TRABZON (İHA) - Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kaan Kulan, haftada en az 140 gram fındık yiyenlerde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinin daha düşük olduğunu kaydetti.
Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kaan Kulan, fındığın kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin yapılan araştırmalarla ispatlandığını söyledi. 86 bin hastayı kapsayan ve 14 yıllık takibi olan bir çalışmada, haftada en az 140 gram fındık yiyenlerde, kalp ve damar hastalıklarına daha az rastlandığının ortaya çıktığını belirten Doç. Dr. Kulan, "Bunun yanında yapılan başka çalışmalarda da fındığın iyi kolesterolü yükselttiği ve kötü kolesterolü düşürdüğü görülmüştür" dedi.
Doç. Dr. Kaan Kulan fındığın birçok olumlu yanlarına karşın fazla tüketilmesinin kilo alınmasına yol açacağına dikkat çekerek bu ürünün dengeli tüketilmesi gerektiğine işaret etti.
ALINTIDIR...


 Teşekkur:
 Teşekkur:  Beğeni:
 Beğeni:  
			 
			
			 
			 
					
					
					
						 Alıntı
  Alıntı 
			 
			 
 
				 
						 
			 
			 umuter Nickli Üyeden Alıntı
					 	Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
 umuter Nickli Üyeden Alıntı
					 	Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 
			 
			
 
			 
			
 
			 
			 
			
Yer imleri