REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: 7. Gürcistan kanalı Türksat'tan ayrılıyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Warn 7. Gürcistan kanalı Türksat'tan ayrılıyor

Türksat AŞ yönetiminden radikal karar.

Türksat-3A uydusu 2 numaralı transponderde yayın yapan 7 Gürcistan televizyon kanalının (1TV, Rustavi 2, Imedi TV, Adjara TV, Maestro, TV 9 ve TV 25) bir yıl içinde SCPC (tekil) frekanslarını sonlandırması istendi. Ankara'ya çağrılan kanal yöneticilerine Türksat uydularından yayın için Gürcistan'da teleport işletmeciliği yapan Black Sea Sat firmasına yönelmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

2013 yılı başında gerçekleşen toplantı sonrasında Türksat'ın çağrısına ilk uyan ise TV 25 Batumi kanalı oldu.

Önümüzdeki günlerde sözleşmeleri bitecek 1TV (Georgian TV), Maestro ve TV 9 televizyonlarının SCPC frekanslarını boşaltarak 11881 V BSS paketinden şifresiz yayına başlamaları bekleniyor.

Türksat'ta yıllardır bulunan ve 42 derece Doğu ile özdeşleşen Gürcü kanallarından Imedi TV, Rustavi 2 ve Adjara TV'nin Türksat AŞ'nin ültimatomuna nasıl yanıt verecekleri bilinmiyor. Bu 3 kanalın Black Sea Sat firmasını tercih etmemeleri halinde Eutelsat (36 derece Doğu) veya SES-Astra (31.5 derece Doğu) uydu işletmecileriyle sözleşme imzalayacakları tahmin ediliyor.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Baldaemir Dost,ben bu haberin içeriğini kavrayamadım:Bir pazarlama ve işletim şirketi neye dayanarak "benden ayrıl ve kendi ülkende benzer hizmetleri sunan şu firmaya gitmelisin!"çağrısında bulunur ve yönlendirme yapar!Eğer Black See Sat fırmasının kuruluşunda Tüğrksat'ında katkısı ve sermayesi varsa anlarım.Yok bunların ayrılmasıyla daha uzun erimde yayınlarını sürdürecek ve bu frekansa daha yağlı müşteri gelecekse,etik olmamakla birlikte bunu da anlarım.Ama bu duruma akıl erdiremedim.Anlayan bir dost lütfen bir açıklama yapsın!..Saygılar...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

nede olsa gürcü kanalı...dediler herhalde

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yok ayrilmiyor ki Sadece tek bir frekansta birlesecekler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri