Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: İSLAM dinimizde içki YASAKTIR...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Warn İSLAM dinimizde içki YASAKTIR...

İçkinin, zamanımızdaki çeşitlilikte olmasa safra, bazц türlerin çok eskilerden beri bilindiği ve kullanıldığı muhakkaktır. Bü konuda kesin hannelise bir rakam vermek mümkün değilse de Milattan çok önce yaşamış bazц kavimlerin alkollü içki yapıp kullandığı bilinmektedir.

Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
    (Maide Suresi 90 )

şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz? ( Maide Suresi 91 )

Kur'an-ı Kerim'in bü ayetlerinde içkinin ne leslie kötü hannelise bir şey olduğu ve yasaklandığı açıkça belirtilmiştir.
    Konu bayram tv tarafından (26-05-2013 Saat 00:51 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

"Her sarhoşluk veren şey şaraptır ve her sarhoşluk veren şey haramdır. Bir kimse şarabı dünyada içer de ona devam üzere iken Tövbe etmeden ölürse âhirette kevser şarabını içemez" (Müslim, Eşribe, 73).

"Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır" (el-Askalânî, Bulûgu'l Merâm, Terc. A. Davudoğlu, lV, 61 vd.).

Hz. Peygamber'e ilaç için şarap yapmanın hükmü sorulunca; "Şüphesiz şarap deva (ilâç) değil aksine derttir" (el-Askalânî, a.g.e, IV, 61).

"Ümmetimden bir takım kimseler, çeşitli adlar koyarak içki içeceklerdir" (el-Askalânî, a.g.e, IV, 61).

İslâm, içkinin içilmesini yasakladığı gibi, müslümanlar arasında ticaretini de yasaklamıştır. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan..." (Tirmizî, Büyû', 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).

Mâide suresindeki kesin içki yasağı bildiren ayet geldikten sonra Allah Resulu uygulama ile ilgili olmak üzere şöyle buyurdu: "Şüphesiz Allah içkiyi haram kılmıştır. Bu ayeti haber alıp da yanında içki bulunan kimse, ondan içmesin ve satmasın..." (Müslim, Müsâkât, 67; bk. Buhârı, Megâzî, 51; Büyû, 105, 112; Müslim, Büyû, 93; Fer', 8; İbn Mâce, Ticârât, 11; Ahmed b. Hanbel, II, 213, 362, 512, III, 217, 324, 326, 340; İbn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri İbn Kesîr, Beyrut (t.y), I, 544-547).

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allah haramlarından uzak durmayı nasip eylesin, teşekkürler paylaşım için.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aminn

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Evet islam dinine göre içki ve mey türünde olan herşey haramdır doğrudur. Arkadaşlar izin verirseniz içki içenler hakkında bir şey paylaşmak isterim yine. isteyen içer, istemeyen içmez saygı duyarım ama insan alkol alacaksa bence ya adam gibi almalı yada hiç almamalı. örneğin geçen bana bir mal geldi aboooo çok affedersiniz pis pis kokuyor. öğle alkol almışki zıkkımın kökünü içsin yanında duramadım böööööö bööööööö ben ondan uzaklaşmaya çalışıyorum o bana doğru geliyor en sonunda patladım dedimki beyefendi işim var dükkanı kapatacam müsadenle öğle kurtuldum. yani içmek isteyen lütfen başkalarını rahatsız etmeden içsinler. sevgi saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İçki içmek kötü bir şeydir.İçmeyi bilmeden içki içmek daha da kötüdür.Ama kötü sonuçları bireyseldir.
    Bunların içinde en kötüsü de Allah ile aldatmaktır;sonucu toplumsaldır.Allah bizleri allah ile aldatanlardan korusun!...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar paylaşımlar için teşekkürler. Selamlar..
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

Sanmaki Zalım olanlardan Bir Gün Hesap Sorulmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri