Genel kurul toplanmadý yönetim düþtü!
Turkcell'de genel kurul yine yapýlamadý. 7 kiþilik yönetim kurulundan 4'ünün üyeliði düþerken, SPK'nýn atadýðý 3 üye kaldý.
Turkcell’de ortaklar arasýndaki anlaþmazlýklar, Türkiye ’nin GSM devini kilitledi. Turkcell’de 37 maddelik gündemle dün toplanmasý gereken genel kurul, Çukurova Grubu ve Rus Altimo’nun toplantýda görev yapacak ana hissedar temsilcisini belirleyememesi nedeniyle gerçekleþtirilemedi. Turkcell’in genel kurul toplantýsýnýn yapýlabilmesi için yüzde 51 ile ana hissedar olan Turkcell Holding temsilcisinin toplantýya katýlmasý gerekiyor. Genel kurulun gerçekleþtirilememesiyle birlikte Turkcell’de 7 kiþilik yönetim kurulu üye sayýsý üçe düþtü. Yönetim Kurulu Baþkaný Colin J. Williams ile Yönetim Kurulu üyeleri Gülsün Nazlý Karamehmet Williams, Alexey Khudyakov ve Karin Eliasson’un görev süresi 29 Nisan’da dolmuþtu
Ruslar mahkemeyi bekliyor
Reuters ’ýn sorularýný yanýtlayan Altimo Baþkan Yardýmcýsý Evgeny Dumalkin, “Turkcell Genel Kurulu’nda temsilci atanmasý konusunda Çukurova ile anlaþamadýk, Privy Council mahkeme kararý nedeniyle oylama yapamadýk.
TMSF’nin devreye girmesi senaryosunda Çukurova’nýn Ruslara ödemesi gereken parayý TMSF’nin ödeyerek Turkcell’de kontrolü ele almasý. TMSF’nin 1.9 milyar dolar civarýndaki ödemeyi yapabileceði ve bunun ardýndan kontrolü saðlayan bu hisseleri satabileceði belirtiliyor.
4 LÜ YE BAKIN
KÝMLER YÖNETÝYOR
Üyelikleri düþenler
Colin J. Williams: Yönetim Kurulu Baþkaný
Gülsün Nazlý Karamehmet Williams: Yönetim Kurulu Üyesi
Alexey Khudyakov: Yönetim Kurulu Üyesi
Karin Eliasson: Yön. Kur. Üyesi
Yönetimde kalanlar 20.000. tl mAAÞLI eSKÝ MÝLLETVEKÝLLERÝ
Ahmet Akça: Yön. Kur. Üyesi
Atilla Koç: Yönetim Kurulu Üyesi
Mehmet Hilmi Güler: Yönetim Kurulu Üyesi

Teþekkur: