BM Genel Sekreteri’ne giriþimci kadýnlarýn el emeði ürünleri hediye edildi:
Turkcell’den Ban Ki-Moon’a oyalý yemeni
8 Mart Dünya Kadýnlar Günü öncesinde BM Kadýn Ofisi tarafýndan düzenlenen Kadýnlarýn Güçlendirilmesi Ýlkeleri etkinliði, Birleþmiþ Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un kapanýþ konuþmasý ile sona erdi. Özel sektörün, inovatif projeler üreterek kadýnlar için ekonomik ve sosyal hayatta fark yaratmasý hedefiyle düzenlenen etkinliðin kapanýþ oturumunda, Ban’ýn örnek gösterdiði en iyi dört uygulamadan biri Turkcell oldu.
Turkcell’i temsilen oturumda konuþan Koray Öztürkler ve beraberindeki heyet, toplantýnýn ardýndan BM Genel Sekreteri’ne Turkcell’in Ekonomiye Kadýn Gücü projesi kapsamýnda mikrokredi alan kadýnlarýn ürettikleri el emeði göz nuru ürünleri iletti. Turkcell’i kadýn odaklý projelerinin baþarýsýndan ötürü kutlayan Ban, Öztürkler’e Türkçe teþekkür etti.
Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell, Birleþmiþ Milletler Kadýn Ofisi (UN Women) tarafýndan organize edilen “Kadýnlarýn Güçlendirilmesi Ýlkeleri” (Women’s Empowerment Principles - WEPs) baþlýklý etkinliðin açýlýþ ve kapanýþ oturumlarýnda konuþmacý olarak yer aldý. Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler, konuþmasýnda Türkiye’de Turkcell öncülüðünde gerçekleþtirilen kadýn odaklý projeleri ve elde ettikleri sonuçlarý anlattý. Öztürkler’in hemen ardýndan söz alan Birleþmiþ Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, kapanýþ konuþmasýnda Turkcell’e kadýnýn sosyal hayatta güçlenmesine katkýda bulunan projelerinden ötürü takdirlerini iletti ve Türkçe teþekkür etti.
Öztürkler: “Diðer þirketleri bu ilkeleri hayata geçirmeye davet ediyoruz”
Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler, “Gün boyu süren toplantýlarda ‘Ýþ eþitliktir’ dedik ve kadýnlara yönelik ayrýmcýlýða son verecek projeleri tüm dünya ülkelerinin temsilcileriyle konuþtuk. Birleþmiþ Milletler Genel Sekreteri’nin bizzat kendi inisiyatifiyle oluþturulan “Kadýnlarýn Güçlendirilmesi Ýlkeleri”ne imza atan ilk Türk teknoloji þirketi olarak burada ülkemizi temsil etmekten gurur duyduk. Eþitlik önce evimizde baþlar. Turkcell Grup’ta çalýþanlarýmýzýn %50’sinin kadýn olmasý, yöneticilerimizin dünya ortalamasýnýn tam iki katý oranýnda %42’lerde olmasý çok önemli. Diðer þirketleri de WEPs’e imza atmaya ve bu ilkeleri samimiyetle hayata geçirmeye davet ediyoruz” dedi.
Ban: “Baþarýlý ve ilham verici örnekler”
Öztürkler’in konuþmasýndan sonra söz alan Birleþmiþ Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise “Göreve geldikten hemen sonra hayata geçirdiðim “Kadýnlarý Güçlendirme Ýlkeleri” (WEPs) ile sadece 3 yýlda büyük mesafe kaydettik. Brezilya’dan Türkiye’ye, Avustralya’dan Bangladeþ’e bu alanda önemli çabalar var. Az evvel baþarýlý ve ilham verici örnekleri dinlerken kýsa zamanda neler baþarýlabildiðini gördüm ve bundan büyük mutluluk duydum. Onlara gönülden teþekkür ediyorum. Kadýnlara mutlak eþitlik saðlamak için iþ ve politika dünyasýnýn liderlerinin kararlý olmasý þart. Bakýn ben görevime atandýktan sonra kadýn yönetici sayýmýzý yüzde 50 oranýnda arttýrmayý baþardým. Parlamentolarýnda hiç kadýn vekil olmayan ülkelerin baþkanlarý ile konuþup, ikna turlarý düzenledim. Kadýnlarýn eþit haklara sahip olmasý için erkeklerin bu konuda istekli olmalarý ve harekete geçmeleri gerekiyor” dedi.
Ban ki-Moon’dan Türkçe teþekkür
Turkcell’i; genç kýzlarýn eðitiminden giriþimci kadýnlarý teþviðe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðý ile birlikte gerçekleþtirilen kadýnlara yönelik þiddete karþý sýfýr tolerans kampanyasýndan “Ýþte Eþitlik” deklarasyonuna kadar pek çok projesinden ötürü kutlayan ki-Moon Öztürkler’e Türkçe teþekkür de etti.
Ekonomiye Kadýn Gücü’nden Ban Ki-moon’a hediye
Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler, BM Genel Sekreteri’ne Turkcell’in TÝSVA iþbirliðinde hayata geçirdiði Ekonomiye Kadýn Gücü projesi kapsamýnda mikrokredi alan kadýnlarýn hazýrlamýþ olduðu bir oyalý yemeni, keçe telefon kýlýfý ve el yapýmý mumdan oluþan hediye setini takdim etti. Etkinliðin ilk günü Ýsviçre ve Avustralya hükümetlerinin ev sahipliðinde açýlýþ, ikinci gününde ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile birlikte kapanýþ konuþmasý yapan Öztürkler projenin detaylarýný Genel Sekreter’e iletti.
Beyaz Saray baþdanýþmaný Jarrett müjdeyi verdi: “Obama kadýna yönelik þiddet yasasýný bugün imzalýyor”
Etkinliðin Beyaz Saray’dan da bir konuðu vardý. Deðiþimin bir kiþi ile baþladýðýný anlatan ABD Baþkaný’nýn Kadýndan Sorumlu Baþdanýþmaný Valerie B. Jarrett, Barack Obama’nýn istihdam ve ücretlendirmede kadýn erkek eþitliði saðlamada, þeffaflýk ve düzenli raporlamanýn þirketler üzerinde adaleti saðlayan baský unsuru olduðuna dikkat çekti.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri