Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Avea’dan Gören Göze SIM Kart Desteği

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Arrow 130 Avea’dan Gören Göze SIM Kart Desteği



    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve görme engelli vatandaşlara hareket serbestliği sağlayan Gören Göz cihazının dağıtımı Sivas’ta gerçekleşti.


    Gören Göz cihazlarının Sivas dağıtım törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AVEA CEO’su Erkan Akdemir katıldılar.
    Dünyada ilk kez Türk mühendisleri tarafından görme engellilerin kent içinde ulaşabilirliklerini artırmak amacıyla tasarlanan Gören Göz cihazı, sesli komutlarla cihaz sahibini yönlendiriyor. Sivasta yaşayan 135 görme engelli vatandaşa dağıtılacak olan cihazların SIM kartları AVEA’dan.
    “Gören Göz” görme engellilerin şehir rehberi olacak
    Ankara ve İzmir’in ardından Sivas’ta dağıtımı yapılan Gören Göz cihazları; cep telefonu özelliklerinin yanı sıra internet ve bluetooth teknolojisi, sesli komut ve navigasyon özellikleriyle kullanıcılarını ulaşmak istedikleri yere götürebilecek tüm özelliklere sahip.

    Cihazla görme engelliler aynı zamanda bulundukları konumu yakınlarına veya istedikleri kişilere mesaj olarak bildirebilyor ve bluetooth teknolojisini kullanarak görme engelliler birbirleriyle rahatça iletişim kurabiliyor. Ayrıca kullanıcı, sıklıkla gittiği yerleri cihaza kaydederek tek tuşla rotasını seçebiliyor.

    Cihaz saat ve tarih bilgisini görme engelliye okuyabiliyor ve pil durumunu sesli olarak bildirerek gerekli tedbirin önceden alınmasını da sağlıyor. Cihazlar, gidilmek istenen noktayı sesli uyarılarla en kısa ve uygun şekilde tarif ediyor.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Arkadaş Sivas'ta ikamet ediyorum vallaha bu forumda okumasam haberim olmayacak hiçbirşeyden.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı xxman™ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaş Sivas'ta ikamet ediyorum vallaha bu forumda okumasam haberim olmayacak hiçbirşeyden.
    xxman hocam valla gece gece güldürdün beni

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •