Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Ýþte Terim'in ifadesi!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon Giveup Ýþte Terim'in ifadesi!

Yaklaþýk 1 saatlik bir savunma veren Fatih Terim, þunlarý kaydetti;

Galatasaray-Orduspor maçýnýn devre arasýnda hakem Serkan Çýnar ile sözlü diyaloða girdiði için disiplin kuruluna sevkedilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Disiplin Kurulu'nda 1 saati aþkýn bir sürede ifade verdi.
    Terim ifadesinde hakem ile diyaloða girmenin yanlýþ olduðunu kabul ettiðini ancak hiçbir þekilde hakemin küfür ve hakaret sayýlabilecek nitelikte sözler sarfetmediðini söyledi. Terim, ifadesinde Serkan Çýnar'a yönelik þu sözleri söylediðini kabul etti ve ifadesini þu þekilde verdi:

"BU DÝYALOGTAN ÖTÜRÜ BENÝM CEZA ALMAM HUKUKA VE VÝCDANA SIÐMAZ"

"Bana raporunda küfür etti yazma zevkini tattýrmayacaðým dedim. Hiçbir þekilde þahsýna veya deðerlerine hakaret sayýlabilecek bir söz söylemedim. Her maçta olabilecek türden bir diyalogtu. Türkiye'de çok maçta benim konuþmamýn çok üstünde hakeme yönelik itirazlar oluyor. Bu diyalogtan ötürü benim ceza almam hukuka ve vicdana sýðmaz. Zaten hakem raporu da benim size verdiðim ifademi doðruluyor. Sözlerimin hiçbir hakaret niteliði yok. Maçýn tansiyonu ile aslýnda olmamasý gereken bir tepkim sözkonusu."

G.Saray Teknik Direktörü Terim'in hakem tarafýndan tribüne gönderildikten sonra oyuna müdahale ettiði þeklindeki suçlamaya karþýlýk ise "Oyuncum golü atmýþ, tribüne bana koþmuþ, gelme mi diyeceðim. Maçýn yüksek tansiyonu ile bizim bulunduðumuz tribünde hareketlenme oldu. Burak bana doðru koþtuðu için ben de onu tebrik ettim" þeklinde ifade verdiði öðrenildi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

PFDK Terim'in cezasýný açýkladý!

Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu sonucu merakla beklenen tarihi kararý açýkladý.
    Teknik direktör Fatih Terim'i sözlü olarak yaklaþýk 1.5 saat dinleyen kurul tecrübeli teknik adam için 3 maç yedek kulübesine ve soyunma odasýna girme yasaðýna hükmetti. PFDK ayrýca sevkedilen Hasan Þaþ'a 1 maç ceza verirken Ümit Davala ve Þükrü Hanedar'a ise yeterli unsurlarýn oluþmamasýndan dolayý cezaya gerek görmedi. Kurul ayrýca Terim'e 30 bin TL Hasan Þaþ'a da 10 bin TL para cezasý verirken verirken saha olaylarýndan dolayý sevkedilen G.Saray Kulübüne ise toplam 10 bin TLpara cezasý çýktý.

GALATASARAY'IN TEZÝ TUTTU!

Tüm Türkiye'nin ihraç sonrasý tribünden yedek kulübesi ile iletiþime geçmesi nedeniyle futbol disiplin talimatýnýn 51. maddesi kapsamýnda 'idari tedbire uymama' ihlalinden minimum 4 maç ceza almasý beklediði Fatih Terim ve diðer yardýmcý antrenörleri Hasan Þaþ ve Ümit Davala konusunda Galatasaray'ýn ortaya koyduðu sürpriz tez iþe yaradý.

Sarý kýrmýzýlý kulüp disiplin kuruluna verdiði yazýlý savunmasýnda 'futbol oyun kurallarý ve futbol disiplin talimatý 2. ve 95. maddelerini gerekçe göstererek müsabaka hakemlerinin sadece futbolcularý ihraç etme yetkisinde olduðunu iddia etti. Disiplin Kurulu da belkide tarihinde ilk kez hakemlerin teknik adamlarý ihraç etmesinin bir idari tedbir olmadýðý görüþünde birleþti. Bu ihlalden Terim ve yardýmcýlarýný cezalandýrmadý...

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nda yapýlan açýklamada;
    GALATASARAY A.Þ. teknik sorumlusu FATÝH TERÝM'in,müsabaka hakemine yönelik sportmenliðe aykýrý hareketi,ihraç sonrasý ve müsabaka esnasýndaki sportmenliðe aykýrý hareketleri ve ihraç sonrasý müsabaka hakemine yönelik sportmenliðe aykýrý hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMÝ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESÝNE GÝRÝÞ YASAÐI ve 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandýrýlmasýna, (oy çokluðu)
    Ayný müsabakada GALATASARAY A.Þ. antrenörü HASAN GÖKHAN ÞAÞ'ýn, müsabaka hakemine yönelik sportmenliðe aykýrý hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMÝ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESÝNE GÝRÝÞ YASAÐI ve 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandýrýlmasýna, (oy çokluðu)
    Ayný müsabakada GALATASARAY A.Þ. antrenörü ÜMÝT DAVALA hakkýnda, tedbire uymamaya iþtirak nedeniyle sevk yapýlmýþ ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlarý oluþmadýðýndan CEZA TAYÝNÝNE YER OLMADIÐINA,
    Ayný müsabakada GALATASARAY A.Þ. idarecisi ÞÜKRÜ HANEDAR hakkýnda, tedbire uymamaya iþtirak nedeniyle sevk yapýlmýþ ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlarý oluþmadýðýndan CEZA TAYÝNÝNE YER OLMADIÐINA" karar verilmiþtir.
    Terim, Galatasaray'ýn Orduspor ile oynadýðý maçýn devre arasýnda hakeme gösterdiði tepki nedeniyle tribüne gönderilmiþti. Deneyimli teknik adamla birlikte yardýmcýlarý Hasan Þaþ ve Ümit Davala ile idari koordinatör Þükrü Hanedar da disiplin kuruluna sevk edilmiþti.
    TERÝM SAVUNMASINDA NE SÖYLEDÝ?
    Galatasaray-Orduspor maçýnýn devre arasýnda hakem Serkan Çýnar ile sözlü diyaloða girdiði için disiplin kuruluna sevkedilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Disiplin Kurulu'nda 1 saati aþkýn bir sürede ifade verdi.

Terim ifadesinde hakem ile diyaloða girmenin yanlýþ olduðunu kabul ettiðini ancak hiçbir þekilde hakemin küfür ve hakaret sayýlabilecek nitelikte sözler sarfetmediðini söyledi. Terim, ifadesinde Serkan Çýnar'a yönelik þu sözleri söylediðini kabul etti ve ifadesini þu þekildee verdi:
    "BANA RAPORUNDA KÜFÜR ETTÝ YAZMA ZEVKÝNÝ TATTIRMAYACAÐIM DEDÝM"
    "Bana raporunda küfür etti yazma zevkini tattýrmayacaðým dedim. Hiçbir þekilde þahsýna veya deðerlerine hakaret sayýlabilecek bir söz söylemedim. Her maçta olabilecek türden bir diyalogtu. Türkiye'de çok maçta benim konuþmamýn çok üstünde hakeme yönelik itirazlar oluyor. Bu diyalogtan ötürü benim ceza almam hukuka ve vicdana sýðmaz. Zaten hakem raporu da benim size verdiðim ifademi doðruluyor. Sözlerimin hiçbir hakaret niteliði yok. Maçýn tansiyonu ile aslýnda olmamasý gereken bir tepkim sözkonusu."
    G.Saray Teknik Direktörü Terim'in hakem tarafýndan tribüne gönderildikten sonra oyuna müdahale ettiði þeklindeki suçlamaya karþýlýk ise "Oyuncum golü atmýþ, tribüne bana koþmuþ, gelme mi diyeceðim. Maçýn yüksek tansiyonu ile bizim bulunduðumuz tribünde hareketlenme oldu. Burak bana doðru koþtuðu için ben de onu tebrik ettim" þeklinde ifade verdiði öðrenildi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri