ALİ İBNİ EBİ TALİB RADIYALLAHU ANH .. RASULÜLLAH SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM İN ŞÖYLE BUYURDUGUNU RİVAYET ETMİŞTİR..
1. ömründen bereket alınır
2. suratından salihlerin siması .. iyilerin görüntürsü... silinir.
3. her ne amal işlerse ALLAH-U TE ALA ona mükafat vermez.
4. kendisi için göklere hiçbir dua yükseltilmez.
5. salihlerin duasında onum içn hiçbir nasib bulunmaz.
-ölüm sırasında kendisine isabet edeck olanlar-
1. şüphesiz ki o zillet ve hakarete ugramış olarak ölür.
2. aç olarak ölür.
3. susuz olarak ölür . -o dereceki dünyanın denizleri kendisine içirelecek olsa susuzlugundan kanmaz.
-kabrinda kendisine çarpacak olan azaplar-
1. kabri kandisine o kadar daraltılırki kaburgaları bir birine geçer.
2. kabri ona ateş olarak tutuşturulur da böylece o gece gündüz ateş közleri üzerinde döner durur .
3. kabrinde ona .kel pehlivan. adında bir yılan musallat edilir ki, onun iki gözü, ateşten tırnakları ise demirdendir herbir tırnagın uzunlugu bir günlük mesafededir o yılan ölüyle konuşurken ona ben kel pehlivanım der sesi çok gürültülü yıldırım sesi gibidir o ..RABBİM ..bana emretti ki sabah namazını terk ettin diye sana güneşin doguşundan sonraki zamana kadar vuracagım ögle namazını terk ettigin içinde seni ikindi vaktine kadar dövecegim ikindi namazınıda zayi ettigin içinde akşama kadar sana spoa atacagım akşam namazınıda terk ettigin içinde yarsıya kadar darbe indirecegim yatsı namazınıdan sebeb sabaha kadar darbeler indirecegim der, ona her darbeyi indirdiginde ölü yerin içine yetmiş arşın batar böylece kıyamet gününe kadar kabirde azaba ugrara durur , kabirde çıkacagı zaman kıyamet duragın karşılacakları ise
1. zor bir muhasebeye tutulmaktır.
2. ..ALLAH-U TE ALA..nın gazabına ugramaktır.
3. cehenneme sokulmaktır...------İBNİ ABBAS RADIYALLAHU AHN.... RASULLULLAH SALLALAHU ALEYHİ VE SELLEM... BANA HİTABEN BUYURDUKİ......EY İBNİ ABBAS..
.sabah namazını kılamyana melekler ey zarardaki kşi diye seslenir..
ögle namazını kılmayanada melekler ey vefasız adam diye hitab ederler.
ikindi namazını klımayana ise melekler ey nanakör diye ses verirler.
akşam namazını kılmayanade melekler ey hakkı örtbas edici şahıs diye seslenirler .
her kim yatsıyı kılmazsa onada melekler ey .ALLAHIN..rahmetinden ümit kesmiş kişi ..RASULLÜLAH S.A V. senden uzaktır şeklinde çagrıda bulunurlar...
melekler sabah namazını terk edene ey facir.. fisku fücur işleyen kötü adam der
ögle namazını terk edene ey hasir dünyada ahirette karlarını kaybederek en büyük zarar ve ziyana ugrayan kişi derler
ikindi namazını terk edene ey asi ..RABBİNİN.. en büyük emrine karşı gelen günahkar kimse derler
akşam namazını terk edene ey .KAFİR. ........RABBİNİN.... bunca nimetine nankörlük edip de onları şükranla karşılamayan adam derler
yatsı namazını terk edenlere de ey ziyankar ..ALLAH.. da seni zayi etsin diye beddu ederler .... arkadaşlar bunların daha kapsamlısını MUSATAFA ÖZŞİMŞEKLER HOCA EFENDİNİN . youtubede bu konu hakkında videosu vardır izlemenizi tavsiye ederim tebii farklı konulardaki videolurı pas geçmeyelim tv 5 kanalında her perşembe şu an yayın saati 21 10 sırasında canlı yayında oluyor türksat 3a 12729 h 30000 fec 5-6 dsmart 134 kanal digitürkte ve teledünyada varmı bilmiyorum....ALLAH.. dinleyip ibret alanlardan eylesin.... nice insanlar var sabah güneşini görürler ama akşam güneşini göremezler.. nice insanlar var akşam güneşini görüpde sabah güneşini göremezler....

NAMAZ KILMAMANIN ZİNA VE CİNAYETTEN DAHA BÜYÜK GÜNAH OLUŞU
İBNİ HAZMrahimehullah demiştirki

şirk koşmaktan sonra namazın vakti çkıncıya kadar kılınmamasından ve haksız yere bir mümini öldürmekten daha büyük bir günah yoktur...

İBNÜ L CEVZİ rahimehullah ın da beyenı vechile İBNİ HAZM rahimehullah bu sözü bir sened mesabesindedir zira o en büyük alimlerden biridir

bir vakit namazın vaktinden çıkartılması şirkten sonra adam öldürmekten bile önce gelen en büyük günah ise ya hiç kılmamanın ne büyük günah oldugunu siz düşünün..

ABDULLAH İBNİ ÖMER EBİ BEKR radıyallahu anh.... fetava... isimli eserinde şöyle demiştir namazı tamamen terk eden yahut bazen ihlal eden hatta bir vakit namazı dahi kasten terk eden kişi bütün alimlerin ittifakıyla fasık sayılmıştır ve bu kişinin imansız ölmesinden endişe edilir ..ALLAH U TE ALA.. muhafaza eylesin..

rivayete göre israilogularından bir kadın MUSA aleyhisselam a gelerek ey .ALLAHIN.. peygamberi ben çok büyük bir günah işledim şimdi ..ALLAH U TE ALA.. ya tevbe ettim benim için ..ALLAHA.. yalavarda günahımı bagışlasın ve tavbemi kabul etsin dedi
MUSA aleyhisselam ona senin günahın nedir deyince o
ey ALLAHIN peygamberi ben zine ettim ve bir çocuk dogurdum sonra onu öldürdüm dedi
bunu duyan MUSA alayhisselam
ey kötü kadın çık git gökten bir ateş inip de senin ugursuzlugun yüzünden bizide yakmasın deyince kadın kalbi kırık bir vaziyette onun yanından çıktı
bunun üzerine cebrail aleyhisselam inerek
ey musa RAB TE ALA sana soruyorki
o tevbe eden kadını niçin geri çevirdin ondan daha kötüsünü bulamadınmı deyince musa alayhiselam
ey cebrail bundan kötüsü de kimmiş dedi o da
KASITLI OLARAK NAMAZI TERK EDENDİR DEDİ..

Namazi kazaya birakanlarin her vakte karşilik ****en sene cehennemde kalacagi

her kim vakit geçinceye kadar namazi terk ederse cehennemde ****en sene azap edilecektir

diger rivayette kaza etsede buyurulmuştur
kabbani rahimehullah in takriratindaki nakiline göre ibnü abdisselam rahimehullah
kasten kazaya kalan bir namazin cehennemden başka bir keffareti yoktur demiştir

bu haberde geçen hukub tabiri ****en sene demektir her sene üç yüz altmiş beş gün kabul edilip ahiretin her bir günü ise dünya senelerinden bin sendir yani bir vakit namazi birakmak öyle büyük günahtir ki ..ALLH U TE ALA .. onun cezasini tam olarak verecek olsaydi elbette kuluna bu kadar sene azap ederdi

velakin tevbe edip kaza eden kuluna ceza vermeyerek iyilikte bulunacaktir..

şimdi bazı insanlar bunlar dindar geçinler der tamam be sen cennete girde kapıyıda kapat bizide alma da bize karışma vs. çok duyduk önemli degil freni patlamış kamyon gibi girin cehenneme denilseydi bugün islam bu kadar büyük cografayda olamazdı her müslüman din kardeşini dilini döndügü kadar teblig etmeli ama karşıdakinin dili kuvvetlidir sonra sen dinden çıkarsın DİKKAT ET hiç bir şey bilmiyorsan kardeşim şu içkiyi içme gel namaz kılalım vs en azında ufak ufak teblig edin saygılar..