REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
19 sonuçtan 11 ile 19 arası

Konu: Balkonlardan antenler kalkacak konusu tekrar gündeme geldi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sağduyu enaz antenle çok eve ulaşımı öngörür.Bu da merkezi sistemi gösterir.Ama sorun bundan sonra başlar:Bir apartmanda herkes aynı kültür düzeyinde ya da aynı ilgilere sahip değildir.Pek çok aile için Türksat anteni yeterlidir;"Anlamadığım kanalları ben ne yapayım!" diye düşünür.Benim gibiler için ne kadar çok anten kursan yine de yetersizdir.Şu an 4 anten ve 2000 in üzerinde izlenebilir kanal var.Ama izliyor muyum? Hayır!Ben kanallar arasında dolaşmayı yani "zap" yapmayı seviyorum.Bu nedenle herkes ayaktayken ben ikinci Tv nin başındayım.Ev halkı yattıktan sonra da asıl tv nin mesaisi başlar.Bunun engellenmesi demek,benim tutuklanmam gibi bir şeydir.Her ihtiyaçtan kısar,tv de kanal sayısını artırmak tutkusundan asla vaz geçmem.Bu da benim zaafım. Bir ortayol,ama nasıl?...:49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sağduyu enaz antenle çok eve ulaşımı öngörür.Bu da merkezi sistemi gösterir.Ama sorun bundan sonra başlar:Bir apartmanda herkes aynı kültür düzeyinde ya da aynı ilgilere sahip değildir.Pek çok aile için Türksat anteni yeterlidir;"Anlamadığım kanalları ben ne yapayım!" diye düşünür.Benim gibiler için ne kadar çok anten kursan yine de yetersizdir.Şu an 4 anten ve 2000 in üzerinde izlenebilir kanal var.Ama izliyor muyum? Hayır!Ben kanallar arasında dolaşmayı yani "zap" yapmayı seviyorum.Bu nedenle herkes ayaktayken ben ikinci Tv nin başındayım.Ev halkı yattıktan sonra da asıl tv nin mesaisi başlar.Bunun engellenmesi demek,benim tutuklanmam gibi bir şeydir.Her ihtiyaçtan kısar,tv de kanal sayısını artırmak tutkusundan asla vaz geçmem.Bu da benim zaafım. Bir ortayol,ama nasıl?...:49:
    doğaçlama güzel bir yazı olmuş biraz kendimide görür gibi oldum bu yazıda ...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gündem değiştirmek için uydurulmuş gündem. kalitesiz kömür kullanım sonucu oluşan duman ve kötü kokuyu görmüyorlar mı ? bu pis havayı solumak zorundamıyız. asıl çevre sorunu budur. balkondaki anteni kaldıracak olanın marizine kayarım.
    Konu meydancı tarafından (04-02-2013 Saat 12:58 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart çanak antenler kaldırılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için başlatılan çalışmaların Yozgat’ta da uygulanacağı, bunun da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yürütüleceği öğrenildi.
    Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, her evin balkonunda ayrı ayrı bulunan çanak anten veya alıcıların ciddi manada görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı doğrultusunda RTÜK Başkanı Davut Dursun ile bir araya geldiklerini belirten Baş, bu rahatsız edici görüntüyü ortadan kaldırmak için Kurul ile birlikte komisyon oluşturarak çalışma başlattıkları dile getirdi.
    Baş, RTÜK’ün uygulamanın teknik yönleriyle ilgilendiğini ifade ederek, 2013 yılı içinde çalışmayı tamamlayarak, 2014′te uygulamayı başlatmayı planladıklarını, ses ve görüntü kirliliğini önleyici her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Baş, şöyle konuştu:
    ”Özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılacak binalarda merkezi sistem olacak. Mevcutlara da nasıl bir düzenleme getirebiliriz diye çalışmalar devam ediyor. Çalışmaya ilişkin tebliğ ya da yönetmelik şeklinde düzenleme yapmayı planlıyoruz. Uygulama Resmi Gazete’de yayımladıktan sonra da herkes buna uymak zorunda. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle her balkonda iki tane 3 tane anten olmayacak. Bu görüntü kirliliğine izin vermeyeceğiz. ‘İnsanlara ‘çanak anteni kaldır’ dediğiniz zaman kablolu yayın olması lazım. Kablolu yayın yoksa siz kimsenin görüntü alma hakkını engelleyemezsiniz. Zaten böyle bir şey söz konusu değil. Biz ne yapacağız. Mesela balkonlarda kötü bir görünümü bulunan, görüntü kirliliği oluşturan anteni oradan alacağız, çatıda uygun bir yere yerleştireceğiz. Özetle, çanakların binaların görünmeyen yüzlerine, mesela çatıya yerleştirilmesi için çalışma yürütüyoruz.”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yanlış bilgi vermeyin ya ;;Balkonlardan kaldırılacak ,isteyen yine çatıdan kullanabilecek ;
    Konunun başlığı yanlış anlaşılıyor..mutlaka değiştirilmeli 'Admınlerin dikkatine..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konular birleştirilmiştir.
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Balkonlardan antenlerin kaldırılmasına karşıyım. Çünkü aynı balkon anteninden 7-8 tane uydu yayını alanlar var. Örneğin ben nilesat ı seyretmek istiyorum. Merkezi antenle nasıl olacak? Ha onu da seyretme canım diyebilirsiniz. Fakat Dünya da herşey özgürleşirken bu kısıtlama niye. .......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bana göre antenlerin çatıya tek seferde montaj edilmesi güzel. Fakat bunun yanında IP TV ve Kablo TV yayınları yaygınlaştırılmalı ve bu sistemler üzerinden yayın yapan kanalların sayısı artırılmalı...
    Konu bykomedi tarafından (04-02-2013 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

merkezi sistem en iyisi çok harici kulananlar varsa onlarda çatıya kursun bence de doğrusu bu.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri