýnavý Tarihi Bilgisi,
- Uygulama (Direksiyon) Sýnavý Sonucu Bilgisi gibi bilgiler oluþtuðu anda otomatik olarak SMS ile ulaþtýrýlýyor. Abone, isterse bu bilgileri sorgulama yolu ile de öðrenebiliyor.
Yapýlacak tüm bilgilendirmeler, vergiler dahil toplam 1,00 TL ücret karþýlýðýnda cep telefonuna SMS olarak geliyor. Servise kayýt olan kullanýcýlar sýnav süreçleri tamamlanana kadar servisten yararlanabiliyor. Sýnav süreci tamamlandýktan sonra tüm kayýtlar otomatik olarak kapanýyor.
Nasýl kayýt olacaksýnýz?
Ehliyet Sýnav Sonucu Öðrenme Servisi’nden faydalanmak için mesajlarýn gönderileceði cep telefonu numarasýný kaydettirmek gerekiyor. Servise cep telefonundan kayýt yaptýrmak için EH boþluk TCKÝMLÝK NO yazýp 8383’e göndermek yeterli. (Örn: EH 12345678900)
Bir diðer kayýt yöntemi ise, MEB’e sýnav baþvurusu gerçekleþtirdikten sonra cep telefonuna gelecek ücretsiz davet mesajý sonrasýnda ONAY yazarak 8383’e göndermek.
Sisteme kayýt olduktan sonra istediðiniz zaman sorgulama yapabiliyor ve ehliyet sýnavýna iliþkin bilgi alabiliyorsunuz. Bunun için yine EH boþluk TCKÝMLÝK NO yazýp 8383’e göndermek yeterli. Yapýlan her sorgulama için vergiler dahil toplam 1,00 TL ücretlendirme yapýlýyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri