Turkcell Global Bilgi, Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Fakültesi’nde eðitim gören 1 milyon 350 bin öðrencinin çaðrýlarýný karþýlayacak

Turkcell Global Bilgi Anadolu Üniversitesi ile Türkiye’de bir ilke imza attý

Turkcell Global Bilgi Anadolu Üniversitesi ile yaptýðý iþbirliði sonucunda Açýköðretim Fakültesi’nde eðitim gören toplam 1 milyon 350 bin öðrencinin çaðrýlarýný karþýlayacak. “Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Sistemi Etkileþim Merkezi” ile ayrýca Türkiye’de ilk kez bir üniversite, öðrenci iþleri için dýþ kaynak çaðrý merkezi kullanmýþ olacak.

Türkiye’nin lider müþteri iliþkileri yönetim merkezi Turkcell Global Bilgi Türkiye’de bir ilke imza atarak sektördeki öncü uygulamalardan birine daha imza attý. Anadolu Üniversitesi ile ortaklaþa yürütülen proje çerçevesinde, toplam 1 milyon 350 bin açýköðretim öðrencisi, açýköðretim sistemi ile ilgili Turkcell Global Bilgi’nin “Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Sistemi Etkileþim Merkezi’nden” hizmet alacak. Öðrenciler, merkeze Türkiye’nin dört bir yanýndan 444 10 26 numaralý telefon üzerinden ulaþabilecek.

Merkezde günlük ortalama 4300 çaðrý karþýlanýyor

Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Sistemi Etkileþim Merkezi’de, 5’i erkek, 33’ü kadýn toplam 38 çalýþan bulunuyor. Günlük ortalama 4300 çaðrýyý karþýlayan, aylýk ortalama 255 bin dakikalýk üretim gerçekleþtiren merkezde; öðrencilere açýköðretim sistemi ile ilgili; kayýt, kayýt yenileme, di***-yatay geçiþ, kimlik kartý iþlemleri, sýnav iþlemleri, büroda yapýlabilecek iþlemler hakkýnda bilgi, web tabanlý uygulama için destek ve kullanýcý þifre tanýmlama iþlemleri ile ilgili her türlü hizmet ve bilgi veriliyor. Çaðrý merkezi çalýþanlarýnýn %37’si lisans, %37’si önlisans, %26’sý ise lise mezunlarýndan oluþuyor.

Bahadýr Pekkan; “Türkiye’de bir ilke imza attýk”

Konuyla ilgili bir açýklama yapan Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadýr Pekkan Anadolu Üniversitesi iþbirliði ile Türkiye’de bir ilke imza attýklarýný vurgulayarak “Türkiye’nin en köklü ve baþarýlý üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi’nin, öðrencilerine daha hýzlý ve etkin çözümler sunmak adýna þirketimiz ile gerçekleþtirdiði iþ birliði bizleri çok mutlu etti. Bu, Türkiye’de bir üniversitenin ilk kez dýþ kaynak çaðrý merkezi kullanmasý açýsýndan önemli bir proje. Bu projenin bir parçasý olarak “Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Sistemi Etkileþim Merkezi”nde 14 yýllýk deneyimimiz ve bilgi birikimimiz ile öðrencilere en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde çalýþmalarýmýzý yürüteceðiz” dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydýn:
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydýn Açýköðretim Sisteminin 30 yýllýk büyük bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olduðunu ve bu deneyimin güçlü bir organizasyon yapýsý içerisinde gerçekleþtirildiðini belirterek, “sistemin merkezinde hep öðrencilerimiz oldu. Öðrenci odaklý hizmet kalitemizi artýrma yönünde sürekli geliþimi hedefledik. Etkileþim merkezi de öðrencilerimize hýzlý ve esnek olarak bilgilendirme ve yönlendirme iþlevlerimize güç kattý. Biz iletiþim aðýmýzý bürolar, etkileþim merkezi, internet ve mobil iletiþim gibi araçlarýmýzla bir bütün olarak görüyoruz. Hayata deðer katan mutluluklarý hedefleyen bizler için öðrencinin yanýnda olmak, hayatýný kolaylaþtýrmak olmazsa olmazýmýzdýr” dedi.