Alıntı zekı62 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Uzay filosuna ''made in Turkiye damgası

faturaları katlanır..uydunun maliyetini yüklersiniz millete..
[COLOR="RoyalBlue"]"Made in Turkey" bu tanım beni çok sevindirir.Ancak çarpık,plansız bir sanayileşme politikası nasıl kırsal kesimi boşaltıp kentlerimizi köylüleştirdiyse,kendi kendine yeter bir ülke konumundayken dışarıdan tarım ürünleri ithal eden bir ülke durumuna geldiysek,Kırsaldan gelen yurttaşları iş-güç sahibi yapacağımız yerde büyük kent varoşlarında dilenci,hırsız sonra da gaspçı ve mafya benzeri suç örgütüne dönüşmelerine seyirci kalmışsak,6 milyon kayıtlı işsiz,bir okadarı yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi verirken,devlet katında işe alınmaların yerini yeterlilik,liyakat yerine "benim adamım" terminolojisini geliştirmişsek,kentsel dönüşüm yaygarası ile oluşan artı değerleri kentlerin gelişimi yerine yandaş zengin etme yolunu seçmişsek,ağır sanayii kuruyoruz yaygarası ile Türkiyeyi montaj çöplüğüne çevirmişsek...Velhasıl dostum bugün Türkiyede üretilen Fiat-Renault-Ford-Citroen-Toyota-Hundai vs..vs. ne kadar türkse yeni uydularımız da kadar türk olacaktır.Ha üstünde taşınan etiketi diyorsan o başka.Gerçi çoğu kavram değişti,anlam sapmalarına uğradı.Vicdan denince cüzdan,iman denince yalan,hırsızlığın adı beceri,yolsuzluğun adı işbitirici..Bunca yoksulluğun,yoksunluğun ortasında cumhurbaşkanımız 6 özel makam uçağı ile saltanat sürerken sessiz kalıyorsak,elektrikte kayıp-kaçak bedelini halka ödetmek için yasa çıkartıyorsak daha çook faturaları ödemeye mahkumuz ve buna da müstehakız demektir../COLOR]