Birinci Lig Kulüpler Birliði Vakfý, Ýstanbul'da yaptýðý toplantýda, Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu Baþkanlýðý'na aday olmasýný benimsedi.
Conrad Otel'de yapýlan ve 3 saat süren toplantýnýn ardýndan, diðer kulüp baþkanlarýyla birlikte açýklamada bulunan vakýf ve Galatasaray Kulübü Baþkaný Özhan Canaydýn, "Yapýlan oylamada, aðýrlýklý olarak Sayýn Haluk Ulusoy isminin Futbol Federasyonu baþkanlýðýna aday olmasý benimsendi" dedi.
Canaydýn, kendisi de dahil olmak üzere 17 kulüp baþkanýnýn katýlýmýyla gerçekleþtirilen toplantýda, önce federasyon baþkanlýðý için mevcut adaylarýn dýþýnda bir aday olup olmadýðýný araþtýrdýklarýný, sonra da birliðin içinden baþka bir aday olup olmayacaðýný tartýþtýklarýný ifade etti.
Deðerlendirmeler sonucu yapýlan oylamada, aðýrlýklý olarak Haluk Ulusoy isminin benimsendiðini anlatan Canaydýn, "Bütün diðer adaylara baþarýlar diliyoruz. Verdiðimiz karar hayýrlý olsun. Türk futbolu inþallah verilen bu tip kararlarla ileriye adým atacaktýr" diye konuþtu.
Baþkan Canaydýn, "Oylamada kaça kaç çýktý" þeklindeki soruyu yanýtsýz býraktý.
• Taban Birlikleri de Haluk Ulusoy'u destekleme kararý aldý...
Kulüpler Birliði Baþkan Vekili ve Ankaraspor Kulübü Baþkaný Hilmi Gökçýnar da demokratik bir ortamda her þeyi tartýþarak sonuca varýldýðýný kaydederek, "Sonuçta çýkan ismi deklere ettik. Yapýlan oylama sonucunda Haluk Ulusoy çýktý" diye konuþtu.
Ayhan Bermek'in Kulüpler Birliði kararýna yorumu
Haluk Ulusoy'a Kulüpler Birliði'nden gelen desteðe raðmen diðer aday Ayhan Bermek ise yarýþa devam edeceðini söyledi.
Bermek "Kulüpler Birliði'nin aldýðý karara saygý duyuyorum. Bu samimi bir duygu. Ama seçim sandýðýna emin adýmlarla ilerliyorum. Polemiklerle deðil, köklü çözümlerle ilerliyorum. Programlarým hazýr, liste çalýþmalarýn sona doðru gidiyorum. Genel kurul için gereken 50'nin üzerinde imza masamýn üzerinde hazýr durmaktadýr, sayýlarý da git gide artmaktadýr. Artý 1. lig kulüpleriyle temas etme hakkým olmuþtur." dedi.
• Bakan Þahin'den, Haluk Ulusoy deðerlendirmesi...
• Þenes Erzik’e VIP destek...
HALUK ULUSOY: ADAY OLABÝLÝRÝM AMA...
Futbol Federasyonu eski baþkaný Haluk Ulusoy, Anayasa Mahkemesi'nin dün ''Federasyon baþkaný olmak için üniversite mezunu olma'' þartýný kaldýrmasý üzerine, aday olabileceðini açýkladý.
"Baþkanlýða hazýrým ama"...
"Baþkanlýðý hazýrým" diye konuþan Haluk Ulusoy Kulüpler Birliði'nin tek isimde birleþmesini ve bu adayýn seçime tek aday olarak girmesini istedi.
Ulusoy, Türkiye Spor Yazarlarý Derneði'nin Levent'deki merkezinde bir basýn toplantýsý düzenleyerek, adaylýðýný kýsýtlayan yasal düzenlemenin anayasa mahkemesinin dünkü kararý ile ortadan kalktýðýný ifade ederek, ''Huzurunuzda Türk yargýsýna minnetlerimi sunuyorum. Ülkemizin bir hukuk devleti olduðunun güzel bir örneði olmuþtur. Özgürlükleri güçlendiren iyi bir uygulama olmuþtur. Sayýlarý milyonlarla ifade edilen üniversite mezunu olmayan herkesin önü açýlmýþtýr. Demokrasinin sade insanlarýn rejimi olduðu bir kez daha kanýtlanmýþtýr'' dedi.
Türk futbolunun bugün içine düþtüðü durumun þahsýna özel sorumluluklar yüklediðini kaydeden Ulusoy, ''Mesele zor, zahmetli, karmaþýk ama çözümsüz deðildir. Gün, kimin kimden kaç oy aldýðý gün deðildir. Gün birlik beraberlik günüdür, kongreyi kimin kazandýðý gün deðildir. Kongere tek adaylý olmalýdýr. Yarýþma parçalanmak getirecekse, güç kaybettirecekse fayda yerine zarar verecektir. Bu noktada Kulüpler Birliði Vakfý'ný göreve davet ediyorum. Kulüpler birliði birlik içinde olup, bölünmez, parçalanmaz tek bir yumruk halinde þahsýmý göreve davet ettiði takdirde, taban birlikleri de beni aday olarak gösterirse sorumlu davranacaðým. Görevden kaçmam. Türk futbolunu hep birlikte ayaða kaldýrmak mecburiyetindeyiz.''
''Çok adaylý seçim yarar getirmez''
Haluk Ulusoy, Türk futbolunun geldiði noktada çok adaylý seçimin bir yarar getirmeyeceðini ileri sürdü.
Çok adaylý seçimi 1.5 yýl önce yaþadýklarýný ifade eden Ulusoy, ''1.5 yýl önce gördük ve neler kaybettirdiðini yaþadýk. Kamplara dönmüþ ve çatýþmalara sahne olmuþ bir seçim, 6 ay veya 1 yýl sonra yeniden bir seçimi getirir. Türk futbolu dibe vurmuþ durumda, yeni kaos yaratýlmamasý için tek aday olmalýdýr. Aslýnda demokrasiler için çok adaylý seçimler iyidir. Ama gün o gün deðildir'' ifadesini kullandý.
"Kimsenin listesinde yer almam"
Futbol Federasyonu eski baþkaný Haluk Ulusoy, 7,5 sene Futbol Federasyonu baþkanlýðý yapmýþ bir kiþi olarak kimsenin listesinde yer almayacaðýný açýkladý.
Ulusoy, Türkiye Spor Yazarlarý Derneði'nin Levent'deki merkezinde düzenlediði basýn toplantýsýnda, Avrupa Þampiyonasý, Dünya Kupasý ve Konfederasyon Kupasý'nda Türkiye'yi temsil ettiðini ve futbolu yönettiðini ifade ederek, þöyle konuþtu:
"Bu dönemde 600'den fazla milli maç organizasyonu yaþandý. 1, 2 ve 3. lig maçlarý toplamý 20 binin üzerindedir. Dünya 3., Avrupa Þampiyonasý'nda çeyrek final ve Konfederasyon Kupasý 3.'lüðü tecrübesini yaþadým. Tecrübelerimin büyüklüðü þahsýma büyük sorumluluklar yüklemektedir. 7.5 yýl baþkanlýk yapmýþ birisi hiç kimsenin listesinde asla ve asla olmaz. Ancak Haluk Ulusoy'un listesine girerler."
"Görevden kaçmam"
Futbolun içine düþtüðü bu durumdan kurtulmasý için, devlete, federasyona, kulüplere ve medyaya büyük görevler düþtüðünü belirten Ulusoy, bu 4 gücün birlikteliðinin olmazsa olmaz þart olduðunu kaydetti.
Bu düþüncelerini yazýlý olarak kulüp baþkanlarýna faksla geçeceðini anlatan Ulusoy, Kulüpler Birliði Vakfý ve taban birliklerinin öðleden sonra alacaðý kararlarýn kendisinin adaylýk kararýný yönlendireceðini söyledi.
Ulusoy, þöyle devam etti:
"Sorumlu davranacaðýmý, Türk futbolunda birlik beraberlik günü olduðunu, yeni bir kaosa meydan verilmemesi gerektiðini vurguluyorum. Herkes üzerine düþen görevi yapmalý. Herkesin bir çatý altýnda birleþmesi gerek, Türk futbolunu hep birlikte ayaða kaldýrmak mecburiyetindeyiz. Ben sorumluluðu taþýmak istiyorum. Haluk Ulusoy bu iþin adamý deniliyorsa, eski þaþalý günlere dönecek deniliyorsa, herkes elini taþýn altýna koymalý ben görevden, kaçmýyorum, göreve hazýrým."
Fatih Terim'in durumu
Milli Takýmlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in durumu hakkýndaki bir soru üzerine Haluk Ulusoy, göreve gelmeleri halinde buna yönetim kurulu olarak karar verebileceklerini söyledi.
Fatih Terim'in baþarýlý olmuþ bir kiþi olduðunu kaydeden Ulusoy, "Kendisinin baþarýlarýyla her zaman övünmüþ bir kiþiyim. Ön yargýlý davranmak bize yakýþmaz. Göreve gelirsem, kendisi hakkýnda yönetim kurulu olarak karar veririz" dedi.
Ayhan Bermek'e sert çýkýþ
Adaylýðýný açýklarken, "Adalet" kavramýný ön plana çýkaran Ayhan Bermek'e isim vermeden çok sert bir çýkýþ yapan Ulusoy, "Ben adaletten þeffaflýktan bahsetmiyorum, bahsedenleri de kýnýyorum" ifadesini kullandý.
Haluk Ulusoy, ismi baþkan adaylarý arasýnda geçen Þenes Erzik'in Türkiye'ye büyük hizmetlerinin geçtiðini ve kendisiyle ayný gemide kader birliði yaptýklarýný anlatarak, þöyle devam etti:
"Bu isim kim olursa olsun, Þenes bey, Ayhan, Ahmet, Hasan önemli deðil. Biz Türk futbolunu el birliði ile yukarý çýkartýlým. Ben destek vermeye hazýrým. Türk futbolu dibe vurmuþtur, bunun aksini iddia edecek kimse varmýdýr? Bunu daha kötüye götürmemeliyiz. Güçlü bir isim bulup onun etrafýnda buluþalým. Ben seçime girersem alýrým, Türk halký Haluk Ulusoy'u istiyor. Ben Türk halkýnýn içinde gözünün içine bakarak geziyorum, kafam önümde gezmiyorum. 7.5 yýlda futbola altýn çaðýný yaþattým, Türkiye'yi sokaklara döktüm. Emeði olan herkese teþekkür ederim.
Ben ülkeme 24 saat hizmet ettim, uzaktan kumandayla yönetmedim, kamplarda yattým, kamp yemeði yedim, çocuklarýmdan ailemden iþimden eþimden feragat ettim. Millet para peþinde koþarken ben en verimli çaðýmda top peþinde koþtum. Ülkem bunu biliyor. Ülke futbolunu yukarýya taþýyacak kim olursa olsun, ben onunla olurum.
Þimdi 'Adalet' deniliyor, bundan önceki tüm baþkanlarýn hepsi adaletliydi. Geçmiþe saygýsý, olmayanýn geleceðe saygýsý olmaz. Geçmiþe vefasý olmayana Allah gelecekte hiçbir baþarý vermez. Bunu esefle kýnýyorum. Adalet kurulacakmýþ, yokmuydu, Þenes beyin, Levent Býçakçý'nýn zamanýnda adalet yokmuydu, hepsi Türk futboluna hizmet vermek için çalýþtýlar. Bundan sonra gelecekler de hata yapar ama bilerek hata yapma lüksleri yoktur."
"Yepyeni liste"
Ulusoy, henüz yönetim kurulu için liste çalýþmasý yapmadýðýný kaydederken, yepyeni isimlerden oluþan bir liste ile göreve talip olacaðýný dile getirdi.
Ulusoy, "Haluk Ulusoy bu göreve layýk görülürse, tekrar istenirse, her þeyiyle yepyeni bir yönetim kurulu oluþacaktýr. Benimle birlikte yola çýkan, sýrt sýrta mücadele veren arkadaþlarýmýn feragatýný biliyorum. Kimse görev istemiyor. Bugün birlik, beraberlik günüdür. Kim olursa olsun, kimin üstünde uzlaþma olursa olsun, biz hep birlikte o kiþiye yardýmcý oluruz" þeklinde konuþtu.
"Devrim yapacak projelerimiz var"
Ýleride projelerini açýklayacaðý bir basýn toplantýsý yapacaðýný anlatan Haluk Ulusoy, Türk futbolunda devrim yaratacak projelerinin bulunduðunu ileri sürdü.
Ulusoy, hakem hatalarýnýn liglerde her zaman olduðunu ve olacaðýný kaydederek, þunlarý söyledi:
"Biz Letonya'ya elendik, hiç bir hadiseye maruz kalmadan en iyi þekilde alkýþlayarak onlarý Dünya Kupasý'na yolladýk. En ufak hadise olmadý. Ýsviçre maçýnda yaþanan olaylar ülkemiz adýna son derece üzüntü verici, yaþanmamasý gereken bir gündü. Görevden ayrýlma sebebimiz Letonya maçýnda elenmemiz deðildi. O günkü þartlarda ben göreve talip olmadým. Biz dünya sýralamasýnda 5., Avrupa'da 3. bir Milli Takým býraktýk."
"Yýldýrým ile görüþeceðim"
Geçmiþte Fenerbahçe Kulübü baþkaný Aziz Yýldýrým ile yaþadýðý sorunlarýnýn hatýrlatýlmasý ve "Kendisiyle görüþecek misiniz?" sorusu üzerine Ulusoy, "Kendisi ile kiþisel bir problemim yok, görüþürüm" dedi.
Haluk Ulusoy, Fenerbahçe'nin mükemmel bir geçmiþi bulunan bir kulüp olduðunu vurgulayarak, "Onunla fikirlerimizi paylaþmamýz lazým. 4 büyük kulübe büyük görev düþüyor. Bir bütün olarak 18 kulüp birlik ve beraberlik içinde olmalýdýr. 4 büyük kulübün baþkanlarýyla görüþeceðim. Aziz Yýldýrým ile þahsi olarak en ufak problem yoktur. Sadece kurumlar arasýnda zaman zaman anlaþmazlýk olmuþtur, kendisi sevdiðim saydýðým bir baþkandýr. O zaman problem olmuþtur ama bu sorunlar sadece Fenerbahçe ile deðil baþkalarýyla da olmuþtu" dedi.
dha

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri