Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: TSK'nın Sırları PKK'ya Sızdırıldı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 TSK'nın Sırları PKK'ya Sızdırıldı

Askeri bilgi ve belge bulundurma suçuyla 49'u muvazzaf, 79'u tutuklu 357 sanıklı askeri casusluk davasında Pandora açıldı.

18 Nisan 2013 13:44
    [4538650]

Askeri bilgi ve belge bulundurma suçuyla 49'u muvazzaf, 79'u tutuklu 357 sanıklı askeri casusluk davasının üçüncü günü sakin başladı.
    Sabah saat 09.15 sularında İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya az sayıda tutuksuz sanık ve avukat katıldı. TRT spikerleri önceki gün kaldıkları 111'inci sayfadan itibaren iddianameyi okumaya başladı.
    Duruşmada fuhuş yaptırdıkları eskort kızlar aracılığıyla yüksek rütbeli subaylar ve işadamlarından devlet güvenliğini ilgilendiren çok sayıda gizli bilgi, belge, dijital materyal elde ettikleri iddiasıyla yargılanmalarına başlanan sanıkların Bilgin Özkaynak başkanlığında oluşturdukları suç örgütünün tüm verileri kriptolanmış Pandora adlı bir dosya sisteminde sakladığı belirtildi.
    Davanın bir numaralı sanığı ve örgütün lideri olduğu iddia edilen Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen ve şifreleri özel teknik imkanlarla kırılan Pandora adlı dosya sisteminin örgütün arşivi niteliğinde olduğu kaydedildi.
    İddianamede, Pandora'da örgütün hiyerarşisi ve işleyişi konusunda bazı bilgilerin yanında, binlerce kişinin fişleme bilgileri ve kişisel verilerinin, çok sayıda devlet güvenliğine ilişkin bilgi ve belgenin bulunduğu ve bunların örgüt tarafından depolandığı bilgileri yeraldı.
    TRT spikerlerince okunan iddianamede suç örgütünün amacı, işleyişi, çalışma şekli ve faaliyetleri ayrıntılı bir biçimde anlatıldı.
    Bilgin Özkaynak liderliğindeki suç örgütünün temel amacının çıkar elde etmek olduğu, özellikle TSK içerisindeki yapılanma sayesinde büyük bir güç ve çok geniş bir faaliyet alanına sahip olduğu belirtildi.
    İddianamede, örgütün Hükümet, TSK ve MİT başta olmak üzere bütün kamu kurumları aleyhine önemli bilgileri elde ettiği kaydedildi.
    İddianamede, suç örgütünün bu amacına ulaşabilmek adına her türlü yola başvurduğu belirtilerek şöyle denildi: "Hiçbir alanı boş bırakmamıştır. Elde ettiği illegal güç sayesinde her geçen gün etki alanını ve hedeflerini genişleten suç örgütünün adeta kamu kurumlarını bir ahtapot gibi sardığı operasyon sürecinde ortaya çıkmıştır. Suç örgütünün T.C. Hükümeti, TSK, MİT dahil olmak üzere hemen hemen bütün kamu kurumları aleyhine faaliyetler yürüttüğü anlaşılmıştır."
    Örgütün Pandora'da, hiyerarşisi ve işleyişi konusunda bazı bilgilerin yanında binlerce kişinin fişleme bilgileri ve kişisel verilerinin, çok sayıda devlet güvenliğine ilişkin bilgi ve belgenin bulunduğu ve bunların örgüt tarafından depolandığı da iddianameden okundu.
    Pandora veri tabanında bulunan koordinatörler bölümünde örgüt yöneticisi olduğu anlaşılan 9 kişinin isminin bulunduğu, Veri_1 isimli bölümde koordinatörlere bağlı faaliyet gösterdiği anlaşılan kişiler ile bu kişilerin örgüt adına temin ettikleri bilgi ve belgelerin yer aldığı; Veri_2 isimli bölümde örgüt adına faaliyet gösterdiği anlaşılan 52 eskort bayana ait bilgiler ile bu bayanların örgüt adına temin ettiği bilgi ve belgelerin bulunduğu; Veri_3 isimli bölümde ise örgütün hedefine alarak hakkında bilgi topladığı kişilere ait bilgiler ve örgüte bilgi ve belge temin eden kişilerin bilgileri ile bu kişilerin temin ettikleri bilgi ve belgelerin yer aldığı belirtildi.
    Örgütün profesyonel bir şekilde yapılandırıldığının vurgulandığı iddianamede, örgütün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gireceği muhtemel bir savaş düşünülerek düşmanın işine yarayacak tüm bilgileri topladığı iddiası da yer aldı.
    PKK KAMPLARI
    İddianamede suç örgütünün elde ettiği bilgileri PKK terör örgütüne ulaştırılmasını da sağladığı vurgulandı.
    Spikerlerin okuduğu bu bölümde, TSK'nın bildiği PKK kampları belgesinin PKKterör örgütünün işine yarayacağı, bu bilgiye ulaşan PKK terör örgütünün
    TSK'nın PKK kamplarına düzenleyeceği her türlü hava harekatını akamete uğratmak, başarısız kılmak ve zayiat vermemek için bilinen kamplarını boşaltacağı, yeni kamplar oluşturacağı veya ona göre tedbirler alacağı ifadeleri dikkat çekti.
    Duruşma salonunda bulunanlara spikerler tarafından iddianamede suç örgütünün amacının anlatıldığı bölüm de okundu.
    İddianamede, Bilgin Özkaynak liderliğindeki suç örgütünün temel amacının çıkar elde etmek olduğu, özellikle TSK içerisindeki yapılanması sayesinde büyük bir güç ve çok geniş bir faaliyet alanına sahip olduğu kaydedildi.
    Örgüt üyelerinin ele geçirdiği ve iddianamede yer bulan Pandora v.12\Veri1_Ek\Erdem Gül veri yoluna kaydedilen MİNİ İHA PPT isimli belge ile ilgili açıklamalar kısmında da, "insansız hava araçlarına (İHA) ait önemli bilgiler ile uçuş planları, gözetlenemeyen alanlar, İHA'ların zafiyetleri hakkında da bilgi var" şeklinde notlar düşüldüğü de iddianameden aktarıldı.
    Suç örgütünün 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) aleyhine YargıtayCumhuriyet Başsavcılığı'nca Anayasa Mahkemesi'ne açılan dava ile ilgili süreci takip ettiği bölümde iddianameden okundu.
    Örgütün işleyişi, metodları, hedefleri ve amaçlarını gösteren örgüt yöneticisi Narin Korkmaz'dan elde edilen 'Çalışma 1' isimli belge de salona aktarıldı.
    ÖRGÜTÜN LİDERİ ÖZKAYNAK BÜYÜK KULÜP ÜYESİ
    İddianamede suç örgütü lideri Bilgin Özkaynak'la ilgili bilgiler de yer aldı.
    İddianamede, 1980'lerde maddi durumunun iyi olmadığı, Büyük Kulüp'e girdikten sonra zenginleştiği belirtilen Bilgin Özkaynak'la Marmaris Yatch Marina ve denizcilik işletmeleri ile gerek iş dünyasında gerekse siyasi alanda çok güçlü bir yapısının bulunduğu, mal varlığı açısından da aynı oranda güçlü olduğu, milletvekili ve belediye başkanı adayı olduğu ancak seçilemediği belirtildi.
    Bilgin Özkaynak'ın aynı zamanda kamuoyunda seçkinler kulübü olarak bilinen Büyük Kulübe üye olduğu, burada belli bir etkinliğinin bulunduğu, gençliğinde sol örgütlerin toplumsal gösterilerine katıldığı, 1980'li yıllarda Topal Bilgin olarak gelir seviyesi düşük bir kişi olarak bilinmekteyken, o yıllarda birden büyük bir mal varlığı edindiği, hakkında 2000'li yılların başlarında silah kaçakçılığı ve akaryakıt kaçakçılığı suçlarından işlem yapıldığı, yurt dışında birçok irtibatının bulunduğu ve sık sık yurtdışına çıkarak birçok ülkede faaliyet yürüttüğü, özellikle Kanada'da yerleşik bir hayatının bulunduğu, operasyondan önceki süreçte Kanada'ya yerleşme niyeti olduğu kaydedildi.
    Belgede, bekar personel için bekar evlerinin kurulması, evlere gerekli kayıt sisteminin kurulması, anahtar veya kalem şeklindeki kameraların sürekli hazır olması, komutan ve amir konumundakilerle ilişkilerin artırılması, kritik belgelere ulaşacakların kontrol altında tutulması talimatları dikkat çekti.
    Duruşmaya öğle arası verildi. İddianamenin okunmasına öğle arasından sonra devam edilecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kürtler türkler eskiden kan kardeşti eskiden haçlıları bozguna uğratıyordu ne olduda bugün birbirinden nefret ediyor bunu yapanları biliyorsunuz türk halkını fakirleştirdi kürt halkını fakirleştirdi aç kaldı açıkta kaldı kıt kafalı oldu çoğuları kafayı yedi deli oldu şimdi bitane ağar başlı çıksa herşeyi anlatsa halkına diğer kürt cahillerine türk çahillerine bakın nasıl oyunlar oynandığını bilseniz pkk kaç yıldır dağ başında 30.40 yıl ondan önce kardeşti öyle birşey yoktu kim med tvyi çıkardı kim pkk başlarını çıkardı pkk başları hepsi aynı değişmiyor neden acaba yemin ederimki çoğu kişiyi tanıdıklarım var okullarını bitirdi dağa gittiler dediki ben orda üst olacam bunlar gittiler onları varya ağaca bağladılar haftalarça aylarca altına yaptılar öldüresiye dövdüler neler neler getirdi başalrına ve kaçtı zor kurtardı kendi onlardan askerlere teslim oldu birbuçuk yılsonra onu tekrar gördüm anlat ne oldu bu dünyada iyi olan yoktur dedi herkes kulanılıyor dedi önemli olan akıllanmak kafanı bir başkasına kullandırmamak ama görüyorsunuz ama gene inkar ediyorlar kendi tarafını hak diyerek doğru çıkartıyorlar gözle gören ancak buğrudur der hepinize söyledim gene söylüyorum pkkyı oluşturan gene türk ve kürt yahudilerdir alt tabaka insanları ilkel çahil olduğu için bilmiyor işte söylüyorum inanan inanır inanmayan kafanı taşa vursun üst tabakadakiler zenginler onlar zaten dünyaları herkez birbirlerini tanıyor hüküm sürüyorlar zaten hade saygılar arkadaşlar allah yardımcınız olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bir ülkenin Ordusuna ancak bu kadar zarar verilebilir.Dış güçler bunu yapamadı.Nato,ABD den sonra engüçlü ordumuz bu dedi.Ne etmeli,nasıl etmeli de Türkiyedeki İslami yapılanmanın önü açılmalıydı?Bedeli ne olursa olsun,bastırılmış duygular,sesi kesilmiş şeyhler,şıhlar ve derebeyler,kapısına kilit vurulmuş medreseler,sahte kuran kursları tekrar gün yüzüne çıkarılmalıydı.Bu başarıldı.Her olasılığa karşın Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesi de iğdiş edilmeliydi.Düzmece belgeler,gizli tanıklar,izinsiz telefon dinlemeleri ve hayali örgütler!...Olan oldu;bir ordunun yıkılışına tanık oluyoruz.Ne acı!...:49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bir ülkenin Ordusuna ancak bu kadar zarar verilebilir.Dış güçler bunu yapamadı.Nato,ABD den sonra engüçlü ordumuz bu dedi.Ne etmeli,nasıl etmeli de Türkiyedeki İslami yapılanmanın önü açılmalıydı?Bedeli ne olursa olsun,bastırılmış duygular,sesi kesilmiş şeyhler,şıhlar ve derebeyler,kapısına kilit vurulmuş medreseler,sahte kuran kursları tekrar gün yüzüne çıkarılmalıydı.Bu başarıldı.Her olasılığa karşın Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesi de iğdiş edilmeliydi.Düzmece belgeler,gizli tanıklar,izinsiz telefon dinlemeleri ve hayali örgütler!...Olan oldu;bir ordunun yıkılışına tanık oluyoruz.Ne acı!...:49:
    nasrettin hocanın evine hırsız girer...evde değerli nevar ne yok alır götürür....hoca eve gelip eşyalarının çalındığını görünce,komşulardan arkadaşlarından tanıdıklarından hırsızın eşgali vede bulunması için yardım ister fakat ummadığı tepkiyle karşılaşır....bazıları pencerenin kimileri kapının açık olduğunu,birkısmıda hırsızın bacadan girdiğini söyleyerek hocanın hırsıza davetiye çıkarıp tedbirsiz olduğunu söyleyip hocayı baskı altına alırlar....eleştirilerden bunalan hoca topluluğa hitap edip...doğru söylersiniz hoş söylersiniz,benimde belki kusurum ihmalim vardır ama HIRSIZIN HİÇMİ SUÇU YOKTU der....

ben 2006 yılında bu foruma üye oldum ve yazmaktayım...forum arkadaşlarım azçok benim fikrimi zikrimi eyilimimi ve düşüncelerimi bilirler,benim onları azbuçuk bildiğim gibi...topa silaha tüfeğe bombaya herzaman karşı oldum ve olacağım...bu ister legal ister illegal yolla olsun hepsine karşı olmuşumdur.insan ölümüne insanları öldürmeye istisnalar haricinde(toplu katliamlar,ırza ve mala tecavüz vs vs)bireysel vukaatlar haricinde karşışındayım.vicdanımda bunu söylüyor kuranıkerimde bunu söylüyor....

biz ülke olarak en son savaşımızı 1974'te yaptık yani 40 yıl önce yunanistanın arkasında durduğu kıbrıslı rumlara karşı..sonuçta trakyanın yarısı kadar bir toprak parçasını karşılığında binlerce mehmetçiği şehit vererek aldık.bu savaşın sebebi olarakta(şuan bizleri takmayan adam yerine koymayan yeri geldiğinde abuk sabuk konuşan,ceplerinde ingiliz pasaportu taşıyan sözüm ona soydaşlarımız için)kıbrıslı türklere yapılan zülümü sebeb gösterdik...yıllarca kendi vatandaşlarına zülmeden bir ülkenin savaş nedenine bak...eşi başını örtüyor diye vatandaşını ordudan atıp zülüm ettin,diğer vatandaşını solcu diye bir diğerini sağcı diye yıllarca zülmettin yetmedi bunlar bir partinin arkabahçesi deyip türbanlı öğrencileri üniversitelere almayıp zülmettin,kürt kökenli vatandaşlarımıza pkk'lı damgası vurup köylerini yakıp batıya sürgün edip zülümün A babasını yaptın,80 yılda zülmüne uğramadık hiçbir toplum kesimi kalmadı bir tek tsk hariç...1974'teki yarım porsuyon savaşımızdan sonra 40 yıl boyunca koca 1 milyonluk ordu ne yaptı...alt rütbedeki mensupları pkk ile savaşırken üst rütbedeki genarellerimiz hükümetlere nasıl darbe muhtıra yaparım derdindeydi,ordu içinde kendileri gibi düşünmeyenleri fişleyen hatta yemeyine zehir katılacağından korkup sefer tasıyla işine giden bir genelkurmay başkanın bu hali bile herşeyi apaçık bizlere anlatmıyormu(şuan yaşadığımız ergenekon ve balyoz davalarıda geçmiş dönemde kendilerini vatansever abidesi olarak gösterip perde arkasında yapmadık pislik bırakmayanlar ve onların işbirlikçi parti ve sözüm ona sivil toplum örgütlerinin silivride ne haltlar yediklerini ibretle seyrediyoruz...devletin hükümetine ve onun meclisine defalarca darbe yapıp birer askeri talimatname gibi muhtıra veren bu zihniyetin ve geleneğin adalet önünde hesap vermesinin yolunu açıp mahkemelere siyasi olarak destek olan tayyip erdoğan ve hükümetine son yıllarda bazı icraatlerini beyenmesemde bir tc vatandaşı olarak teşekkür ederim...ülkemin bundan sonraki yıllarda içerde vede dışarıda askerler tarafından darbe yapılmış bir ülke olarak gündeme gelmesini istemiyorum..herkezin insanca yaşayabildiği domokrasinin tam anlamıyla uygulandığı bir ülkenin arifesi olarak görüyorum bu günleri....çünki bu halk o günleri fazlasıyla hak etti...
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

PKK nın 30 yılda yapamadıgını 2 yılda akp yaptı bravo

pkk terör örgütü degil artık akp sayesinde

şehidine kelle gazisine çapulcu diye başbakan var

haburda çadır mahkemesinde hakim soruyor pkk lı katilr pişmanmısın

pkklı hayır pişman degilim isterseniz asın beni ben apo istedigi için geldim

hakim sen pişmansın ama farkında degilsin şuan o yüzden seni pişmanlık yasasından serbest bırakıyorum diyor mahkeme kayıtlarıda bu şekilde yazıyor

darbeci diye adlandıran emekli asker engin alan diyorki madem ben teröristtim tamam beni o zaman pişmalık yasından bırakın
    hakim olmaz sen devlet ve millet bütünlügü için tehlikelisin diyor ve bırakmıyor

tsk oldu pkk lı pkk oldu kahraman

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri